top of page
HOHTO.jfif

Hohtolehti

Sukupuoli: Naaras
Klaani: Myrskyklaani
Asema: Parantaja

Ulkonäkö: Hohtolehti on pohjaväriltään vaaleanharmaa. Hänellä on harmaanmustia raitoja selässään ja samanvärisiä juovia naamassaan. Hohtolehdellä on siniharmaat silmät, jotka hän on perinyt emoltaan. Hänen polkuanturansa ovat vaaleanpunaiset, vaikka niissä onkin hiukan mustia pilkkuja. Nenä on vaaleanpunainen. Hänen turkkinsa on keskipitkä, joten talvisin se paakkuuntuu helposti. Hohtolehti jää aika pienikokoiseksi, mutta hänen häntänsä on vähän normaalia pidempi. 

Luonne:  Hohtolehti oli nuorena riehakas ja joutui usein hankaluuksiin. Hän keksi hulluja ideoita. Hän oli pentueesta toiseksi nuorin, mutta yritti silti pomottaa kaikkia. Hän oli aina ensimmäisenä työntämässä nenänsä uusiin paikkoihin. Silloin, kun hän jaksaa kuunnella ja keskittyä, hän on todella opinhaluinen. Iän tuoman rauhallisuuden ja kokemuksen myötä naaraan luonne rauhoittuu paljon. Omaksui vähitellen parantajalle ominaisen lempeyden ja myötätunnon, mutta myös tarvittavan jämäkkyyden sekä hyvät hermot. Vanhetessaan alkaa ottamaan enemmän vastuuta. Naaras on kuitenkin todella ystävällinen eikä tuomitse ketään ilman vakavia todisteita. Hohtolehti laittaa klaanin aina itsensä edelle ja pyrkiikin palvelemaan Myrskyklaania mahdollisiman hyvin soturilakia ja Tähtiklaania kunnioittaen.

Menneisyys: Hohtolehti syntyi lehtikadon pahimpaan aikaan yhdessä Valkoaskeleen, Purohännän ja Nokipennun kanssa. Myöhemmin klaanissa riehui viheryskä, johon Nokipentu kuoli. Hohtotassu aloitti soturikoulutukessa, mutta totesi pian ettei se ollutkaan hänen juttunsa ja vaihtoi Pujopilkun oppiin parantajaoppilaana. Myöhemmin hän sai parantajanimensä Hohtolehti ja mestarinsa menetettyä hajuaistin metsäpalossa, tuli Hohtolehdestä vähitellen Myrskyklaanin ainoa parantaja. Eipä aikaakaan kun hänen siskonpoikansa Nokinenä kiinnostui parantajan polusta. Hohtolehti koulutti kollin parantajaksi, mutta myöhemmin Nokinenä lähti klaanista pois, voidakseen olla kumppaninsa kanssa. Nuori Kanttarellitassu osoitti kuitenkin kiinnostusta parantajan jalolle tielle ja Hohtolehti otti tämän mielellään oppilaakseen. 


Emo: Höyhensiipi
Isä: Kirpunloikka (Tähtiklaani)
Sisko: Purohäntä 
Veljet: Valkoaskel (Tähtiklaani) ja Nokipentu (Tähtiklaani)
Siskot toisesta pentueesta: Untuvapilvi ja Mesikukka
Veli toisesta pentueesta: Ukkoskynsi
Veli kolmannesta pentueesta: Tuomikasvo
Emonemo: Omenataivas (Tähtiklaani)
Emonvaraemo: Mansikankukka (Tähtiklaani)
Emonisä:Jääkynsi (Tähtiklaani)
Isänemo: Täpläsiipi (Tähtiklaani)
Isänisä: Mustahäntä (Tähtiklaani)
Täti: Kipinämyrsky (Tähtiklaani)
Serkut: Liekkiraita (Tähtiklaani) ja Sinisydän (Tähtiklaani)

Muuta: Hänellä on erittäin tarkka nenä ja hyvä muisti. Inhoaa vettä ja lunta. Ei kovin lihaksikas tai nopea, mutta aika ketterä kokonsa puolesta. Hohtolehti ei aio koskaan hankkia kumppania eikä pentuja, sillä hän haluaa pyhittää elämänsä Myrskyklaanin palvelemiselle, eikä koe suurta vetoa muita kissoja kohtaan romanttisessa mielessä. 

Toiveet: Tulla mahdollisimman hyväksi ja arvostetuksi parantajaksi.

Ropettaja: Höyhensiipi

Entinen mestari: Pujopilkku

Kolutetut oppilaat: Nokinenä
Oppilas: Kanttarellitassu

 

Kp: 1585

bottom of page