top of page

Aurinkokajo

Sukupuoli: Naaras
Klaani: Myrskyklaani
Asema: Kuningatar


Ulkonäkö: Aurinkokajo on haalea oranssinpunerva naaras punaisilla raidoilla. Hänellä on valkoinen kuono, kaula, rinta, vatsa ja tassut. Valkoinen alue kuonossa on hieman pienempi kuonon oikealla puolella. Silmät ovat kauniin mantelinmuotoiset, väriltään auringonkeltaiset ja ne tuikkivat iloisesti. Kuono ja polkuanturat naaraalla ovat punaruskeat ja ne pistävät mukavasti silmään valkean karvoituksen keskeltä. Korvat ovat tavallista suuremmat ja ne kuulevat hyvin asioita. Niiden päissä on myös pienet oranssit tupsut. Aurinkokajon jalat ovat hivenen pidemmät kuin muilla kissoilla yleensä, mikä tekee hänestä joskus hieman kömpelön. Niistä on myös hyötyä. Naaras on nopea ja sähäkkä liikkeissään ja saa loistavan ponnistusvoiman takajalkoihinsa. Näin ollen naaras on nopea juoksemaan. Aurinkokajon puolipitkä tuuhea karvapeite pysyy hyvin puhtaana ja on korvaamaton lämmike lehtikadon aikaan. Hän ei ole lihaksikas, kuten klaanitoverinsa. Sen sijaan hän on solakka. Aurinkokajolla on yksi huomattavan kokoinen arpi kuonosta rintaansa, joka naaraan onneksi peittyy lähes kokonaan tuuhean turkin alle.
(Kuva)

Luonne: Aurinkokajo on terhakka ja pippurinen pakkaus. Hän on aina iloinen ja huumorintajuinen. Aurinkokajo yrittää olla paras kaikessa, ja jos ei onnistu heti, suutahtaa helposti. Aurinkokajo ei ole pitkävihainen, ja hänen mielialansa vaihtelevat usein. Tunteensa naaras näyttää silmiensä kautta. Ärsyyntyy todella helposti, eikä pidä pomottelusta. Yleensä kuitenkin hän vain nauraa ja pelleilee. Annetut tehtävät ja klaanin askareet naaras hoitaa kuitenkin huolellisesti ja niin hyvin kuin voi. Periksiantamattoman luonteensa takia hänellä menee helposti sukset ristiin muiden kanssa. Hän kuitenkin myöntää virheensä ja pyytää anteeksi, jos siihen on aihetta. Nauravainen, positiivinen ja huolehtiva persoona. Ja ennen kaikkea hyvä ystävä sellaisella, joka sen ansaitsee.

Menneisyys: Aurinkokajo ei ole kokonaan puhdasverinen, vaan hänellä on Tuuli- ja Jokiklaanin verta isoisältään Suistohaukalta.
Syntyi myöhäisen lehtisateen aikoihin ja vietti pentu- ja oppilasaikansa riehuen parhaan ystävänsä Pisarasydämen kanssa. Koko Myrskyklaani huomasi, kun kaksikko säntäsi ulos pentutarhasta ja alkoi rajuun leikkitappeluun tai keksimään kolttosiaan. Oppilaaksi tultuaan Aurinkokajo löysi vielä yhden sydänystävän, Höyhensiiven, ja niinpä kolmikosta tuli erottamattomat. Varttui soturiksi mestarinsa Kipinämyrskyn johdolla ja sai pian oman oppilaankin, Katajaturkin. Jonkin aikaa soturina oltuaan menetti ihaileman isoisänsä Suistohaukan. Löysi myös tosirakkautensa Vaahterasumu-nimisestä kollista. Siihen aikaan metsässä suurimpana uhkana olivat kaksijalat, ja monien muiden kissojen tavoin Aurinkokajo kaapattiin ja teljettiin kissatarhaan. Klaanien lähettämä pelastuspartio, jonka apuna oli kaksijalassa asustava Taon lauma, pelasti kuitenkin kaapatut ja seurue palasi metsään. Ei mennyt kuitenkaan kauan, kun uusi onnettomuus kohtasi metsää. Valtava tulipalo tuhosi kaikkien klaanien reviirit ja tappoi monia klaanilaisia, myös Aurinkokajon sukulaisia. Myös Pisarasydän menehtyi, mikä sai Aurinkokajon suuren surun valtaan. Koska reviireille ei voinut enää palata, neljä klaania lähti matkaan löytääkseen klaaninvanhimpien tarinoista tutun reviirin.

Emo: Talvioturkki (kuollut)
Isä: Setriviiksi (kuollut)
Veljet: Niemiviiksi, Leijonakynsi, Haukkapolte, Pyökkiturkki (kuolleet)
Siskot: Liljavälke, Hietatuuli (kuolleet)
Siskonpoika: Niemiturkki (Liljavälkkeen ja Mustikkaraidan pentu, kuollut)
Veljenpojat ja –tyttäret: Tiikeripentu, Kuurapentu, Kauriinloikka ja Kyynelpentu (Haukkapoltteen ja Pisarasydämen pennut, kuolleet), sekä Susiturkki ja Korppihäntä (Niemiviiksen ja Kärppälumon pennut, kuolleet)
Eno ja tädit: Varpuspentu, Lehtiturkki ja Taimiselkä (kuolleet)
Puolienot ja -tädit: Routamieli, Ilvesroihu, Kirkasväre, Jäkäläkukka, Minkkihäntä, Tavitähti/-sade (kuolleet), Kivirouta ja Särkkäviiksi (Suistohaukan ja Vatukkatuhkan pennut)
Emon serkut: Niittylumo ja Vehnäturkki (Pikkupuron ja Mustaukkosen pennut, kuolleet)
Pikkuserkut: Vatukkasielu (Niittylumon ja Vesikallion pentu, kuollut), Huomentassu (Vehnäturkin ja Orapihkan pentu, kuollut)
Emon vanhemmat: Suistohaukka ja Lumikkotaival (kuolleet)
Isän vanhemmat: Poltesielu ja Vatukkatuhka (kuolleet)

Muuta: Aurinkokajo on nokkela, ketterä ja nopea juoksija. Aivan kuten tavalliset kissat, hän on hyvä saalistamaan ja taistelemaan. Saattaa olla hivenen kömpelö pitkien jalkojensa takia. Ei pelkää vettä, mutta ei myöskään pidä, kun turkki muuttuu painavaksi märkänä ja kuivuu hitaasti.

Toiveet: Tavoitteena on päästä mahdollisimman korkeaan arvoon klaanissa. Pentue vielä harkinnassa, riippuu siitä riittääkö Aurinkokajon kärsivällisyys ja lempeys.

Ropettaja: Aurinkokajo

Entinen mestari: Kipinämyrsky
Koulutetut oppilaat: Katajaturkki, Untuvapilvi, Leimusiipi, Villakkomyrsky

Oppilas: ~

Kp: 4636

AURINKO.jpg
bottom of page