top of page

Hohkakynsi

Sukupuoli: naaras
Klaani: Hohkakynnen lauma
Asema: Pällikkö

Ulkonäkö: Hohkakynsi on kaunis tumman kilpikonnakuvioinen naaras. Hänen turkkinsa on pääasiassa kokonaan mustaa, mutta sitä laikuttavat selvät kellanpunaiset laikut. Etujaloissa ei ole laikkuja ollenkaan, jos oikean tassun sisävarvasta ei lasketa, mutta takajaloissa niitä on enemmänkin. Hännässä laikut ovat ohuempia ja sivuttain. Selässä laikkuja on eniten. Kasvoissa ainoastaan leuka ja oikean posken alapuoli ovat kellanpunaiset, muuten naaraan kasvot ja korvat ovat mustat. Turkki on puolipitkää ja hivenen karheaa, jonka takia se on helppo pitää ojennuksessa. Hohkakynnen silmät ovat kauniin mantelinmuotoiset ja väriltään ne ovat lämpimän meripihkanväriset. Naaras on kooltaan tavallisen kissan luokkaa. Hän on solakka, mikä helpottaa aluskasvillisuudessa saalistusta, mutta myös lihaksikas. Hänen lihakset ovat voimakkaat, ne näkyvät turkin alta ja ne takaavat naaralle hyvän kunnon. Häntä on keskipitkä ja se tasapainottaa loistavasti, kun Hohkakynsi kiipeilee puissa. Nenä ja polkuanturat ovat naaraalla mustat. Kaikin puolin, Hohkakynsi on aika kaunis kissa.
https://i.pinimg.com/564x/96/5e/d0/965ed0e9b91ad053b1fca997f6e825a0.jpg

Luonne: Hohkakynsi on entisten klaanitoveriensa tavoin ylpeä, ärhäkkä ja äkkipikainen. Tämän naaraan silmille ei hypitä. Kovan pinnan alla sykkii kuitenkin huumorintajuinen, periksiantamaton ja uskollinen sydän. Naaraan luottamuksen ja ystävyyden voi voittaa olemalla sitkeä ja uskollinen, ja sen tehtyään, kolli taikka naaras, saa ikuisen ystävän. Hohkakynnen mielestä luottamuksen pettäminen on pahinta mitä ystävälle tai klaanitoverille voi tehdä. Hän ei ole pitkävihainen ja voi antaa anteeksi, muttei unohtaa. Naaras puolustaa läheisiään kiivaasti ja tekisi mitä tahansa heidän eteensä. Iän ja kokemuksen karttuessa naaraan luonne hieman tasoittuu. Vaikka hän edelleenkin omaa temperamenttisen asenteen muut maailmaa kohtaan, pystyy hän kuitenkin olemaan lähes tunteettoman oloinen muiden kuin läheistensä seurassa. Oikeudentaju, tiukkuus ja vaativuus kuitenkin säilyvät tehden naaraasta oman laumansa ankaran, mutta myös hyvän johtajan. Pienen epäluulon Hohkakynsi omaa kuitenkin vieraisiin kissoihin, varsinkin kolleihin, mikä johtuu hänen menneisyydestään.

Menneisyys: Syntyi Viherlehden kuivuuden aikoihin. Vietti pentuaikansa leikkien tätinsä Kaikuvalon kanssa, jonka Kekälekukka oli ”adoptoinut” tämän oikeiden vanhempien kuoleman jälkeen. Kaikuvalosta ja Hohkakynnestä tulikin erottamattomat ystävät ja kaksikko suuntasikin ärsyttämään muita klaanitovereitaan asenteillaan ja tekemisillään. Pian ystävysten soturinimitysten jälkeen erakko nimeltä Luka hyökkäsi Hohkakynnen kimppuun Varjoklaanin takarajalla hirvittävin seurauksin. Ei mennyt kauaakaan, kun Hohkakynsi synnytti tyttärensä Tuliväreen samoihin aikoihin, kun Kaikuvalo itse menehtyi synnyttäessään poikaansa, Karppikoita. Hohkakynsi adoptoi ystävänsä pojan luvaten pitää tästä huolta. Pian tämän jälkeen Hohkakynsi pentuineen lähti Varjoklaanista sisarensa Kuurakukan avulla ja perusti oman laumansa Jokiklaanin rajan taakse.
Emo: Kekälekukka
Isä: Metsäsielu
Sisar: Kuurakukka
Tytär: Tuliväre
Ottopoika: Karppikoi
Emon vanhemmat: Ruohotähti ja Värelehti
Isän vanhemmat: Kaihosilmä ja Verimarja
Enot: Haukkataivas, Vaahteraloimu
Täti: Kaikuvalo
Serkut: Viistoraita, Karppikoi

Muuta: Hohkakynsi on hyvä saalistamaan ja taistelemaan. Jopa kiipeilykin sujuu. Omaa pienen epäluulon vieraisiin kissoihin sekä hautoo kostoa eräälle tietylle tuntemallemme erakkokollille.

Toiveet: Tulla laumansa kunnioitetuksi ja luotetuksi päälliköksi sekä antaa joku päivä Lukalle kuonoon.

Ropettaja: Aurinkokajo
Huomioitavaa: Erikoislupa
Entinen mestari: Kaamosturkki

Kp: 1254

HOHKA.PNG
bottom of page