top of page
Untitled301_20230430235606.png

Kärppäviilto

Entinen nimi: Elysia
Sukupuoli: Naaras
Klaani: Myrskyklaani

Asema: Kuningatar

Ulkonäkö: Kärppäviilto on normaalia kokoluokkaa oleva solakka naaras, joka on kauniista ulkomuodostaan huolimatta voimakas ja vaarallinen vastus. Turkki on pehmeää ja lyhyttä, väriltään kauniin punaruskeaa, hieman oranssiin taittuvaa. Väri on tummemman ruskeaa kasvoissa, jaloissa, hännässä ja korvissa, mutta muuten turkki on tasaisen väristä. Poikkeuksen punaruskeaan väriin antavat rinnassa oleva laikku ja alaleuka, jotka ovat valkoiset. Naaraan jalat ovat normaalia pidemmät, mutta muuten hänen kehonsa on sopusuhtainen. Siniharmaat, vihreään taittuvat silmät paljastavat Kärppäviillon tunteet, vaikka naaras yrittäisikin ne peittää. Nenänpää ja polkuanturat ovat mustat, viikset valkeat ja kynnet normaalin luunvalkoiset, hieman läpikuultavat. Kynsissä ei ole mitään erityistä, mutta Kärppäviilto osaa käyttää niitä pelottavan hyvin. Pieniä arpia naaraalle on kertynyt aimo liuta, mutta ne katoavat tiheän turkin alle. Näkyväksi ovat kuitenkin jääneet kaksi niskassa olevaa pystysuoraa arpea sekä rinnassa oleva, viistosti kulkeva viiltoarpi, jotka Kärppäviilto sai taistelussa Kiviroutaa vastaan. Tuoreimpia arpia ovat naaraan rinnassa oleva, Kiviroudalta saadun viillon yli kulkeva rosoinen arpi, sekä kasvoissa oleva x-mallinen arpi, joka kulkee molempien silmien yläpuolelta molemmille poskille. Naaraan vasemmasta korvasta puuttuu noin puolet ja oikeassa on lovi.
(Kuva

Luonne: Kärppäviillon luonne on käynyt läpi monia muutoksia. Hän oli pirteä ja eloisa pentu, mutta hän muovautui jo nuoressa iässä hiljaiseksi ja tottelevaiseksi isänsä koulutuksessa. Naaras ei osannut tehdä omia päätöksiä, vaan seurasi isäänsä sokeasti. Oli kuin Kärppäviillolla - silloisella Elysialla - ei olisi ollut omaa tahtoa tai luontoa lainkaan, sillä naaras seurasi vaiti ja virheettä ainoaa jäljellä olevaa sukulaistaan, jota naaras rakasti syvästi. Kärppäviilto ei antanut helpolla tunteillensa periksi, vaan pitäytyi rutiineissa ja käsityksissään. Kärppäviilto ei ollut käytännössä kertaakaan ilmaissut omia mielipiteitään, vaan oli muovannut oman maailmankuvansa isälleen sopivaksi, ja toisti tämän opetuksia kaavamaisesti. Kärppäviilto oli siis oikeudentajunsa menettänyt nuori kissa, joka oli käytännössä isänsä sätkynukke.
Tavattuaan Jimin Kärppäviillon luonne alkoi pikkuhiljaa purkautua kovan kuoren alta. Hän on impulsiivinen, helposti kiintyvä ja äärettömän lojaali kissa, joka haluaa vain pitää perheensä turvassa. Alkuun Kärppäviilto ei kuitenkaan osannut käsitellä tunteitaan lainkaan pitkään sätkynukkena vietetyn ajan jälkeen, joten hänestä muodostui hetkeksi ylireagoiva, säheltävä stressipallo, joka saattoi pelätä kuollakseen pieniäkin vastoinkäymisiä. Jimin tuella naaras onnistui kuitenkin pikkuhiljaa tasoittamaan luonnettaan ja oppimaan tunteidensa käsittelyä.
Kehitys otti takapakkia Jimin lähdön jälkeen, ja Kärppäviilto palasi takaisin entiseen kuoreensa. Aryan/Ruusupennun syntymän jälkeen mukaan tuli emollinen suojeluhalu ja lempeys, mutta samalla kovuus ulkopuolisia kohtaan. Tämä jatkui ja paheni aina siihen asti, kunnes Rocky kertoi totuuden itsestään ja Kärppäviilto päätyi tappamaan isänsä. Tämän jälkeen Kärppäviilto liittyi klaaniin ja kykeni aloittamaan pitkän toipumisprosessin, jonka aikana hänen todellinen luonteensa pääsi pikkuhiljaa esiin.

Pohjimmiltaan Kärppäviilto on siis lojaali, määrätietoinen kissa, joka tekisi mitä vain läheistensä vuoksi. Naaras osaa puhua itsensä pois pinteestä, vaikkei valehtelua arvostakaan. Hän on suojeluhaluinen etenkin jälkeläisiään ja läheisiään kohtaan, ja osaakin olla hyvin aggressiivinen heitä puolustaessaan. Naaras elää muita varten, uskollisuuden kohde on vain muuttunut matkan varrella - Rocky, Jimi, Arya, Hallakasvo. Kärppäviilto luottaa Hallakasvoon kuin peruskallioon, vaikka kokeekin itsensä yhä ulkopuoliseksi klaanissa. Naaras tekee kuitenkin parhaansa auttaakseen klaaniaan, ja on osoittautunut keskittyneeksi, taidokkaaksi soturiksi. Hän yrittää parhaansa mukaan löytää uskon Tähtiklaaniin, muttei ole toistaiseksi onnistunut.

 

Menneisyys:
Emo: Alyssa
Isä: Rocky
Sisarukset: Tanya ja Hades
Kumppani: Jimi
Jälkeläiset: Arya/Ruusutassu, Dana, Joe

Syntyi lehtikadon aikaan erakkopariskunnalle. Hänen emonsa Alyssa vei mukanaan Elysian sisarukset, Tanyan ja Hadeksen, jättäen Elysian isälleen Rockylle. Alyssa oli jo kauan ennen pentujen syntymää vannonut jättävänsä kumppaninsa pentujen synnyttyä väkivaltaisen parisuhteen vuoksi, mutta Rocky vaati yhden pennuista itselleen. Kolli valitsi Elysian, ja kasvatti tämän täysin kieroon: alkaen siitä valheesta, että Alyssa olisi yrittänyt tappaa kaikki pentunsa. Rockyn kertomuksen mukaan kolli oli pelastanut Elysian juuri ja juuri, muttei kyennyt enää auttamaan tämän sisaruksia, jotka kokivat tuskallisen kuoleman emonsa kynsien kautta. Rocky on katkeroitunut puolisonsa lähdöstä ja päättänyt kostaa Elysian kautta, ja kolli on tartuttanut kadonneen oikeudentajunsa tyttäreensä. Elysia jumaloi isäänsä ja vihaa emoaan täydestä sydämestään, eikä hän koskaan kyseenalaistaisi pelastajanaan pitämänsä kollin sanoja, sillä tiukkaa koulutusta lukuun ottamatta kolli oli oikea ihanneisä. Sokeus Rockyn oikeaa luontoa kohtaan johtikin Elysian polulle, jonka jokainen järjissään oleva kyseenalaistaisi. 
Alkuun Elysian luottamus isäänsä kohtaan oli silkkaa pennun ihailua. Hän koki Rockyn ainoana luotettavana läheisenään, eikä uskoutunut kenellekään muulle. Rocky osasi käyttää tätä luottamusta hyväkseen, ja kohteli Elysiaa kuin kukkaa kämmenellä, vahvistaen näin pennun leimautumista entisestään. Elysian kasvaessa Rocky aloitti tämän koulutuksen hiljalleen niin, että naaras ehti tottua alituiseen kiristyvään harjoitusohjelmaan. Tämä saavutti lopulta pisteen, jossa Rocky saattoi hyvin tiputtaa uimataidottoman nuorukaisen veteen ja kieltäytyä auttamasta, ja Elysia pitäisi tätä täysin normaalina harjoitustapana. Nuorukaisesta kasvoi täysin sokea isänsä tekemisille, sillä naaras luotti siihen, että Rocky tietää kyllä mitä tekee ja tekee kaiken tyttärensä parhaaksi. Tämän johdosta Elysia hoiti pitkän aikaa isänsä "likaiset työt": hän tulehdutti välinsä Myrskyklaaniin sokeuttamalla Kiviroudan, teki Lokin laumasta vihollisensa tappamalla Minnien ja vammauttamalla Kikin, ja päätyi jopa tappamaan oman emonsa Rockyn aiheuttaman katkeruuden vuoksi.
Myrskyklaanin Hallakasvo oli pitkään ainoa järjen ääni Elysian elämässä. Rikottuaan välinsä Myrskyklaaniin Elysia ei tavannut Hallakasvoa pitkään aikaan, jolloin Rocky sai jälleen järkkymättömän otteen tyttärestään. Elysian onneksi kuvioihin astui Jimi, erakkokolli, josta monien mutkien kautta tuli lopulta Elysian kumppani. Jimi vannoi osoittavansa Elysialle, kuinka hullua elämää tämä elää, eikä sietänyt Rockya lainkaan. Kollin aikeet kuitenkin epäonnistuivat, kun Rocky sai Elysian vakuutettua siitä, että Jimi oli hänelle vaaraksi. Rocky pieksi Jimin henkihieveriin ja karkoitti tämän reviiriltään. Elysia oli tähän aikaan tiineenä, ja menetti viimeisenkin luottamuksensa muihin kuin Rockyyn.
Pentujen syntymän jälkeen Elysian elämä oli pohjamudissa pentujen tuomasta onnesta huolimatta. Kun Dana ja Joe katosivat ja Rocky "löysi heidät kujakissan tappamina", putosi Elysian elämältä viimeinenkin pohja. Hän pelkäsi jäljelle jääneen pentunsa puolesta niin kovin ja oli niin vainoharhainen, että päätyi muun muassa tappamaan entisen ystävänsä Ikaroksen, jonka koki uhaksi tyttärelleen. Tässä pisteessä oli hyvä, ettei Elysia ollut erityisemmin tekemisissä klaanilaisten kanssa, koska hän ei olisi välttämättä kyennyt luottamaan edes Hallakasvoon. 
Rocky päätti kuitenkin haastaa jälleen kerran riitaa Myrskyklaanin kanssa, ja johdatti sekä Elysian että noin nelikuisen Aryan klaanin rajan tuntumaan. Kolmikko törmäsi siellä Hallakasvoon, Villitassuun/-viikseen ja Särkkäviikseen. Elysia ja Rocky kävivät heidän kimppuunsa. Hetken taistelun jälkeen Hallakasvo kuitenkin pysäytti tilanteen kertomalla, että Villitassu oli Elysian velipuoli. Kun tilannetta alettiin purkaa, Rocky päätyi kertomaan totuuden koko Elysian elämästä: Kuinka Rocky oli melkein tappanut Alyssan ja Elysian sisaruksineen, kuinka hän oli pistänyt Elysian tekemään likaiset työt puolestaan täysin turhaan ja kuinka hän oli tappanut Danan ja Joen. Elysia oli murtunut ja järkyttynyt näistä totuuksista, ja kohdisti raivonsa oikeutetusti Rockyyn. Kaksikko ajautui tappeluun, jonka päätteksi Rocky menetti henkensä ja Elysia vaipui tajuttomuuteen.
Kun Elysia heräsi tajuttomuudesta, Hallakasvo sai hänet taivuteltua liittymään klaaniin. Vaikka Elysia ei uskonutkaan muiden hyväksyvän häntä, hän toivoi, että edes Arya olisi saanut kunnollisen elämän klaanissa. Elysia sai kuin saikin luvan liittyä Myrskyklaaniin saatuaan anteeksi Kiviroudalta. Elysia sai uudeksi nimekseen Kärppäviilto, Arya Ruusupentu. 

 

Muuta: Ankaran koulutuksensa vuoksi Elysia on sekä loistava taistelija että taitava metsästäjä. Hän osaa myös uida, muttei pidä vedestä sen enempää kuin metsästämisestäkään. Voisi kai sanoa, että naaras on saanut yliannostuksen molemmista ajanvietteistä, eikä tämän vuoksi vapaa-aikaansa niihin enää mielellään käytä.
 

Ropettaja: Zare

Koulutetut oppilaat: Pajukyynel
Oppilas: -

Kp: 1741

bottom of page