top of page
C6ycYrH.png

Jäätassu


Soturinimi: Jäämyrsky
Sukupuoli: Kolli
Klaani: Jokiklaani
Asema: Oppilas
 
Ulkonäkö: Omistaa ehkä hitusen normaalia pienikokoisemman, solakan ja jäntevän kehon, joka mahdollistaa monipuolisen liikkumisen ilman sitä pelkoa, että nivelet löisivät lukkoon. Myös luut ovat taipuisat ja harvoin vahingoittuvat rasituksen alla. Kolli ei ole mitenkään raskasrakenteinen ja hänen kykynsäkin sijoittuvat enemmän liikkumisen kuin lihasvoiman puolelle. Kyllä lihaksiakin löytyy, mutta ne eivät ole kouliintuneet näkyviksi. Turkki on lyhyttä, mutta sileän pehmeää ja ulkoisilta tekijöiltä hyvin suojaavaa pohjavillansa ansiosta. Pohjaväriltään jäntevä kolli on todella vaalea beige, lähes valkoinen. Turkki on täynnä vaaleanruskeita pilkkuja muistuttaen ocicat kuvioita, mutta raajojen, niskan ja hännän raidat ovat hieman tummemmat. Tämän lisäksi Jäämyrskyn tuhkanharmaa kuonon päällys on tummempi aina silmien väliin asti. Mantelimaisista silmistä molemmat ovat väriltään kauniit jäänsiniset ja ne olivat yksi syy kollin osuvalle nimelle. Kynnet ja polkuanturat ovat kuonon tavoin tummemman harmaan sävyä. Kollin viikset ovat normaalimittaiset helmenvalkeat. Korvat ovat suipot, mutta päistä pyöreähköt ja niiden päät ovat kokonaan tummemmat, kuten normaalimittaisen hännänkin pyöreähkö pää. Häntä ei poikkea pituudeltaan tavallisesta ja näyttää muutenkin suhteellisen tavalliselle olematta erityisen piiskamainen taikka sulkamainen.


Luonne: Jäämyrskyn menneisyys on jättänyt häneen pysyvät jäljet. Kollista saa helposti mukavan ensivaikutelman, sillä hän on hyvin puhelias ja vitsailee haluten myös itse hakeutua muiden seuraan. Hänellä on kuitenkin paha tapa pitää kaikki sisällään, eikä osaa kanavoida negatiivisia tunteitaan terveellä tavalla. Päätyy siis helposti vahingoittamaan muita padottuaan pahaa oloaan liian kauan. On suorasanainen, sarkastinen ja riitoja voi syntyä helposti, koska kolli ei osaa aina ottaa muiden näkemyksiä vastaan ollen vain suoraan sitä mieltä, että he ovat väärässä ja hän oikeassa. Jäämyrsky osaa olla todella kateellinen, katkera ja tuntee olevansa huono muiden silmissä. Kateus tulee siitä, miten iloisia muut osaavat olla vastoinkäymisistä huolimatta, kun taas kolli itse ei osaa nähdä kaikkea ainoastaan auringonsäteiden lävitse ja osaa olla katkera muiden hyvälle onnelle. Ei myöskään usko Tähtiklaaniin, eikä siedä puheita siitä, miten heidän esi-isänsä suojelevat heitä. Jäämyrskyn mielestä he ovat vain itse omilla taidoillaan selviytyneet näin pitkälle, eikä kunnia siitä kuulu kuolleille hengille. Ei luota vieraisiin kissoihin ja laittaa kaikessa läheisensä ja itsensä etusijalle. Voisi helposti jättää muukalaiset kuolemaan niille sijoilleen ottamatta sitä riskiä, että tulisi puukotetuksi selkään auttamisen jälkeen. On kuitenkin todella lojaali läheisilleen ja haluaa vain kovasti olla tärkeä muille, koska kärsii hylätyksi tulemisen pelosta.


Menneisyys: 
Jäämyrsky syntyi kahdelle Jokiklaanin kissalle, Tihkusydämelle ja Jokikynnelle. Pentuajat sujuivat suhteellisen normaalisti, kunnes noin parin kuukauden kuluttua asiat menivät päälaelleen. Pentu oli molempien vanhempiensa kanssa reviirin rajalla, koska vanhemmat halusivat näyttää pennulleen paikkoja. Jokiturkki lähti metsästämään kaksikolle ruokaa jättäen Jäämyrskyn emonsa kanssa ja pian he törmäsivät riutuneeseen kulkukissaan. Tämä valitti nälkäänsä ja pyysi apua haavoittuneen jalkansa kanssa. Hyväsydäminen Tihkusydän halusi tietenkin auttaa, mutta päästessään tarpeeksi lähelle kulkukissa tarttuikin tämän kurkusta kiinni nauraen ja kiroten sitä, miten klaanikissat ovat pilanneet hänen elämänsä. Jokiturkki oli kuitenkin kuullut jonkin olevan vinossa ja tuli auttamaan. Hän käski nuoren Jäämyrskyn palata leiriin ja apua huutaen pentu lähti matkaan jättäen vanhempansa tappelemaan kulkukissaa vastaan. Jokiklaanin soturit kuulivat avunhuudot ja lähtivät auttamaan, mutta Jäämyrskyn vanhemmat olivat ehtineet jo kuolla. Kulkukissa oli jättänyt jälkeensä verivanan, mutta oli kuitenkin kerennyt vaeltamaan niin kauaksi heidän reviiriltään, etteivät soturit lähteneet jahtaamaan tätä pidemmälle.
 
Muuta: 
- Rakastaa uimista, sukeltelua ja kalastamista ollen myös hyvä kaikissa kolmessa
- Suhteellisen hyvä metsästäjä ja taistelija, mutta kinat voittaa helpommin puhumalla
- Ei ole fyysisesti vahva, joten turvautuu vikkelyyteensä. Vaikka onkin nopea, ei ole erityisen kestävä.
- Ei erityisemmin ole kiinnostunut romanttisista suhteista, mutta pohjimmiltaan täysin kollien perään, vaikka ei itse olekaan täysin tietoinen suuntautumisestaan.


Toiveet:


Ropettaja: Aquarius


Mestari: Hierakkakasvo


Kp: 219

bottom of page