top of page

Luukajo


Sukupuoli: kolli
Klaani: Varjoklaani
Asema: Soturi

Ulkonäkö: Luukajo on varjoklaanin kissaksi kookas, mutta rakenteeltaan solakka ja kevyt. Hän on isänsä tapaan mustaturkkinen, mutta pisimmät karvat vaalenevat harmahtavan ruskeiksi päästä iän myötä. Rakenne on sopusuhtainen ja Luukajo omaa biologisen emonsa hailakan ruskeat silmät. 
Luukajolla on varjoklaanille ominaiset tummat polkuanturat ja musta kirsu. Turkki on kohtalaisen paksu ja pitää soturin lehtikadonkin aikaan lämpimänä. Soturin jäntevät lihakset eivät liiaksi piirry turhan tarkkaan paksun turkin alta hämärässä, mutta erottuvat kyllä valoisassa. Hän on nopeahko juoksija ja keveä kipittäjä jängällä. Luukajo pitää aina kirjavat ja pitkät kyntensä terässä ja käyttövalmiina.
Kolli on vakaan ja päättäväisen näköinen soturi jonka ilmeet eivät liikasi paljasta hänen mielentilaansa tai ajatuksiaan. 
Kuva: https://i.pinimg.com/564x/03/7f/73/037f73ac8b23d64ad10aebb242dafca3.jpg

Luonne: Luukajo on hieman vinoon kasvanut varapäällikön poika. Hän on ehdottoman uskollinen klaanilleen ja isälleen jota kunnioittaa valtavasti. Ei suuremmin kanna kaunaa biologiselle emolleen ja ymmärtää Köynnösmyrksyn päätöksen. Toisin kuin siskonsa joka kylmäverisesti vihaa heidät hylännyttä kirjavaa, nykyisin tuuliklaanilaista naarasta. Luukajo oppi vihaamaan klaaninsa ulkopuolisia eikä koskaan oppinut oikeaa emoaan tuntemaan, muttei haluaisi joutua kasvokkain taistelussa hänen kanssaan. Luukajo kunnioittaa Ruiskynttä joka kasvatti kaksikon omien pentujensa lisäksi ja Luukajo saikin Ruiskynnen ja Ruskatuulen pojista hyviät ystävät. 
Luukajon mestari opetti pojanklopin ennen kaikkea ajattelemaan omilla aivoillaan, mutta hän ei vieläkään uskalla kyseenalaistaa käskyjä jotka tulevat kokeneemmilta sotureilta. Sisimmässään hän kuitenkin ymmärtää yleensä tekevänsä epämoraalisesti vaikkei sitä ääneen sanokkaan. 

Menneisyys: Luukajo syntyi sisarensa Kielosiiven kanssa varjoklaanilaiselle naaraalle, Köynnösmyrskylle jonka klaanin sen aikainen varapäällikkkö Riekomieli oli pakottanut pentuihin. Köynnösmyrksy ei halunnut pentuja joten hylkäsi kaksikon joka lopulta kasvoi suunnilleen samaan aikaan poikineen Ruiskynnen huomassa. Kaksikko on tiivis ja läheinen isänsä Riekomielen kanssa. 
Pentueen syntyessä vallitsi klaanissa melkoinen sota kuraveristen ja puhtaiden varjoklaanilaisten sotureiden välillä ja kaksikko kuului isänsä mukaan luonnollisesti puhtaiden varjoklaanilaisten puolelelle joka vaikutti vahvasti Luukajon ajatteluun ja luonteeseen. Pian kaksikon syntymän jälkeen sai Köynnösmyrksy toisenkin pentueen, tällä kertaa oman kumppaninsa kanssa, mutta Jääsirpaleen kadotessa jätti Köynnösmyrksy klaanin Riekomieltä pelätessä joten Luukajo ei koskaan oikeastaan oppinut tuntemaan emoaan vaikka on satunnaisesti jutellut tämän kanssa kokoontumisissa ja omaa kohtalaisen lämpimän suhtautumisen naaraaseen ymmärtäen tämän valinnan. 
Luukajo yrittää ymmärtää puoliverisiä kissoja ja erakkotaustaisia sotureita. Hänen mestarinsa varsinkin opetti häntä vähän avaamaan katsettaan ja näkemään toisenkin puolen tarinasta, mutta kolli ei ikipäivänä uskaltaisi avata suutaan isälleen asiasta. Hän ymmärtää soturina ettei tappaminen ole ratkaisu ja ettei puoliverisiä voi syyttää heidän vanhempiensa tekosista, mutta Luukajo pysyttelee asiasta hiljaa välttääkseen syrjinnän ja kyseenalaistuksen klaanitovereiltaan. 
Klaanitoverina Luukajo on lempeä ja hiljaisen puoleinen. Hän tekee työnsä soturina kunnolla ja kunnioittaa soturinpolkua uskoen vakaasti Tähtiklaaniin. Hänen vanhempansa eivät olleet aivan tavallinen pari tai vakaa perhe, he eivät olleet pari lainkaan. Kaksi vanhaa ystävää vain. Tältä pohjalta kasvanut kolli ei oikeastaan jaksa uskoa ikinä itse perustavansa perhettä tai löytävänsä kumppania joten hänellä on jo ikää hieman enemmän kuin monella hänen löytäessään kumppaninsa muutaman sattuman kautta.
Taisteluissa joita kolli pääsee jo nuorena kokemaan hän on peloton ja tekee vain kuten on käsketty, perääntyen vasta käskyn käydessä. Luukajo on toiminut muutamalle oppilaalle mestarina ja viihtyy mestarin työssä ihan hyvin, toisaalta hän on hyvin tyytyväinen myös aivan normaaleissa soturintehtävissä. Luukajo ei välttämättä ole oikein mikään luontainen johtaja, mutta isänsä jakaessa avokätisesti vastuuta partioista ja oppilaiden koulutuksesta oppii Luukajo ajan kanssa luontevaksi johtajaksi. 

Muuta: Luukajo toimii mielellään mestarina, jos kissasi semmosta kaipaisi.
Hän on taitava taistelija ja kohtalainen metsästäjäkin, mutta veteen tämä kolli ei mene kiskomallakaan, suo on eri asia siellä kolli tykkää metsästää. Suolinnuista kolli pitää myös riistana jauseimmiten niitä tuokin leiriin. 

Toiveet: Kuurakukan oppilaaksi, mestariksi joku päivä

Ropettaja: Lasipallo
Entinen mestari: Kuurakukka

Kp: 387

037f73ac8b23d64ad10aebb242dafca3.jpg
bottom of page