top of page
kanerva.jpg

Kanervapentu


Soturinimi: Kanervakajo
Sukupuoli: Kolli
Klaani
: Jokiklaani
Asema: Pentu
 
Ulkonäkö: Kanervakajo näyttää huomattavan paljon sisareltaan, mutta siinä missä Helmililjan kuviot ovat vaaleanharmaita, kollilla nämä
ovat huomattavasti tummempia, ja tämän naama onkin lähes musta. Kolli on myös siskoaan hieman suurikokoisempi, erityisesti soturina. 
Kollin turkki on pitkää ja sileää, saaden tämän muistuttamaan ragdoll-kissaa. Tätä vaikutelmaa vahvistaa se, että turkki on pisimmillään kollin rintakehän ja kylkiluiden kohdalla. Tämän näkee erityisesti kollin juostessa. Turkin perusväri on luonnonvalkea, ja kollilla on hyvin tyypilliset, joskin melko tummat point-väritykset. Kanervakajon korvat ovat tumman harmaanruskeat, ja tämän naamassa on samanvärinen, hieman muratinlehden muotoinen kuviointi, joka on ragdoll-kissoille hyvin tyypillinen. Lisäksi kollin häntä on hieman haaleammanruskeaa sävyä, ja tämän jokaisessa jalassa on ikään kuin ruskea sukka, vaikka itse tassu onkin valkoinen. 
Häntä Kanervakajolla on tuuhea, joskin hieman lyhyempi kuin keskivertokissalla. Tämän uidessa häntä muistuttaa hieman taistelukalan evää, sillä pitkät karvat liikkuvat vedessä hyvin sulavasti. Kollin kuono ja korvien sisäosat ovat tummat, mutta polkuanturat ovat hempeän vaaleanpunaiset. Viikset kollilla ovat valkoiset, ja yleensä hyvin suorat ja siistit.
Kanervakajon silmät ovat klassisen vaaleansiniset, ja ne korostuvat kauniina kontrastina kollin tummempaa naamaa vasten. 
Kuva: https://i.ibb.co/VVK3B2G/99px-ru-wallpaper-242644-siamskaja-koshka-v-prijke-by-thunderi.jpg 

Luonne: Kuten tämän huolitellusta ulkonäöstä voi arvata, Kanervakajo on hyvin karismaattinen, ja kollilla on tietynlaista vetovoimaa. Tämä on hyvin avoin ja kohtelias, eikä vaikuta ainakaan ulospäin helposti suuttuvalta. Kolli on kuitenkin suuttuessaan passiivisen aggressiivisuuden mestari, ja tämän kieli voi olla yllättävän piikikäs, sillä Kanervakajo löytää kyllä tavan sanoa mielipiteensä suoraan. Tyynen ulkokuorensa kolli rikkoo vain hyvin harvoin, ja näin tapahtuu yleensä vain, jos joku loukkaa hänen tai hänen läheisensä ylpeyttä tai kyseenalaistaa heidän kunniaansa. 
Kuten voi päätellä, Kanervakajo on erittäin sulava puhuja, ja osaa muuttaa puhetyylinsä yksityiskohtia tilanteeseen liittyen flirttailevasta uhkaavaksi. Hän nauttii naaraiden suosiosta, vaikka ei varmaan myöntäisikään sitä kenellekään, ja siksi onkin usein hyvin sulavakäytöksinen heidän seurassaan. 
Kanervakajo on kuitenkin tuttujensa seurassa hyvin huumorintajuinen ja vitsikäs kolli, jolta todennäköisesti löytyy jotain nokkelaa sanottavaa jokaiseen tilanteeseen. Hän ei ole pienten jekkujen tai seikkailujen yläpuolella, ja tämä tullaan todennäköisesti huomaamaan varsinkin tämän oppilaspäivinä. Kanervakajo pitää perhettään ja läheisiään hyvin tärkeinä itselleen, ja heidän loukkaaminen onkin tehokkain tapa saada Kanervakajo menettämään usein hyvin hallitun temperamenttinsa. 
 
Menneisyys: Kanervapentu ja hänen siskonsa Helmipentu syntyivät vanhemmilleen lehtikadon aikaan. Heidän emonsa ei pitänyt pentutarhassa kököttämisestä ja halusikin mahdollisimman pian takas partioihin, joka koitui hänen kohtalokseen, kun vihainen mäyrä tappoi vielä heikon kuningattaren.
Pentujen isä Okavirta ei ollut enää samanlainen kumppaninsa kuoleman jälkeen. Hänestä tuli arvaamattomampi, eikä hän huolehtinut enää itsestään, vaikka pitikin pennuista huolta. Melko pian Kuuralehden kuoleman jälkeen Okavirta putosi heikon jään läpi ja koska virtaukset estivät kollin pääsyn takaisin rantaan, tämä hukkui jokeen. Tämän jälkeen pentutarhan muut kuningattaret huolehtivat Kanervapennusta ja Helmipennusta. 

Perhe:
Emo: Kuuralehti (kuollut)
Isä: Okavirta (kuollut)
Sisko: Helmililja
Ottoemo: Savumarja
Ottoveli: Tappurapentu
 
Muuta: Kanervakajo on taitava uimari, ja pitää myös sukeltelusta, vaikka tämän pitkällä turkilla meneekin yleensä pitkä aika kuivua. Hänen äänensä on pentuna melko kimeä, mutta madaltuu erittäin miellyttäväksi ja pehmeäksi kollin kasvaessa. 

Toiveet: Kumppani (kentie
s useampi)?, pentuja

Ropettaja: Varjo

Kp: 30
6

bottom of page