top of page

Mäyräpentu


Oppilasnimi: Mäyrätassu
Soturinimi: Mäyräleuka
Sukupuoli: Kolli
Klaani: Myrskyklaani
Asema: Pentu

Ulkonäkö: Mäyräleuka sulautuu loistavasti myrskyklaanilaisten riveihin; hän on hieman vankka rakenteinen, leveä lapainen kolli puolipitkällä karvalla – vaikka todellisuudessahan kolli ei ole mitään sukua metsänkissoille. Joten luonnollisesti kotikisun geenit ovat vaatineet veronsa moneltakin eri taholta, mutta tuoneet myös paljon hyviä, ulkonäöllisiä ominaisuuksia; ensisilmäykseltä Mäyräleuasta huomaa taisteluharjoitusten määrän, jotka ovat tuottaneet tulosta antaen kollille jäntevän ja taisteluvalmiin ruumiinrakenteen. Hän ei ole niin lihaksikkaassa kunnossa kuin muut klaaninsa soturit, mutta sen puutteen korvaa kollin leuan purentavoima, josta hänen nimensäkin juontuu.
Väritykseltään Mäyräleuka on yönmusta kissa, jonka kasvoja, rintaa, vatsaa, etutassuja sekä takajalkoja koristaa helmenvalkea smokkikuviointi. Hänen turkkinsa on silkkisen pehmeää, ja erityisen pitkää etenkin rinnan ja hännän kohdalla. Karva on kuitenkin hienomaisuutensa takia helposti takkuuntuvaa, ja se suojaa huonosti tuulelta ja vielä huonommin vedeltä. Siispä se vaatii erityisen paljon huolenpitoa. Kooltaan Mäyräleuka on hyvin normaalipituinen ja -kokoinen, pitkällä ja puuhkaisalla hännällä varusteltuna. Hänellä on vaaleankeltaiset, tarkkaavaiset silmät sekä valkoiset viikset, jotka kehystävät hänen kasvojensa tummuutta.  Polkuanturat ja kirsu ovat molemmat samaa, vaaleanpunaista sävyä.
Kokovartalo-kuva: https://ibb.co/r7WvrQ3

Luonne: Impulsiivinen, utelias, älykäs – nämä sanat kuvaavat parhaiten Mäyräleukaa. Minkäänlainen riitapukari ei varsinaisesti ole kyseessä, mutta sekään ei sitä tarkoittaisi, etteikö kolli sitä rajaa toisinaan ylittäisi. Näiden piirteiden takia Mäyräleuka on hieman hankala kissa seuraajaksi, mutta mahdottoman holtiton johtajaksikaan. Hän usein toimii pelkän intuition voimalla, joka tekee hänestä aika ajoin tyhmänrohkean.
Perusluonteeltaan Mäyräleuka on kuitenkin enemmän hiljaisuuteen taipuvaa tyyppiä. Hän yhä toisinaan vetäytyy omiin oloihinsa eikä mieluusti ole huomion keskipisteenä, mutta ei kuitenkaan kaihda moisia tilanteita, jossa joutuisikin olla isossa roolissa – ne vain tuntuvat kollista epämiellyttäviltä. Sanaisen arkkunsa avatessaan ja vauhtiin päästessään, rääväsuinen ja aika ajoin uhmakas Mäyräleuka nostaa päätä. Asioiden ulostulo saattaa olla vähän turhankin suoraa, mutta tahallaan ilkeä hän ei kuitenkaan yritä olla. Toista loukatessa osaa kuitenkin olla tarpeeksi nöyrä pyytääkseen anteeksi. Omaa myös taidon puhua nätisti ja kohteliaasti, mutta puhutettavan tulee olla näiden arvoinen.
Ja mitä muihin kissoihin tulee, ulkopuolisiin tai klaanilaisiin, on Mäyräleuka hitaasti lämpenevää sorttia. Hän suhtautuu kaikkiin pienellä varauksella, eikä päästä ketään lähelleen, luotosta puhumattakaan. Kuitenkin, kaiken tämän kovan ulkokuoren alla lepää pikkuinen Thomas, joka vain kaipaa rakkautta ja paikan, jota kutsua kodikseen.

Menneisyys: Mäyräleuka, silloinen Thomas, syntyi kahdelle kotikisulle Kaksijalkalassa. Menetti pentuna muistinsa, juuri ennenkuin päätyi Myrskyklaanin siipien suojiin. Muistot palailevat takaisin pieninä palasina oppilas- ja soturi-iässä. Menneisyydestä lisää myöhemmin.

Emo: tuntematon kotikisu
Isä: tuntematon kotikisu
Sisarukset: kaksi tuntematonta sisarusta
 
Muuta: Ajoittain epäileväinen Tähtiklaanin suhteen. Tiedostaa kuitenkin soturi esi-isien olemassaolon, mutta kovin vahvaa tai luontaista uskoa ei löydy, ei kuitenkaan paljasta tätä muille. Loistava taktikoija sekä juoksija, siispä on taistellessa vaarallisen arvaamaton. Vahvemman vastustajan on kuitenkin helppo litistää Mäyräleuka allensa, mutta kollin purentavoimia ei pidä aliarvioida.

Toiveet: Särkkäviiksen oppilaaksi.

Ropettaja: Pumpuli

Kp: 30

kisu2.png
bottom of page