top of page

Höyhensiipi

Sukupuoli: Naaras
Klaani: Myrskyklaani
Asema: Soturi

Ulkonäkö: Höyhensiipi on valkoruskea kilpikonnakuvioinen (valkea pohjaväri ja ruskeat kuviot) naaras. Iän myötä turkin väri kuitenkin haalenee lähes kokonaan vaaleanruskean kirjavaksi. Hänen silmänsä ovat lähes siniset ja joukossa on vähän harmaata. Naaraan nenä ja polkuanturat ovat vaaleanpunaiset ja hänen kuononsa ympärillä on tummanruskeita juovia. Hänen hännässään on myös tummanruskeita raitoja. Höyhensiivellä on ruskeat tupsut korvien päissä ja varpaiden välissä. Turkki on puolipitkää pitempi, muttei kuitenkaan aivan pitkä ja se näyttää untuvaiselta (= höyheniltä, josta nimi), mutta se muuttuu ''aikuisen kissan karvaksi" soturiutta kohti. Höyhensiipi on pieni ja siro. 

Luonne: Höyhensiipi oli nuorena aika ujo, eikä tutustunut uusiin kissoihin helposti. Nykyään hän on jo sosiaalisempi.  Jos saavuttaa hänen luottamuksensa hän on ystävä, joka kuuntelee ja ymmärtää sinua. Jos pettää tai suututtaa Höyhensiiven, hän ei anna helposti anteeksi. Tällöin hänen luottamuksensa ja kunnioituksensa on vaikea ansaita takaisin. Pienenä hän saattoi ryhtyä uhkarohkeisiin temppuihin (joista joutui hankaluuksiin) osoittaakseen klaanilleen, että pystyy yhtä hyvään kuin muutkin, vaikka onkin pienikokoinen. Oppilaana oli usein omissa maailmoissaan. Ensimmäisen pentueensa jälkeen Höyhensiiven emonvaistot ottivat kuitenkin naaraassa vallan. Ei ole mitään jota Höyhensiipi ei tekisi jälkeläistensä tai rakkaidensa eteen. Naaras on ystävällinen ja lempeä, mutta hyvin suojelunhaluinen ja huolehtivainen kun kyse on hänen sukulaisistaan. 

Menneisyys: Höyhensiipi on kärsinyt paljon. Hänen sisaruksensa ja emo kuolivat viheryskään hänen ollessa vielä pentu. Hän selvisi itse ja häntä imetti kuningatar nimeltä Mansikankukka. Hänen isänsä Jääkynsi oli kunnioitettu soturi kuollessaan. Hän kuoli johonkin kasvaimeen, jota ei osattu hoitaa. 
Höyhensiipi rakastui sittemmin edesmenneeseen soturitoveriinsa Kirpunloikkaan, ja kaksikko sai kolme pentuetta. Vanhimpaan kuuluvat Hohtolehti, Valkoaskel, Purohäntä ja edesmennyt Nokipentu, keskimmäiseen Ukkoskynsi, Mesikukka ja Untuvapilvi, ja nuorimpaan Tuomikasvo. Valitettavasti myöhemmin puuma vei Kirpunloikan sekä Valkoaskeleen Tähtiklaaniin. Tuomikasvo murhattiin raa’asti lehtikadon aikaan keskelle hankea. Samaan aikaan Höyhensiiven paras ystävä Aurinkokajo oli juuri karkoitettu klaanista. Tämä kaikki menetys ja kaipuu sai Höyhensiiven vajoamaan vähitellen hulluuden partaalle. 


Emo: Omenataivas 
Varaemo: Mansikankukka
Isä: Jääkynsi
Sisko: Sadepentu
Veli: Loikkapentu
Kumppani: Kirpunloikka (kuollut)
Tyttäret: Hohtolehti, Purohäntä, Untuvapilvi, Mesikukka
Pojat: Valkoaskel (kuollut), Nokipentu (kuollut), Ukkoskynsi (kuollut), Tuomikasvo (kuollut)
Pennunpennut: Valomyrsky, Nokinenä, Nuoskaposki, Peuraliekki, Pihkaroihu, Viklokuono, Vuotassu, Kuohutassu, Kieppupentu (kuollut), Tyrnipentu, Hillapentu
Pennunpennunpennut: Paahdepentu, Timalipentu, Pakkaspentu


Muuta: Höyhensiipi ei pidä taistelemisesta tai muiden vahingoittamisesta ja siksi hän on parempi metsästämisessä. Höyhensiipi on viettänyt suurimman osan elämästään pentuja hoitaen, joten tämän kunto ei ole lähelläkään muiden kokeneiden soturien luokkaa. Tämä ei kuitenkaan naarasta haittaa. 

Ropettaja: Höyhensiipi

Koulutetut oppilaat: Hietatuuli, Poutalampi, Nuoskaposki

Oppilas: -

Kp: 1598

HÖYHEN.jpg
bottom of page