top of page

Hanki

Nimi: Tassujen Täplittämä Hanki, “Hanki”
Sukupuoli: Naaras
Klaani: Kuohuvan Veden Heimo
Asema: Pentu

Ulkonäkö: Hangella on lumivalkoinen turkki, jota koristaa keskiharmaat alueet, joissa on tummempaa, ohutta ja rikkonaista raitakuviota. Naaraan alaselkä, häntä ja oikea takajalka ovat harmaan karvan peitossa. Myös korvat ovat harmaat, ja kasvojen vasemmalla puolella on pieniä, tummanharmaita täpliä. 
Turkki on laadultaan puolipitkää ja paksua, joten se pitää kissan lämpimänä kovillakin pakkasilla. Lihaksikas, mutta keskivertoa heimokissaa pienempi naaras. Hänellä on kuitenkin tapana pörhistää turkkiaan siten, että näyttäisi kokoaan suuremmalta. Vahvat jalat. 
Suuret, terävät siniset silmät, joista vasemmassa on tummempaa pigmenttiä pupillin ympärillä. Naaraalla on perusilmeeltään hiukan nyrpeä naama, joka hymyn myötä muuttuu hätkähdyttävän aurinkoiseksi. Punertava kirsu, valkeat viikset ja tummanharmaat, paksut polkuanturat.

Luonne: Usein ensimmäinen asia, joka muille tulee mieleen Hangesta, on hänen äkkipikaisuutensa ja heikko itsehillintä. Naaras suuttuu ja loukkaantuu herkästi, eikä hermostuessaan osaa hallita vihaansa. Käyttäytyy toisinaan lapsellisesti: saattaa takertua tarpeettomiin yksityiskohtiin, purkaa turhautumistaan kiukuttelemalla kuin pieni pentu tai väittelyissä sortua nimittelemään vastapuolta. Vaikka Hanki on pippurinen katti, hän ymmärtää myös huumorin päälle ja omaa roiman annoksen ilkikuria. 
Hangen äkkipikaisuuteen liittyy hänen kärsimättömyytensä ja harkitsemattomuutensa. Hän on levoton sielu, joka kaipaa mieluisaa tekemistä, sillä pelkkä paikallaan oleminen saa hänet tuntemaan itsensä tukalaksi. Joskus hänelle riittää tekemiseksi pesien kunnostaminen, toisinaan hän kaipaa seikkailuretkeä vuoristoon.
Hanki onkin seikkailunhaluinen ja utelias persoona, joka haluaa oppia tuntemaan heimon reviirin kuin omat tassunsa. Hän haaveilee myös vuorten ulkopuolisen maailman kokemisesta. Seikkailemisessa naarasta kiehtoo erityisesti kauneuden näkeminen. Hän jää usein ihailemaan maisemia, kukkia ja erilaisia luonnonilmiöitä. Hanki on hieman turhamainen tapaus, joka kiinnittää paljon huomiota sekä omaansa että muiden kissojen ulkonäköön. Naaras pitää hyvää huolta turkistaan ja usein harmittelee sitä, että joutuu likaamaan itsensä mutaan heimon tapojen mukaisesti. 
Vaikkei aina siltä vaikuttaisi, Hanki on sisimmässään hyväsydäminen kissa, jolle heimon hyvinvointi on kaikki kaikessa. Omapäisyytensä takia hänelle ei kuitenkaan ole ongelma toimia käskyjen vastaisesti, jos kokee sen olevan heimolle hyväksi. On muutenkin valmis toimimaan epäsovinnaisesti, jos uskoo sen johtavan oikeaan lopputulokseen. Toisin sanoen pragmaattinen persoona.
Hanki kokee olevansa alituisesti itseään paljon rohkeamman, valovoimaisemman ja vahvemman Usvan varjossa ja on siksi ajoittain veljelleen kateellinen. Hangelle on tavanomaista piikitellä ja härnätä veljeään, ja sisarukset kinastelevatkin paljon. Tästä huolimatta he välittävät toisistaan. 
Pentuajan vaikeuksien takia Hanki uskoo aikuisenakin olevansa taakka heimolle, vaikka tosiasiassa asia ei olisikaan niin. Yrittää olla mahdollisimman kova, itsekseen pärjäävä eikä halua muilta apua. On siksi erittäin tiukka ja vaativa itseään kohtaan. Ei kuitenkaan vähättele itseään tai kykyjään, vaan on vahvuuksistaan hyvin ylpeä ja pitää huolen omista oikeuksistaan eikä suostu toisten tallomaksi. 

Menneisyys: Syntyi heimossa Untuvalle ja Kalliolle yhdessä veljensä Usvan kanssa. Heidän vanhempansa eivät olleet kumppaneita, mutta päättivät yhdessä hankkia pentuja vahvistaakseen heimon väkilukua. Hangen ensimmäiset elinviikot olivat pennun osalta vaikeita. Synnyttyään pentu ei hengittänyt, mutta saatiin elvytettyä. Varhaisessa pentuiässä naaran taidot kuten liikkuminen ja puhuminen kehittyivät veljeään sekä yleensäkin normaalia pentua hitaammin, mikä aiheutti huolta heimon muissa jäsenissä. Varttuessaan hän kuitenkin saa veljensä kiinni kehityksessä.

Veli: Taivaalta Laskeutunut Usva
Emo: Siivestä Pudonnut Untuva
Isä: Kallio Joka Vettä Tihkuu
Setä: Vahvana Seisova Tammi
Serkut: Kotka Joka Jänistä Jahtaa, Jänis Jonka Kotka Nappaa, Tuulessa Matkaava Pilvi, Vuorien Välinen Laakso (kuollut)
Emonemo: Korsi Jolla Lintu Istuu (status ei tiedossa)
Emonisä: Tummanpuhuva Suo (kuollut)
Isänemo: Luolassa Lepäävä Sulka
Isänisä: Katosta Roikkuva Jääpuikko (kuollut) 

Muuta: Vaikka Hanki oli pentuna heiveröinen, aikuistuessaan hänen kehostaan kehittyy vahva ja kestävä ja se sopeutuu täydellisesti äärimmäisiin olosuhteisiin. Hän sietää paksun turkkinsa takia hyvin kylmää, eikä se ole valkean värinsä takia liian kuuma kesälläkään. Omaa hitaan aineenvaihdunnan ja pystyy olemaan pitkiä aikoja syömättä. Jaksaa vaeltaa ja juosta kauan väsymättä. Hyvä taistelemaan, eikä silloinkaan väsähdä helpolla. Pienen koonsa takia Hanki panostaa taistelemisessa nopeisiin hyökkäyksiin ja väistelyyn, yrittäen uuvuttaa vastustajansa. 

Toiveet: Tuntea koko laakso perin pohjin ja nähdä lisäksi vuorten ulkopuolista maailmaa. Mahdollisesti joskus kumppani ja pentuja.

Ropettaja: Ohrarieska

Kp: 52

bottom of page