haukka.jpg

Haukanlento
 

Sukupuoli: Kolli
Klaani: Tuuliklaani
Asema: Soturi

Ulkonäkö: Haukka muistuttaa melko paljon kehonrakenteeltaan turkkilaista angoraa. Hän on rakenteeltaan ylväs, notkea ja siro, vaikka siltikin lihaksikas. Ollen vähän keksikokoista kissaa suurempi, ovat hänen jalkansa pitkät ja hoikat. Häntä on sulkamainen ja silkkinen. Pää on melko kiilanmuotoinen ja korvat sen pällä kohtuullisen suuret. Hänellä on suuret, hieman vinot silmät, mitkä ovat väriltään syvän siniset. Hänellä on vaaleanpunainen nenä ja anturat. Viikset ovat pitkät ja puhtaanvalkoiset. Turkki on keksipitkää ja silkkistä, sekä hän pitää siitä hyvää huolta. Karva on hieman pidempää kaulalta, vatsasta ja hännästä.
Haukkaa voisi kutsua melkeinpä kilpikonnakuvioiseksi. Turkki on pohjaväriltään toffeen rusehtava, minkä päällä siellä täällä on vaalean ruskeita laikkuja. Näillä kohdilla kulkee hyvin tummanruskeita juovia, kuten poskilla ja otsalla, mistä ne haalenevat niskaan, sekä selän keskivälissä, missä ne jatkuvat hännänpäätyyn asti. Hänellä on myös puhtaanvalkoinen kuono, kauluri ja rinnus aina vatsaan asti, sekä sukat. Pieniä valkoisia täpliä löytyy myös harvaltaan muualta turkista.

Luonne: Haukka on luonteeltaan niin spontaani kuin itsepäinenkin. Kolli on hyvinkin ilmeikäs, joten on usein häntä helppo tulkita, vaikka ei sillä etteikö Haukka olisi aina valmis kertomaan muutenkin värikkäitä ajatuksiaan ääneen. Varsinkin johtoväki tuntuu olevan kovasti kollin arvioinnin alla, keitä kannattaa kuunnella ja ketkä ovat aivan hiirenaivoisia. Haukka myös helposti saattaa kyseenalaistaa käskyjä ja ohjeita, mikäli ne ovat hänestä aivan typeriä. Hän on pohjiltaan rento persoona, kuka ei turhia huolehdi, mutta on valmis rikkomaan myös sääntöjä silloin tällöin. Hän on kuitenkin uskollinen klaanilleen, vaikka ei aina sitä osaakaan oikein näyttää. Hän ei välitä kovinkaan raskaasta fyysisestä työstä, ollen enemmän seuramiehiä, mutta auttaa kyllä jos sitä kaivataan.
Hän on sosiaalinen ja omaa terävän kielen, mistä lipuvat sarkastiset vastaukset ja huumorin heitto kuin hunaja. Hän tahtoisi kovasti saada hyviä ystäviä, mutta kokee vaikeaksi lähestyä toisia pienen maineensa takia hankalana tapauksena, sillä Haukka kokee kovin vääränä jos ei saa kertoa mielipidettään vapaasti, tai sanoa asioita niinkuin ne ovat. Ei pidä erityisemmin valehtelusta. Ehkäpä yllättävä puoli Haukassa on se, että hän on uskollinen ystävä ja kuuntelija, jos hänelle avaudutaan asioista. Hän myös välittää perheestään paljon ja pyrkii käydä tervehtimässä heitä aina silloin tällöin muiden tehtäviensä väleissä.
Yksi asia mistä Haukka erityisesti pitää on flirttailu. Mutta tässä lienee hänen heikkotensa, sillä Haukka on myös äärimmäisen herkkä ihastumaan muihin. Hän on kiinnostunut romanttisesti vain kolleista, mutta flirttailee kyllä myös naaraille, mikäli sille tuulelle sattuu. Sitä ei uskoisi hänestä jos päällepuolin katsoo Haukan käytöstä, mutta hän on hyvin välittävä ja uskollinen kumppani, mikäli rakastaa jotkakuta. Hän pitää itseään suhteellisen komeana kollina ja tykkää pitää ulkonäöstään huolta, vihaten likaa ja lehtiä turkissaan.

Menneisyys:
Emo: Sointupuro
Isä: Juuriturkki
Velipuoli: Kipinähehku
Haukka syntyi Sointupurolle ja Juuriturkille Tuuliklaanin pentutarhaan. Sointupurolla oli käpälät täynnä Haukan kasvaessa, sillä jo tuolloin oli hän varsin utelias ja rohkean puoleinen pentu, kenellä ei tuntunut koskaan kehittyneen kohdussa ollessaan filtteriä aivojen ja suun välille. Haukka kuitenkin oli pienestä lähtien hyvin kiintynyt vanhempiinsa ja mielellään seuraili heidän toimintaansa leirissä. Päästessään oppilaaksi Tuuliklaaniin oli Haukan unelmien täyttymys, kuten varmasti myös emon, kenen ei enää samoin tarvinnut huolehtia hänen peräänsä.

Muuta: Haukka on mainio metsästä ja osaa taitavasti sulautua ympäristöönsä maanläheisen turkkinsa ansiosta.

Toiveet: Ei erityisiä toiveita vielä, toivoisin Haukalle kumppania jonain kauniina päivänä.

Ropettaja: Surhi


Entinen mestari: Hakkijalka
Oppilas: Luototassu

Kp: 487