top of page

Ketturuis

 

Sukupuoli: Naaras
Klaani: Jokiklaani
Asema: Soturi
 
Ulkonäkö: Ketturuis on varmajalkainen, vähän tanakanpuoleinen naaras. Hän on hieman leveälapainen ja rungoltaan neliömäinen kuten isänsä, mitä korostavat aavistuksen lyhyet, topakat jalat ja lyhykäinen säkäkorkeus. Hänen päänsä on matalaotsainen ja jokseenkin leveä, kuten isänemollaan. Häntä Ketturukiilla on pitkä- mutta ohutkarvainen, tehden siitä kunnon puuhkan. Muutoin turkki on lyhyttä ja pehmeää, kuten emollaan. Ketturukiin poskissa on hahmonomaiset paksut tupsut, jotka tekevät naaraasta veikeän näköisen. Hänen turkkinsa on pohjaväriltään lämpimän ruskea, häivyttyen beigeen tassuissa, hännässä, vatsassa ja lavoista eteenpäin. Kasvot, korvien sisukset, tassut ja hännän puuhka ovat likaisen valkoiset. Aksenttivärinä toimivat tummanruskeat selkä, niska ja korvien taustat. Kevyttä raidoitusta Ketturukiilta löytyy kyljistä ja reisistä, joissa tummanruskea aksenttiväri muodostaa pyyhkäiseviä raitoja, sekä etutassuista ja hännästä, joissa on lämpimän ruskeita ja valkoisia poikkiraitoja. Hänen silmänsä ovat haaleanvihreät, ja naaraan kasvoilla lepää tavallisesti hieman huolestuneenoloinen ilme, vaikka sillä ei olisikaan sen kummempaa tarkoitusta.
Kuva: https://ibb.co/2SkJvFM

Luonne: Vähäsanainen, utelias ja sopivasti sarkastinen kuvaavat Ketturukiita täydellisesti. Uteliaisuuden hän on perinyt isältään, diivamaisen sivuluonteen emoltaan, kun taas vähäsanaisuus on muodostunut jokseenkin syrjäytyneen pentuaikansa johdosta, vaikka Hortensiakasvo tekikin parhaansa sosialisoidakseen Ketturuis normaalisti. Ketturuis tarkkailee paljon, ja nuoruutensa ujoudesta huolimatta hän nauttii uuden tiedon oppimisesta, kuin pesusieni veden imemisestä. Enemmän vieraiden kissojen kanssa Ketturuis kommunikoi suurelta osin hymähdysten ja murahdusten avulla, koska hän ei koe jatkuvan vastailun hyödyttävän itseään. Naaras viihtyy missä tahansa seurassa, missä hän ei ole huomion keskipisteenä, sillä on perinyt isältään tarkkaavaisen ja oppivaisen luonteen, ja näin ollen kuuntelee mielellään muiden jutustelua niihin itse juurikaan osallistumatta. Hänellä on voimakas tahto oppia tuntemaan jokaisen klaanitoverinsa, ja onkin tämän vuoksi hyvin avomielinen ja suvaitsevainen jokaista kissaa kohtaan, ainakin ulkoisesti. Muiden paheita hän tuomitsee vain hiljaa mielessään, joskin emoltaan tuleva diivamaisuus pulpahtaa joskus pintaan pienemmissä piireissä, joissa Ketturuis voi hyvinkin avautua ärtymyksestään toista klaanitoveria kohtaan. Niskojaan nakkeleva nirppanokka hän ei kuitenkaan koskaan ole, vaan ajaa esimerkillisen, joskin hiljaisen soturin ja aikanaan varapäällikön virkaa. Ketturuis on nimittäin tunnollinen ja huolehtii omista, sekä klaanin asioistaan hyvin. Hän arvostaa sekä perhettään että koko klaaniaan suuresti, unohtamatta uteliaisuutta muita klaaneja kohtaan, kuitenkin uskollisuuden aina pysyessä vankasti Jokiklaanissa.
 
Menneisyys: Ketturuis syntyi vanhemmilleen viherlehden alussa ainoana pentuna, kumoten Tummatuohen ja Hortensiakasvon toiveet suurehkosta pentueesta. Tämä ei kuitenkaan vähentänyt vanhempiensa rakkautta tyttäreensä, vaan päinvastoin hänestä tuli Hortensiakasvon ja Tummatuohen silmäterä, kaksikon keskinäisen rakkauden ruumiillistuma – Ketturukiista päätettiin kauan ennen, kuin Tummatuohen valtakaudesta tiedettiin mitään, joten perhe on tiivis ja pysyy sellaisena pitkälle Ketturukiin soturiuteen. Koska Ketturukiilla ei ollut sisaruksia, ja hän eli muutenkin pentuaikana suurilta osin ilman pesätovereita, jokainen vierailu kuningattarien pesän ulkopuolelle on ihmetyksen aihe. Ketturuis tottui pentuna siihen, että pesässä asuvat vain hän ja Hortensiakasvo, joten hän vierastaa uusia ja vähän tunnettuja kasvoja pitkälle pentuikään, ja oppilaiden pesään muuttaminen on kuin kulttuurishokki. Hortensiakasvolle muodostuukin varsinaiseksi työnsaraksi sosialisoida Ketturuis kunnolla. Muutoin Ketturuis eli hyvin perinteisen lapsuuden, joka tosin ottaa vähän osumaa oppilasiän alussa kavereiden puuttumisen vuoksi.
Isä: Tummatuohi
Emo: Hortensiakasvo
Tädit: Tulvayö, Aavapentu, Riuttapentu
Sedät: Kuloliekki, Viimakynsi, Pyrymyrsky, Lohipentu (kuollut)
Isänisä: Taivalrusko
Isänemo: Nopsaraita
Emonisä: Ketunkorva
Emonemo: Pakkassiipi
Isosedät: Juurikylki, Käpypentu (kuolleet)
Isotädit: Hierakkakasvo, Heinämarja

Isoserkku: Tyynipentu (kasvattipentu)
Isänisänisä: Pilviliito (kuollut)
Isänisänemo: Lätäkköloikka (kuollut)
Isänemonisä: Ruokoraita (kuollut)
Isänemonemo: Simpukkapuro (kuollut)
Emonemonisä: Järvimieli (kuollut)
Emonemonemo: Tulimieli (kuollut)
 
Muuta: Tummatuohen luvattu seuraaja, kunhan isänsä nousee päälliköksi. Tulee syrjäyttämään setänsä Viimakynnen varapäällikön asemasta heti, kun on rooliin lain ja kokemuspisteisen mukaisesti valmis.
Toiveet: Tummatuohi saisi suksia kuuseen sitten päällikkönä.

Ropettaja: Rölli


Entinen mestari: Punakuutamo

Oppilas: Tyynitassu

Kp: 588

bottom of page