top of page
kolibri.jpg

Kolibripentu


Soturinimi: Kolibrikuu
Sukupuoli: Naaras
Klaani: Myrskyklaani
Asema: Pentu

Ulkonäkö: Kolibrikuu on hyvin pienikokoinen ja hentorakenteinen naaras, jonka jää usein suloisesta ulkomuodosta huolimatta huomaamatta rotevampien ja lihaksikkaampien klaanitovereidensa rinnalla. Hän omaa pohjaväriltään puhtaanvalkoisen karvapeitteen, jota koristavat vaalean hiekanruskeat juovat aina korvista hännänpäähän asti, jättäen vain vatsan, rinnan ja leuan alueet jäävät täysin valkoisiksi. Jaloissa naaraan kuviointi muuttuu paksummiksi raidoiksi. Kolibrikuun takatassut ovat väriltään valkoiset, etutassut puolestaan väriltään samaa hiekanruskeaa kuin naarasta värittävät raidatkin.
Kolibrikuun kasvot ovat kauniin kolmionmuotoiset, joita korostavat kapeat, kolmionmalliset korvat. Niiden taukset ovat väriltään syvänruskeat ja niiden hennon vaaleanpunaisia sisuksia koristavat pehmeän valkoiset karvatupsut. Hiekanruskeaa väristystä esiintyy myös kasvojen alueella juovien muodossa, minkä lisäksi naaraan tummanruskean nenän ympärys on väriltään ruskea. Suurien, syvän merensinisten silmien katsetta pehmentämässä naaraan otsalla on ruskea M -kuvio sekä kyynelraidat silmien sisänurkissa. Naaraan viikset ovat hennon vaaleat, kuten kynnetkin.
Kuva: https://fi.pinterest.com/pin/626211523204273745

Luonne: Kolibrikuu on hyvin hiljainen ja ujo naaras, joka pelkää huomion keskipisteeksi joutumista ja jää siksi usein kovaäänisempien ja vahvatahtoisempien klaanitovereidensa varjoon. Emonsa menettämisen sekä pentuna ja oppilaana kokemansa syrjimisen ja pilkkaamisen myötä naaras alkoi nopeasti sulkeutua omaan kuplaansa, muuttaen aikaisemmin uteliaasta ja elämänmyönteisestä Kolibrikuusta aran ja introvertin kissan, joka kiusatuksi tulemisen pelossa alkaa vältellä klaanitovereitaan ja viettääkin siksi usein mielellään aikaansa yksinään.
Koska helpompaa ja turvallisempaa on mennä massan mukana, ei Kolibrikuu usein uskalla tuoda ideoitaan ja ajatuksiaan esille ja siksi hänen mielipiteensä erinäisistä asioista kantautuvat harvoin muun klaanin korviin asti. Hän tarkkailee usein klaanin tapahtumia etäältä, suojassa mielensä sisälle rakentamiensa muurien takaa ja siksi naaras vaikuttaakin usein hyvin hämmentyneeltä jos häntä tullaan varoittamatta puhuttelemaan. Keskustellessa hän on ystävällinen ja saattaa jopa väläyttää aran hymynkareen jutustelun lomassa. Klaanitovereiden silmissä Kolibrikuu on vakavan oloinen nuori neiti, mutta ne harvat jotka hänet tuntevat tietävät hänen mielensä sisällä kuhisevan ajatuksia kuin muurahaisia pesässään. Hänen aivonsa käyvät jatkuvasti ylikierroksilla klaanitovereiden tekojen ja sanojen ylianalysoinnista ja vaikka sitä ei ehkä keskustellessa huomaisikaan, Kolibrikuu harkitsee tarkasti jokaista ääneen sanomaansa lausetta – mitä hän voi paljastaa itsestään tulematta satutetuksi? Mitä kaikkea voidaan käyttää häntä vastaan?
Kolibrikuu on hyvin herkkä naaras, jolla on vahva taipumus melankolisuuteen ja siksi hän kuormittuukin herkästi klaaniarjen tohinassa ja muiden kissojen seurassa, kaivaten päivän päätteeksi hiljaisuutta ja aikaa ajatuksilleen. Tällaisina hetkinä Kolibrikuulla on tapana lähteä leiristä kävelylle metsään - toisinaan jopa keskellä yötä - höyryjä päästelemään.
Emonsa vain parin kuun ikäisenä menetettyään Kolibrikuu kokee vahvaa menettämisenpelkoa ja hänen onkin vaikeaa muodostaa läheisiä tunnesiteitä klaanitovereihinsa pelätessään jäävänsä jälleen yksin. Hyväksynnänhakuinen ja konflikteja viimeiseen asti välttelevä naaras saattaa toisinaan antaa klaanitovereidensa pomputella itseään, huomaamatta sitä lainkaan itse. Kaikesta mielensä sisällä käydystä taistelusta huolimatta hän on hiljainen työskentelijä, joka antaa täyden panoksensa klaaninsa hyväksi.

Menneisyys: Kolibrikuu sai alkunsa kahden nuoren Myrskyklaanin soturin, Kuohuliljan ja Katveyön hetkellisestä hairahduksesta. Jo nuorena oppilaana Kuohulilja sairastui parantumattomasti, eikä tiineytymistä pidetty edes mahdollisena, ennen kuin ensimmäiset merkit vatsassa kasvavasta pentueesta alkoivat näkyä. Huolimatta kivuistaan ja sairauden riuduttamasta kehostaan Kuohulilja kantoi pentueen loppuun asti ja synnytti lopulta ainoan tyttärensä, Kolibripennun. Kuohulilja ehti olla tyttärensä elämässä vain parin kuun ajan ennen kuolemaansa. Koska Kuohulilja ja Katveyö eivät olleet kumppanit, eivätkä oikeastaan edes ystävät, onnistui Kuohuliljan säilyttää totuus pentunsa isän henkilöllisyydestä salassa klaanilta. Emon menettäminen nuorella iällä, sekä tietämättömyys isän henkilöllisyydestä ovat varjostaneet Kolibrikuun elämää jo pentutarhasta saakka, minkä vuoksi naaras kokee vaikeuksia solmia luottamuksellisia siteitä klaanitovereihinsa. Kuohuliljan kuoleman jälkeen Kolibrikuun isoisoemo Höyhensiipi otti orvon ja hämmentyneen pennun hoiteisiinsa ja lopulta pitkän tutustumisen jälkeen kaksikolle kehittyi lämmin ja välittävä suhde – toisin kuin kasvatit yleensä, Kolibrikuu ei pidä Höyhensiipeä emonaan, vaan ystävänään.

Lähisukua:
Isä: Katveyö
Emo: Kuohulilja
Kasvattiemo: Höyhensiipi
Eno: Vuovesi
Isän vanhemmat: Lumitaivas ja Kuilukynsi
Emon vanhemmat: Sulkamyrsky ja Ukkoskynsi

Muuta: Kolibrikuu ei ole mainittavan hyvä saalistaja tai jäljittäjä, minkä lisäksi kiipeilyä ja taistelemista naaras pelkää kuollakseen. Muutoinkin jatkuvasti ylikierroksilla käyvä naaras ahdistuu helposti muuttuvissa tai uhkaavissa tilanteissa ja saattaa ääritilanteessa mennä jopa täysin pois tolaltaan. Sen sijaan Kolibrikuulla on taito – tai ehkä ennemminkin rasite – arvioida jatkuvasti klaanitovereidensa eleitä tai sanoja ja lukea klaanin sisällä muuttuvia suhteita. Nuorena oppilaana Kolibrikuu tapaa unessa emonsa Tähtiklaanin mailla, minkä vuoksi usko Tähtiklaaniin on vakaata ja jollain tasolla intensiivistä – oppilaana naaraalla on vaikeuksia päästää irti ajatuksesta emostaan ja toisinaan ollessaan yksinään ajatuksiaan selvittelemässä, saattaa tuo huomata juttelevansa itsekseen emolleen ja pyytävän tuolta neuvoja.
Varmuus Kolibrikuun isän henkilöllisyydestä ei ole varmasti tiedossa kenelläkään klaanin sisällä, ei edes naaraalla itsellään.
Joulukalenterista 2021 saatu lupa Tähtiklaanin vierailuun ja kaksi erikoislupaa toisen klaanin kissan tapailuun rajalla sekä pentujen saamiseen toisen klaanin kissan kanssa.


Toiveet: Katveyön oppilaaksi.

Ropettaja: Kultis

Tuleva mestari: Katveyö

Kp: 300

bottom of page