top of page
laventeli.png

Laventelipentu


Soturinimi: Laventeliusva
Sukupuoli: Naaras
Klaani: Tuuliklaani
Asema: Pentu

Ulkonäkö: Ehdottomasti huomattavin piirre Laventeliusvassa on naaraan neljä korvaa, joista kaksi ovat hieman pienemmät, mutta täysin toiminnalliset korvat normaalien alapuolelle asettuneina. Tämä erityispiirre johtuu hyvin harvinaisesta geneettisestä mutaatiosta, eikä haittaa Laventeliusvan elämää muuten. 
Korvia lukuunottamatta Laventeliusvalla on melko kaunis, siniharmaa karvapeite, jota halkovat tummemmat, tuulen kuvioita muistuttavat raidat ja vaaleammat smokkikuviot. Naaras omaa kauniin siniset silmät, jotka taittavat lähes vaaleanviolettiin tietyssä valossa. 
Laventeliusvan häntä on verrattain lyhyehkö, mutta siinä oleva karva on tuuheaa, ja hännänpää on valkoinen, ikään kuin se olisi kastettu valkeaan maaliin. Ruumiinrakenteeltaan Laventeliusva muistuttaa enemmän isäänsä. Hänen jalkansa ovat hieman keskiarvoa lyhyemmät, mutta tämä ei estä naarasta juoksemasta kuin tuuli tarvittaessa.
Kuva: https://i.ibb.co/bHwhYGK/D460-D02-C-EB60-4352-986-A-E3-EF1-BAB171-E.png


Luonne: Jos klaaneissa olisi kissa, jonka ainoa tehtävä on ratkoa riitoja ja silitellä pörhistyneitä niskakarvoja, olisi Laventeliusva täydellinen tähän työhön. Naaraan kiltti ja ymmärtäväinen luonne tekee hänestä helposti lähestyttävän ja pidettävän kissan, eikä Laventeliusva suostu muuttamaan tätä osaa itsestään korviinsa kohdistuvasta kiusaamisesta huolimatta. Laventeliusva, toisin kuin lyhytpinnaisempi emonsa, ei myöskään suutu helposti, ja lähes nauttii nähdessään toisen osapuolen ärsyyntyvän hänen viilipyttyvastauksistaan riidoissa. Myös taisteluiden suhteen Laventeliusva ratkoo kaiken mieluummin sanoilla kuin kynsillä, ja onkin harvinaista nähdä tuuheaturkkisen soturin paljastavan kynsiään ellei ole pakko. Hän ei kuitenkaan koskaan menisi klaaninsa parasta vastaan, eikä kyseenalaistaisi päällikköään ellei kokisi siihen erittäin hyvää syytä. 
Laventeliusva on helposti naiiviuteen taipuisa, sillä naaras ei haluisi uskoa muista pahaa ellei hänellä ole hyviä perusteluita. Tästä huolimatta hän kuuntelee mielellään kaikki klaaninsa juorut ja draamat, muttei koskaan levittäisi niitä eteenpäin tai antaisi niiden vaikuttaa omiin mielipiteisiinsä. Myöhemmin elämässään Laventeliusva jää helposti huolehtimaan muista klaaninjäsenistään, eikä aina muista huolehtia itsestään. 

Menneisyys: Laventeliusva syntyi sisarustensa kanssa hiirenkorvan loppupuolella, vain hieman kulkukissojen lähdettyä Tuuliklaanista. Hänen syntyessään silloiset parantajat Paloniitty ja Nokkospiikki huolestuivat kaksinkertaisista korvista, peläten Laventelipennun olevan kuuro. Kun tämä ei kuitenkaan ollut tilanne, jäi tilalle vain puhdasta uteliaisuutta pennun omalaatuisesta rakenteesta. 

Perhe:
Emo: Mäntymarja
Isä: Haukanlento
Sisaret: Vehkalintu
Veljet: Jalavapentu, Myrskyhaukka
Emonemo: Tammilampi †
Emonisä: Sammalsydän †
Isänemo: Sointupuro
Isänisä: Juuriturkki
Puolsetä: Kipinähehku
Serkku: Orvokkitaivas

Tulevaisuus: Kuusamakyyhkyn kumppaniksi ja pentuja, äänestetään Lehmustähden vallan aikana varapäälliköksi ja seuraa näin Lehmusta päällikön asemaan. 

Ropettaja: Varjo

Kp: 0

bottom of page