top of page
lepinkainen.png

Lepinkäinen

 

Sukupuoli: Kolli
Klaani: Erakko
Ikäluokka: Hieman yli vuoden vanha

Ropettaja: Ohrarieska
Kp: 395

Kuva: ©Ohrarieska
Teema: -
Ääni: -

Ulkonäkö: Hieman keskivertokollia pienempi kissa, jolla on lian tahrima ja rähjäinen vaaleanharmaa turkki. Kollin kaula, kuono ja tassut ovat valkoiset, mutta lian peittämänä niidenkin väri näyttää vain vaaleammalta harmaan sävyltä. Vankkarakenteinen kissa, vaikka ei olekaan erityisen vahva ruumiillisesti. Turkki on suurimmassa osassa kehoa lyhyttä ja karheaa, mutta korvissa, poskissa, kainaloissa ja hännässä se on hieman pitempää ja takkuista. Lepinkäisellä on suuret korvat, joilla hänellä on tapana elehtiä paljon. Nenä ja anturat ovat tummat. Vaikka kollin muu ulkomuoto antaa nuhruisen ja huolimattoman kuvan, vaaleanvihreissä silmissä on tarkka, valpas katse. 

Luonne: Lepinkäinen on vähäpuheinen erakkoluonne, joka pysyttelee mielellään konfliktien ulkopuolella. Kollin periaate on se, että jokainen pitää huolta itsestään eikä sekaannu muiden tekemisiin. Häntä kauhistuttaa ajatus olla riippuvainen tai vastuussa jostakusta toisesta, joten hänen on vaikea sitoutua paikkoihin tai muihin kissoihin. Myös kaikenlaiset säännöt ja normit saavat kollin turhautumaan. Tästä huolimatta hän suhtautuu muihin kissoihin yleensä kohteliaasti ja maltillisesti.


Lepinkäisellä on tapana olla hieman kyyninen, vaikka kissa itse kutsuu ajatusmaailmaansa silkaksi realismiksi. Hän toivoo, että kaikella ja kaikilla maailmassa olisi syynsä ja tarkoituksensa, mutta elämä on osoittanut kollille, että todellisuudessa kaikki on vain sattumanvaraista kaaosta eikä tapahtumiin voi vaikuttaa vaikka haluaisi. Lepinkäinen nauttii kuitenkin elämän yllätyksellisyydestä. 


Suoraviivainen ajattelu ja yhteen asiaan keskittyminen kerrallaan luonnistuu kollilta paljon helpommin kuin vaativa suunnittelu tai ongelmanratkaisu. Maalaisjärkeä toki löytyy, mutta ei sen suurempaa kekseliäisyyttä tai improvisointikykyä.


Muihin tutustuminen on kollille hieman hankalaa, mutta kun Lepinkäinen tuntee olonsa turvalliseksi jonkun kanssa, hänestä puhkeaa esiin ystävällinen, huomioonottava ja luotettava ystävä. 

Menneisyys: Lepinkäinen syntyi vanhassa ladossa asuvaan kissapopulaatioon, jota kävi silloin tällöin ruokkimassa muuan kummallinen kaksijalka. Ladosta ei ollut tietä ulos, joten kollin koko elämä rajoittui noiden neljän seinän sisälle.


Lepinkäinen oli pentuna erityisen auktoriteettivastainen ja kyseenalaistava, mikä aiheutti närää populaation jo valmiiksi räjähdysherkässä ilmapiirissä. Tästä syystä kolli riiteli paljon muiden populaation kissojen kanssa. Kiristynyt tunnelma ladossa laukesi viimein, kun eräänä myrskyisenä yönä Lepinkäisen ollessa vajaan seitsemän kuun ikäinen ladon katon läpi kaatui puu, mikä tarjosi kissoille pakotien ladon ulkopuolelle. Osa kissoista päätti jäädä ainoaan koskaan tuntemaansa kotiin, mutta jotkut, kuten Lepinkäinen, tarttuivat välittömästi tilaisuuteen ja jättivät ladon.


Lähdettyään Lepinkäinen vaelsi pitkiä aikoja yksin vailla määränpäätä ja tunsi lopulta olevansa umpikujassa. Taivasta kolli ei ollut nähnyt koskaan aikaisemmin ja erityisesti yötaivas lukemattomine tähtineen kiehtoi nuorta kissaa syvästi. Hänellä oli tapana katsella öisin tähtitaivasta, ja hiljalleen hän huomasi, että kun muut tähdet liikkuivat – mahdottoman hitaasti tosin – yksi tähti pysyi aina paikoillaan. Tähti tarjosi kissalle kiintopisteen oudossa maailmassa. Paremman suunnan puutteessa Lepinkäinen päätti alkaa seurata tuttua tähteä ja katsoa, minne se hänet kuljettaa.

Muuta: Lepinkäisellä on tarkat aistit, etenkin hajuaisti, minkä takia kolli on etevä jäljittäjä ja suunnistaja. Viettää pitkiä aikoja tähtitaivasta katsellen ja sille puhuen. 

Toiveet: Toivoo löytävänsä merkityksen itselleen, vaikka ei sitä suostu myöntämään. 

bottom of page