Jokiklaanin leiri:


Jokiklaanin leiri sijaitsee turvallisen etäisyyden päässä joesta niin, etteivät tulvavedetkään yllä leiriin. Normaalisti jokea ei edes näy leiriin asti, tulva-aikoina näkyy. Leiri on malliltaan hyvin simppeli ja soikeahko, ja sen seinämät ovat tiukkaa karhunvatukkapunosta, jota on paikoin vahvistettu kaisloilla. Kaikki pesät on rakennettu samaan tyyliin kuin seinämätkin.

Päällikön pesä ja Suurkanto ovat sisäänkäynnistä katsoen etuvasemmalla. Muut pesät levittäytyvät sisäänkäyntiä vastapäiselle seinämälle. Päällikön pesä on Suurkannon takana, ja sinne kuljetaan Suurkannon ja sisäänkäynnin välistä. Päällikkö puhuu klaanilleen Suurkannolta.

Klaaninvanhimpien pesä
on Suurkannon ja soturien pesän välissä, ja se on rakenteeltaan samankaltainen pentutarhan kanssa.

Soturien pesä on klaaninvanhimpien pesän vieressä. Pesän suuaukkoa varjostaa kaislaverho.

Oppilaiden pesä on soturien pesästä seuraava, ja kooltaan se on aavistuksen soturien pesää pienempi. Myös pesän suuaukko on pienempi, ja sitä varjostava verho on muodostettu kaisloista ja heinistä.

Pentutarha on oppilaiden pesän vieressä. Suuaukkoa varjostaa siisti köynnösverho. Pesä on hieman oppilaiden ja soturien pesää matalampi, jotta lämpö pysyisi siellä paremmin. Kissat kykenevät kuitenkin helposti seisomaan siellä suorassa. 

Parantajien pesä on pentutarhasta seuraava. Sen yksi seinämä muodostuu suurehkosta siirtolohkareesta, jonka sisäpinnalla olevat kielekkeet ja ulkonemat toimivat hyvin säilytyspaikkoina yrteille. Siirtolohkareen ympärille on punottu tukeva karhunvatukkainen pesä, joka vastaa rakenteeltaan muita pesiä. Sisäänkäyntiä varjostaa köynnösverho.

Tarpeidentekopaikalle johtaa polku sisäänkäynnin tuntumasta (ulkoa katsottuna sisäänkäynnin vasemmalla puolella). Sisäänkäynniltä johtaa myös polku suoraan joelle.

Jokiklaanin kissat saattavat koristella petipaikkojaan simpukoilla tai muilla koristeilla. Pedit ovat kaislaisia, joskin etenkin kuningattarilla saattaa olla pehmikkeenä esimerkiksi höyhen- tai karvatuppoja.