top of page

Jokiklaanin leiri:


Jokiklaanin leiri sijaitsee turvallisen etäisyyden päässä joesta niin, etteivät tulvavedetkään yllä leiriin. Normaalisti jokea ei edes näy leiriin asti, tulva-aikoina näkyy. Leiri sijaitsee soikeahkossa hiekkapohjaisessa kuopassa, ja on malliltaan hyvin simppeli. Sen seinämät ovat tiukkaa karhunvatukkapunosta, jota on vahvistettu kaisloilla ja lehti- ja havupuiden oksilla. Kaikki pesät on rakennettu samaan tyyliin kuin seinämätkin, joskin oksia ja kaislaa on hyödynnetty enemmän niiden välittömän saatavuuden vuoksi korjausta varten..

 

Kiertosuunnassa vasemmalta oikealle:

Päällikön pesä ja Suurkanto ovat sisäänkäynniltä katsoen etuvasemmalla, ja sijaitsee leirin keskilinjassa. Muut pesät levittäytyvät sisäänkäyntiä vastapäiselle seinämälle, tehden leiriaukiosta tilavan. Päällikön pieni pesä on Suurkannon takana, ja sinne kuljetaan Suurkannon ja sisäänkäynnin välistä. Päällikkö puhuu klaanilleen Suurkannolta.


Klaaninvanhimpien pesä on Suurkannon ja soturien pesän välissä, ja se on rakenteeltaan samankaltainen pentutarhan kanssa. Pesä on lyhyt mutta leveä, mikä pienehkön suuaukon avulla minimoi sisäänkäyvän viiman. Pesän rakenteessa on kiinnitetty erityistä huomiota lämpöeristykseen, ja vaatii siksi säännöllistä korjailua.

Soturien pesä on klaaninvanhimpien pesän vieressä. Se on leirin ehdottomasti suurin pesä, ja jatkuu aina leirin takaseinämästä pitkälle leirin keskiosaa kohti. Pesän suuaukkoa varjostaa kaislaverho. Yhdessä Suurkannon kanssa se muodostaa klaaninvanhimpien pesälle rauhallisen, suojatun nurkkauksen.

Oppilaiden pesä on soturien pesästä seuraava, ja sisäänkäynniltä katsottuna suoraan edessäpäin. Kooltaan se on aavistuksen soturien pesää pienempi. Myös pesän suuaukko on pienempi, ja sitä varjostava verho on muodostettu kaisloista ja heinistä.

Pentutarha on oppilaiden pesän vieressä, kaikkein lähimpänä parantajien pesää. Suuaukkoa varjostaa siisti köynnösverho. Pesä on hieman oppilaiden ja soturien pesää matalampi, jotta lämpö pysyisi siellä paremmin. Kissat kykenevät kuitenkin helposti seisomaan siellä suorassa. Klaaninvanhimpien pesän tapaan pentutarha on myös paremmin lämpöeristetty, kuin muut pesät.  

Parantajien pesä on pentutarhasta seuraava, ja sisäänkäynniltä katsottuna oikeanpuoleisin pesä. Sen yksi seinämä muodostuu suurehkosta siirtolohkareesta, jonka sisäpinnalla olevat kielekkeet ja ulkonemat toimivat hyvin säilytyspaikkoina yrteille. Siirtolohkareen ympärille on punottu tukeva karhunvatukkainen pesä, joka vastaa rakenteeltaan muita pesiä. Pesä on hieman taaempana, kuin muut pesät, mikä mahdollistaa sen ulottuvan leirin takaseinään asti. Sisäänkäyntiä varjostaa köynnösverho.

 

Tuoresaaliskasa sijaitsee siäänkäynniltä katsottuna etuoikealla, parantajan pesästä oikealla paikassa, jossa leiriaukio oli muuten tyhjää täynnä.

Tarpeidentekopaikalle johtaa polku sisäänkäynnin tuntumasta, leirin ulkopuolelta (ulkoa katsottuna sisäänkäynnin vasemmalla puolella). Sisäänkäynniltä johtaa myös polku suoraan joelle.

Jokiklaanin kissat saattavat koristella petipaikkojaan simpukoilla tai muilla koristeilla. Pedit ovat kaislaisia, joskin etenkin kuningattarilla saattaa olla pehmikkeenä esimerkiksi höyhen- tai karvatuppoja.

bottom of page