top of page

Näkymätassu


Soturinimi: Näkymähetki
Sukupuoli: Naaras
Klaani: Myrskyklaani
Asema: Oppilas

Ulkonäkö: Näkymähetki on sulavalinjainen, hoikka ja kapearaajainen naaras. Hänen lihaksensa eivät korostu liiaksi eikä hän ole erityisen vahva, mutta on sen sijaan nopea ja notkea. Hän on pitkäkarvainen ja turkkinsa on paksu, pehmeä ja sileä, ollen varsinkin lehtikadon aikaan oiva suoja kylmyyttä vastaan, mutta viherlehden helteillä melkeinpä rasite, ja naaras pysytteleekin päivän kuumimpana hetkenä mielellään varjossa. Turkki myös imee helposti vettä itseensä, tehden Näkymähetken liikkumisesta tällöin raskaampaa, mutta sade on pienempi paha kuumuuteen verrattuna, ja hän sietää sitä mieluummin. Vallitseva väri naaraan turkissa on puhtaasti syvänpunainen - samansävyinen kuin ketuilla voidaan törmättävän -, joka kattaa koko hänen kehonsa tiettyjä yksityiskohtia lukuunottamatta. Nämä yksityiskohdat ovat kehoa tasaisesti koristavat mustat tiikerinraidat, valkoiset ja mustat pienet pisteet jotka myös ovat levittäytyneet kaikkialle naaraan turkkiin, sekä vasen etutassu joka on valkoinen. Häntä on pitkä ja puuhkamainen, korvat isot ja teräväkärkiset, nenä musta, kynnet luunvalkoiset ja polkuanturat vaaleanpunaiset, metsäiseen maastoon sopivat. Silmät Näkymähetkellä ovat mantelin muotoiset ja kirkkaat, väriltään vaaleanlehdenvihreät, kuin tuoreet koivunlehdet.

Luonne: Näkymähetki on utelias, pirteä ja oikeudenmukaisuuteen pyrkivä kissa. Hän on perinyt kummaltakin vanhemmaltaan mietteliään ja hyvätahtoisen puolen, sekä kiltteyden muita kohtaan. Samoin kuin emonsa, Näkymähetki on taipuvainen vaipumaan ajatuksiinsa. Näkymähetken panostaminen ulkoiseen olemukseen on kahtiajakoinen; hänen turkkinsa on monesti (varsinkin aamuisin) pörröllä ja epäjärjestyksessä, eikä hän käytä pitkiä aikoja sen siistimiseen, kun taas fyysiseen hyvinvointiin naaras kiinnittää enemmän huomiota pitämällä kuntoa ja kynsien terävyyttä yllä päivittäisten velvollisuuksien ohella. Myös henkinen hyvinvointi on naaraalle tärkeä ylläpidon aihe, ja hän pyrkii viettämään mahdollisimman paljon aikaa perheensä, sukulaistensa ja ystäviensä kanssa. Hänelle läheistensä hyvinvointi on yksi tärkeimpiä asioita. Näkymähetki tutustuu mielellään uusiin kissoihin ja ystävänä hän on luotettava. Hänellä on "paha tapa" luottaa toisiin heti, myös vieraisiin, mikä voi helposti johtaa siihen, että tätä tapaa yritetään käyttää hyväksi. Mutta vaikka hän pitääkin muiden kissojen seurasta, myös yksin oleminen onnistuu ja on välillä suorastaan vaatimus. Hän ihailee suuresti kokeneempia sotureita ja rakastaa viettää aikaa klaaninvanhimpien seurassa heidän tarinoitaan kuunnellen. Myös pentujen kanssa leikkiminen sujuu, vaikkakin hän kannustaa pikkuisia enemmän rauhallisiin ja älyä sekä aisteja haastaviin kuin fyysisiin leikkeihin. Naaras suuttuu harvoin, mutta kun niin käy, hän pyrkii rauhoittumaan ja selvittämään tilanteen mahdollisimman nopeasti, sillä hän vihaa riitelyä. Hän myös tulee helposti surulliseksi nähdessään toisen surevan eikä pelkää näyttää suruaan. Vaikka naaras onkin urhea, hänenkin rohkeutensa pettää joskus, ja hänellä on useita pelkoja, kuten läheistensä ennenaikainen ja traaginen menettäminen. Näkymähetki uskoo Tähtiklaaniin vakaasti ja hänen pahimpia pelkojaan on joutua Pimeyden metsään.

Menneisyys: Näkymähetki syntyi Myrskyklaaniin lehtikadon aikana, ainoana pentuna emolleen Heijastusunelle. Naaraan isä, Sysisilmä, ei koskaan ehtinyt tavata tytärtään, sillä tämä menehtyi Varjoklaanin ja Myrskyklaanin välisessä taistelussa.

Lähisukua:
Emo: Heijastusuni
Isä: Sysisilmä
Sisarukset: -
"Kasvatti-isä": Villiviiksi
Emon vanhemmat: Unikkovirta ja Tiikeriloikka
Isän vanhemmat: Tummakajo ja Väijykärki
Emon kasvattivanhemmat: Hallatähti ja Särkkäviiksi
Sedät ja enot: Kalliotaivas, Vuoripentu (setäpuoli), Vuoksiloikka (emon kasvattiveli), Villiviiksi (emon kasvattiveli), Mäyrätassu (emon kasvattiveli)
Tätipuolet: Vuonatuli ja Virtaviiksi
Serkut: Korentovälke, Vaistopentu, Vahveropentu, Aropentu, Nietospentu ja Härmäpentu (Leimusiiven ja Kalliotaivaan tyttäret ja pojat), Paahdepentu, Pakkaspentu, Muskottipentu ja Kuparipentu (Valomyrskyn ja Kalliotaivaan tytär ja pojat), Villakkomyrsky (Vuoksiloikan tytär), Tähdikkitassu (Virtaviiksen tytär)
Pikkuserkut: Seesamipentu, Seittipentu ja Silmupentu (Korentovälkkeen ja Kivikkotaipaleen pennut), Ruskapentu ja Ruostepentu (Aroniataivaan ja Voimaviillon tytär ja poika), Hillapentu ja Tyrnipentu (Villakkomyrskyn ja Tuomikasvon tytär ja poika)

Muuta: Keskiverto metsästäjä ja taistelija. Taitava kiipeämään puihin ja vaanimaan sekä liikkumaan äänettömästi. Sietää sadetta, mutta pelkää ukkosen tuottamaa kovaa ääntä ja syvää vettä. Värityksensä vuoksi naaraan on lehtikadon aikaan tarkoin huolehdittava, ettei tule nähdyksi ollessaan metsästämässä. Näkymähetki omaa Myrskyklaanin, Varjoklaanin, kotikisun ja erakon verta, ja on Graniittitähden tyttären pojan tyttären tyttären tytär. Villiviiksi ei ole Näkymähetken virallinen kasvatti-isä, vaan isähahmo/kollin malli. Paluumuuttajan asemassa ollaan.

Toiveet: Kumppani ja pentuja, ystäviä niin omasta kuin muistakin klaaneista (erakot ja kotikisut käyvät myös hyvin), ainakin yhden oppilaan kouluttaminen jossain vaiheessa soturin uraa.

Ropettaja: Kurre

Mestari: Villiviiksi

Kp: 124

bottom of page