top of page
Seesami.png

Seesamipentu

Oppilasnimi: Seesamitassu
Soturinimi: Seesamipöllö (?)

Sukupuoli: Kolli
Klaani: Myrsky
Asema: Pentu
 
Ulkonäkö: Seesami on pitkäraajainen, mutta kooltaan huomattavasti pienempi kolli. Kolli on luonnostaan laiha ja vähä lihaksinen, joten tämän kylkiluut paistavat turkin lävitse myös hyvinä aikoina. Tämän turkki on pääosin lyhyempää, muutamaa epämääräistä pitempää läiskää lukuun ottamatta. Pohjaväriltään Seesamin turkki on valkeaa, joka värjäytyy päätä, selkää ja jalkoja kohti seesamin siemenen kerman harmaaksi. Vasemman etu- ja takajalan varpaat ovat valkeat. Perimänä kolli on saanut myös haaleampia tuhkan ruskeita raitoja, jotka keskittyvät alaselän ja kasvojen alueelle. Sama sävy löytyy myös tämän korvien päistä ja nenänvarresta. Lisäksi raitojen seasta voi löytää kuusen ruskeita epämääräisiä läiskiä. Kollilla on lempeän siniset silmät ja vasemmassa iiriksessä hunajan värinen leveämpi viiru noin klo 7- 8.30 välissä. Kynnet ovat valkeat ja pitkät mutta ohuet. Polkuanturat ovat tummat.

Luonne: ”Jos löytyy tahtoa, löytyy myös tapa” lausahdus kiteytyy tässä kollissa. Seesamin ei kaiken järjen mukaan pitänyt selvitä näin pitkälle ja tämä tietää sen itsekin. Tämän tahto kuitenkin elää on johtanut siihen, että kollista kasvoi nokkela kissa, joka ratkaisee kohtaamansa ongelman tiedon, nopean ajattelun ja luovuuden avulla raa’an voiman sijaan. Seesamilla on luontainen halu ymmä
rtää kaikkea tämän ympärillä olevaa ja jos kellään ei ole tarjota tyydyttävää vastausta, selvittää tämä sen itse. Tämä ympärillä olevan ymmärtäminen ulottuu myös klaanitovereihin. Ei siis ole tavatonta, että kolli esittää keskustelukumppanilleen kysymyksiä, jotka voivat selventää tälle, miksi toinen ajattelee tai toimii jollakin tavalla. Välillä kollin kysymykset saattavat olla turhan suoria ja jopa tungettelevia tai töykeitä, mutta tätä hän ei tee (suurimmaksi osaksi) tahallaan. Hän koittaa löytää vastauksen ongelmaan, jotta voi auttaa tälle rakkaita, klaaniaan ja apua tarvitsevaa siinä missä voi. Seesami on myös hieman taipuvainen stressiin, mutta kukapa ei olisi, jos tiedostaisi leikkivänsä hippaa kuoleman kanssa. Seesami ei kanna kaunaa muita klaaneja kohtaan ja koittaa kohdalle muita niin kuin toivoisi itseään kohdeltavan. Säännöistä on kuitenkin tämänkin mielestä pidettävä kiinni rauhan säilymiseksi. Rehellisyys on kollille tärkeää, mutta jos hän on antanut sanansa, että vaikenee jostain, niin hän myös tekee. Hän saattaa siis esittää jonkin faktan utelevalle, ja ohjaa tämän siten uskomaan tämän olevan ainut totuus. Erimielisyyksissä Seesami haluaa kuulla ensin molempia osapuolia ja saada selville näitten väitöksiä tukevia faktoja, ennen kuin päättää oman kantansa tai kenen puolelle asettuu.
 
TLDR: Rauhallinen mutta observoiva kolli, joka esittää kysymyksiä. Sanansa mittainen ja ymmärtävä.
 
Menneisyys: Seesami syntyi ennenaikaisesti poikkeuksellisen kylmän lehtisateen ja sitä seuranneen lehtikadon aikaan. Kolli oli niin pieni ja heiveröinen, ettei tämän uskottu selviävän. Seesami osoittautui kuitenkin sangen sisukkaaksi ja selvisi niin pakkasesta, kuin Varjoklaanin hyökkäyksestä leiriin. Kaikki tämä ja niistä seurannut painajainen, joka jäi kummittelemaan kollin mielessä, sai tämän ymmärtämään, kuinka kuolema voi saada kiinni, milloin ja missä vain. Niinpä Seesami vannoi itselleen jo pienenä, että vaikka kuolemaa ei voi päästä karkuun, aikoo hän pysyä edellä mahdollisimman kauan.
 
Emo: Korentovälke
Isä: Kivikkotaival
Sisarukset (sama pentue): Silmutassu & Seittitassu
Sisarukset (eri pentue): - (?)
Emon sisarukset: Vaistopentu & Vahveropentu (molemmat Tähtiklaani)
Emon vanhemmat: Leimusiipi & Kalliotaivas
Isän sisarukset: Kanttarellitassu
Isän vanhemmat: Niittylumo & Vesikallio (molemmat Tähtiklaani)
Maininnan arvoiset sukulaiset: Liekkitähti (Great-great-grandad isän puolelta)
 
Muuta: Seesamin rakenne ei ehkä sovellu taistelemiseen, mutta pienen ja solakan rakenteensa takia tämä on omiaan hiiviskellyssä, kiipeilyssä, ahtaissa paikoissa ja väistelyssä. Eli erikoistaitona se, ettei kolli jää helposti kiinni, sekä päättelykyky. Tämä on myös kova kuuntelemaan tarinoita menneistä ja nykyisistä legendoista.
Paluumuuttajana täällä ollaan.
Toiveet: Elää pitkään ja kuolla vasta vanhana palveltuaan klaaniaan.
Ropettaja: Keymii-tan (tai Tin)


Kp: 217

bottom of page