top of page

Myrskyklaani ⇔ Jokiklaani ⇔ Tuuliklaani ⇔ Varjoklaani ⇔ Erakot

Tähtiklaani - Tuuliklaani

 

Nurmitähti: Pitkäjalkainen, keskikokoa hivenen pienempi tummanruskea kolli, jonka turkkia pitkin kulkee ohuita tummempia tiikerinraitoja. Omaa valkean kuonon, rinnan, vatsan ja varpaat, normaalia aavistuksen lyhyemmän hännän ja kärjestä eteenpäin taittuvan oikean korvan. Silmät ovat vaaleanlehdenvihreät, kirkkaat ja tarkkaavaiset. Nopeaälyinen ja harkitseva, vihaisena vakavasti otettava tapaus. Vieraita kohtaan varautunut ja vähäpuheinen, mutta läheisten kesken huumorintajuinen ja lämminhenkinen. Uskollinen klaanilleen, soturilaille ja Tähtiklaanille. Pähkinäkuonon poika. Virtaviiksen kumppani, Tähdikkitassun isä. Soturinimi Nurmituuli.

 

Juuriturkki: Tasaisen tummanruskea kolli, jolla on meripihkaiset silmät ja jaloissa mustia, poikittaisia raitoja. Lyhytkarvainen turkki. Itsenäinen ja selvämielinen. Aamusammaleen ja Sammalsielun poika, Viimajalan veli. Sointupuron kumppani, Haukanlennon isä.

Sointupuro: Sievä valkokirjokilpikonna naaras, jolla on veljensä tapaan siniharmaat silmät. Solakkarakenteinen ja aika pienikokoinen. Iloinen ja pirteä kissa, joka oli hyvin läheinen veljensä Kaarnapennun kanssa ja ikävöikin tätä syvästi. Hallalaikun ja edesmenneen Lehmusmielen tytär. Juuriturkin kumppani, Haukanlennon sekä Kipinähehkun emo.

Pilvisulka: Pohjaväriltään valkoinen naaras, jolla suuria vaaleanruskeita laikkuja joissa on tummanruskeaa tabbykuviointia. Omaa kanervansiniset silmät. Kukkaturkin ja Ukkospilven tytär, Lumitassun sisko. Sorajuovan kumppani.

Sorajuova: Harmahtavan ruskea kolli tummemmilla raidoilla. Valkoiset etutassut, rinta, vatsa ja hännänpää. Silmät tumman meripihkan väriset. Luonteeltaan leikkisä ja ilkikurinen, eikä aina ymmärrä milloin tilanne on sopiva vitseille. Syrjätassun veli. Pilvisulan kumppani. Rusakkotassun mestari.

Kajohalla: Kokovalkoinen, pörröturkkinen, normaalia pitempi kissa. Hänellä on tummansiniset silmät ruskeilla vivahteilla. Ujo ja sääntöjä noudattava yksilö, jonka elämäntehtävä on läheisten ja klaanin suojeleminen.

Ukkospilvi: Suurikokoinen valkoinen kolli jolla on selässä ja hännässä vaaleanharmaita laikkuja sekä kirkkaansiniset silmät. Kukkaturkin kumppani, edesmenneen Lumitassun ja Pilvisulan sekä Nevaroihun isä.

Piikkiturkki: Kullankeltainen suurikorvainen naaras vihrein silmin. Teräväkielinen ja jääräpäinen persoona, johon on vaikea tutustua mutta joka seuraa virheettä päällikkönsä käskyjä. Edesmenneen Sorsaselän kumppani, Hakkijalan emo. Menehtyi valkoyskään.


Lehtoliekki: Leveälapainen ja jäntevä mustaturkkinen kolli, jolla lehdenvihreät silmät. Veljensä tavoin hyvin huumorintajuinen ja uhkarohkea kissa, jota ei tarvitse paljonkaan yllyttää venyttämään klaanirajoja. Edesmenneiden Tammitaipaleen ja Neulassydämen poika, Luotoloiskeen ja Liljaloisteen veli. Hukkui tiputtuaan jäihin.

Kurkiliito: Lihaksikas, tummanruskea kolli, jolla on kirkkaansiniset silmät. Hänellä on turkissaan hieman turkin pohjaväriä vaaleampia juovia. Kurkiliito on erittäin uskollinen klaanilleen, ja noudattaa tiukasti soturilakia. Hän puolustaa klaaniaan henkensä uhalla, ja klaanitoverit ovat hänelle sydämen asia. Kurkiliito on järkevä ja asiallinen, ja joskus huumorintaju saattaa olla paljonkin hukassa. Kurkiliito protestoi sääntöjä rikkovia kissoja, ja on ankara heille. Pohjimmiltaan Kurkiliidolla on hyvä ja tunteellinen sydän. Minttuhännän kumppani, edesmenneen Aaltoloiskeen ja Kamomillaviiksen isä. Menehtyi valkoyskään.

Tammilampi: Ruskeankirjava naaras vihertävänsinisillä silmillä. Tarkka, mutta hyväsydäminen. Sammalsydämen kumppani, Mäntytassun emo. Menehtyi rajakahakassa Jokiklaanin kanssa.

 

Mesihelmi: Mesihelmellä on ruskeanharmaankirjava lyhyt turkki. Kasvoissa ja jaloissa naaraalla on vaaleampia kohtia. Poskipäissä, kauluksessa sekä jaloissa on muutamia punertavan ruskeita juovia. Myös nenän ’päällinen’ on punertavan ruskea. Nenä vaaleanruskea. Mesihelmen silmät ovat täyteläisen meripihkanväriset. Määrätietoinen, mutta ystävällinen naaras. Hyvin oikeudenmukainen ja uskollinen Tuuliklaanille. Vaahterakasvon ja Varpusviiman pentu, Harmaaläiskän sisar. Kipinähehkun kumppani, Orvokkitaivaan emo. Menehtyi valkoyskään, mutta Kipinähehkun kuoleman aiheuttama voimattomuus oli isossa osassa.

Kipinähehku: Normaalikokoinen oranssinpunainen kolli, tummanpunaisin raidoin ja valkoisin kohdin. Vaaleansiniset silmät. Hieman pidättäytyväinen, mutta tutustuttaessa rennompi. Ystävällinen ja oikeudenmukainen. Tuuliklaanille erittäin uskollinen. Sointupuron ja edesmenneen Riikkirinnan poika. Mesihelmen kumppani, Orvokkitaivaan isä. Menehtyi valkoyskään.

Kaurisjalka: Ruskea naaras, jolla on pitkät jalat ja valkoisia pilkkuja kasvoissa silmien alla. Vihreät silmät. Uskollinen ja klaaninsa parhaaksi toimiva, määrätietoinen naaras. Jokitähden kumppani, Aamusammaleen ja Kuupuron sekä edesmenneiden Saarnipennun ja Luotopennun emo. 


Tammiviilto: Tummanruskea turkkinen kolli mustalla tabbykuviolla. Pitkäjalkainen ja omistaa meripihkanväriset silmät. Muistuttaa hyvin paljon veljeään Vaahterakasvoa, mutta on vain väritykseltään tummempi.
 

Koivuhuurre: Hopeanvalkoinen, pitkäjalkainen naaras mustalla tabbykuvioinnilla. Meripihkanväriset silmät. Luonteeltaan kohtelias ja ysätävällinen sekä hieman ilkikurinen. Varpusmyrskyn ja Huomenvälkkeen tytär. Vaahterakasvon ja Tammiviillon siskopuoli. Kuoli koiraa vastaan taistellessaan.

Varpusviima: Harmaavalkoinen naaras, jolla on sammalenvihreät silmät. Suhteellisen pienikokoinen ja solakka naaras. Määrätietoinen ja järkevä kissa, johon ei ole kovin helppo tutustua. Hirvitaipaleen ja Tihkutuulen tytär. Vaahterakasvon kumppani, Harmaaläiskän ja Mesihelmen emo. Kuoli koiran hampaisiin.

Sorsaselkä: Suurempikokoinen harmaanruskea kolli jolla on tumma selkä ja pitkä häntä. Harmahtavan vihreät silmät. Suorapuheinen, uskollinen ja käytännönläheinen. Piikkiturkin kumppani ja Hakkitassun isä. Menehtyi taistelussa Varjoklaania vastaan.

Harmaaläiskä: Omistaa pehmeän, lyhytkarvaisen turkin, jonka pohjaväri on valkoinen. Sitä peittävät suuret, tasaisen harmaan erimuotoiset ja -kokoiset läikät. Täysin valkoisiksi jäävät jalat puolilta välin, rinta sekä häntä. Valkoisissa kasvoissa harmaa väri on vallannut posket, ohimon, nenän ja sen varren sekä leuan. Silmät lepänlehdenvihreät. Hieman siskoaan rauhallisempi tapaus, mutta myöskin hyvin määrätietoinen, kohtelias ja ystävällinen. Teräväjärkinen ja uskollinen. Hyvin suojelevainen siskoaan Mesitassua kohtaan ja tekisi tämän puolesta mitä vain. Vaahterakasvon ja Varpusviiman pentu, Mesihelmen veli. Kuoli taistelussa Varjoklaania vastaan.

Harakkatassu: Tummanharmaa raidallinen kolli. Menehtyi taistelussa Varjoklaania vastaan.

Hiilitassu: Pieni keltasilmäinen raidallinen harmaa kolli, jonka vanhemmat (Kivikarva ja Lumitupsu) ovat kuolleet. Luonteeltaan leikkisä ystävistään välittävä. Kuoli taistelussa Varjoklaania vastaan.
 

Vaahteratähti: Pitkäjalkainen, pohjaväriltään vaalea kolli, jonka turkkia koristaa sysimusta raidoitus. Meripihkaiset silmät. Helposti lähestyttävä ja kohtelias kolli. Kirkaskasvon ja Varpusmyrskyn poika, Tammiviillon pikkuveli. Varpusviiman kumppani, Harmaaläiskän ja Mesihelmen isä. Soturinimi Vaahterakasvo. Kuoli taistelussa Varjoklaania vastaan.
 

Varpusmyrsky: Ruskean, mustakuvioisen turkin omaava pitkäjalkainen kolli. Kirkkaat meripihkänväriset silmät. Lojaali ja määrätietoinen soturi. Vaahterakasvon ja Tammiviillon isä. Huomenvälkkeen kumppani, Koivuhuurteen isä. Kuoli taistelussa Varjoklaania vastaan.

​Tihkutuuli: Harmaa, hoikka ja solakka teräväjärkinen naaras kellertävillä silmillä. Nopea päätöksissään, muttei silti tee mitään hätiköityä. Hirvitaipaleen kumppani, Varpusviiman emo. Kuoli taistelussa Varjoklaania vastaan.

​Aamusammal: Kauniin ruskea lyhytkarvainen naaras, jonka silmät ovat vihreät. Lähtökohtaisesti lempeä ja huolehtivainen kissa, mutta tarvittaessa myös pitkävihainen ja pikkumainen. Kaurisjalan ja Jokitaipaleen tytär, Kuupuron sisko. Edesmenneen Sammalsielun kumppani, Juuriturkin ja Viimajalan emo. Kuoli taistelussa Varjoklaania vastaan.

Minttuhäntä: Normaalikokoinen, vaaleanruskea naaras, jolla on metsänvihreät silmät. Hänen suvussansa on Jokiklaanilaista syntyperää, joten Minttuhäntä on sulavalinjainen, ja hieman Jokiklaanilaisten ulkomuotoja omaava kissa. Minttuhäntä on luonteeltaan kiltti, mutta suuttuessaan pitkävihainen. Hänen huono puolensa on se, että naaras suosii vahvoja kissoja, ja taitavia taistelijoita. Tämä aiheuttaa Kamomillatassulle myöhemmin surua ja kateutta hänen välittäessä vain Aaltotassusta eikä toisesta pennustaan. Minttuhäntä saattaa joskus rikkoa soturilakia, eikä hän ota sitä niin vakavasti kuin nykyinen kumppaninsa. Naaraasta löytyy myös raivokas ja kylmä puoli, mikä tulee paljon esille vanhemmalla iällä. Vanhemmalla iällä erinäisistä syistä johtuen hänestä tulee kylmä ja tunteeton. Kurkiliidon kumppani, edesmenneen Aaltoloiskeen ja Kamomillaviiksen emo. Kuoli taistelussa Varjoklaania vastaan.
 

Kukkaturkki: Vaaleankeltainen naaras jolla on musta raidoitus, valkeat tassut, kuono, rinnus, vatsa ja hännänpää sekä vaaleanvihreät silmät. Ukkospilven kumppani, edesmenneen Lumitassun ja Pilvisulan emo. Nevaroihun emo. Kuoli taistelussa Varjoklaania vastaan.

Hirvitaival: Keskiraskas, pitkäjalkainen ja pienikokoinen kolli. Väritykseltään tummanharmaa leveillä mustilla leopardiläiskillä. Valkeat tassut, leuka ja rinta. Läpitunkevat, metsänvihreät silmät ja karkeapiirteiset kasvot. Luonteeltaan niukkasanainen, mutta uskollinen ja reilu soturi. Tihkutuulen kumppani, Varpusviiman isä. Kuoli taistelussa Varjoklaania vastaan.

 

Huomenvälke: Keskikokoinen, valkoinen naaras, jolla on selässä suuria, mustia laikkuja. Päälaella musta 'hattu'. Korvat, häntä ja nenä myös mustat. Lempeä, mutta itsevarma naaras, joka ei pelkää puolustaa klaaniaan ja läheisiään henkensä uhalla. Varpusmyrskyn kumppani, Koivuhuurteen emo. Kuoli taistelussa Varjoklaania vastaan.
 

Hallalaikku: Turkki on rusehtavanharmaa, ja siinä on haaleita valkeanharmaita läikkiä, jotka tulivat näkyviin vasta soturina. Silmät ruskeat. Voimakastahtoinen, määrätietoinen kissa, joka on kuitenkin läheisilleen ystävällinen ja auttavainen. Edesmenneen Lehmusmielen kumppani, Sointupuron ja edesmenneen Kaarnapennun emo. Kuoli taistelussa Varjoklaania vastaan.

 

Aaltoloiske: Aaltotassu on kaunis hopeanharmaa naaras, jolla on siniset silmät ja vahva ruumiinrakenne periytyen isältään Kurkiliidolta. Aaltotassu on Kamomillatassun sisko, mutta ei lainkaan kuin hän. Aaltotassu on erittäin hyvä taistelija, kiivas luonteeltaan ja tykkää tehdä mitä itse haluaa. Vaikka Aaltotassu on samasta pentueesta kuin Kamomillatassu, hän on kuin siskonsa päinvastainen puoli. Kurkiliidon ja Minttuhännän tytär. Joutui erakon surmaamaksi.

Jokitähti: Siniharmaa kolli tummemmalla tabbykuvioinnilla, syvänsiniset silmät. Lojaali klaanilleen, ei hylkäisi tovereitaan edes pakon edessä. Kaurisjalan kumppani, Aamusammaleen ja edesmenneiden Kuupuron, Saarnipennun ja Luotopennun isä. Soturinimi Jokitaival. Menehtyi johdatettuaan puuman rotkoon ja tiputtuaan itse mukana.

 

Kielolumi: Valkoinen naaras metsänvihreillä silmillä. Rauhallinen, mutta tarvittaessa tomera kissa. Edesmenneen Havukynnen kumppani, edesmenneen Liekkisydämen emo. Menehtyi puuman kynsiin.

Savuturkki: Hopeanvalkoisen turkin omaava naaras. Leuanalus, rinta ja vatsa ovat tummempaa sävyä. Meripihkankeltaiset silmät. Avulias, klaanilleen uskollinen kissa. Kukkavirran ja Piikkiviiksen tytär, Liljamielen sisar. Menehtyi puuman hyökkäyksessä.

Liljamieli: Hopeanvalkoinen naaras, jolla on pieni valkoisia kuvioita. Sinertävät silmät kuin isällään Piikkiviiksellä. Kadehtii pikkusisartaan. Mukava ystävilleen. Kukkavirran tytär. Savuturkin sisar.  Menehtyi taistelussa puumaa vastaan.

Korrehäntä: Kaunis vaaleanbeige naaras ohuilla huikan tummemmilla viiruilla. Smaragdinväriset silmät. Erakoiden pentu, liittyi Tuuliklaaniin klaanien lähtiessä vaellukselle kohti metsiä. Ailahteleva mutta mukava. Menehtyi puuman kynsiin.

Kukkavirta: Harmaa naaras, jolla pienesti erottuvaa valkoista karvoitusta. Meripihkan väriset silmät. Tukee Savutukkia aika ajoin. Ystävällinen, vaikka ei siedä asioiden salaamista. Savuturkin ja Liljamielen emo. Menehtyi taistelussa puumaa vastaan.

Lämpökatse: Valkokirjokilpikonna naaras meripihkan värisillä silmillä. Lempeä ja auttavainen. Edesmenneen Suoturkin sisar, Sadetähden tytär. Minttutassun emo. Menehtyi puuman kynsiin.

Riikkirinta: Ruskeankirjava, pienikokoinen kolli. Siniset silmät. Rehellinen ja hieman säikky kissa. Menehtyi taistelussa puumaa vastaan.

Minttutassu: Vaaleanruskea naaras mustalla tabbykuvioinnilla. Valkoinen kaulus, kuono ja tassut. Silmät ovat kirkkaan mintunvihreät. Aika vakavamielinen ja rauhallinen neiti, joka on lähtökohtaisesti ystävällinen jokaiselle. Lämpökatseen tytär, menetti isänsä metsäpalossa. Kuoli puuman kynsiin.

Lumitassu: Pieni, valkoinen naaras jolla on mustat korvat, tassut ja häntä sekä musta raita selässä, omaa tummansiniset silmät. Päättäväinen ja ystävällinen naaras jolla on vahva oikeudentaju. Kukkaturkin ja Ukkospilven tytär sekä Pilvitassun sisar. Menehtyi puuman hampaisiin.

Luotopentu: Harmaatabby, pörheän turkin omaava kolli, joka yrittää parhaansa mukaan seurata isänsä tassunjälkiä. Keltaiset, hieman oranssiin taittuvat silmät. Stressaa kaikesta mahdollisesta, ja ärsyttääkin tästä syystä useita klaanitovereitaan. Kaurisjalan ja Jokitähden poika, Saarnipennun veli. Joutui puuman surmaamaksi samaan aikaan sisarensa kanssa.

Saarnipentu: Vaaleanharmaa, tummemman harmaan raidoituksen omistava naaras, jolla on valkea kuono ja etutassujen kärjet. Lehdenvihreät silmät. Pirteä ja utelias naaras, joka on aina veljensä tukena. Jokitähden ja Kaurisjalan tytär, Luotopennun sisar. Joutui puuman tappamaksi.

 

Hiirikuono: Harmaanruskea, pienikokoinen ja siro naaras. Meripihkanoranssit, pelokkaat silmät. Jokseenkin säikky, mutta tarvittaessa määrätietoinen naaras, joka pääsee mistä tahansa pelostaan yli, jos klaanin paras sitä vaatii. Menehtyi puuman kynsiin.

Lampisilmä: Vaaleanharmaa, iän myötä melkein valkoiseksi muuttunut pienikokoinen kolli. Sinivihreät silmät. Pitkät, hontelot jalat. Lumiaamun veli. Menehtyi vanhuuteen.

Sammalsielu: Suklaanruskea kolli, jolla on turkissaan tummempia raitoja. Hiljainen ja helposti omiin mietteisiinsä vajoava. Silmät ovat tummanvihreät. Aamusammalen kumppani, Juuriturkin ja Viimajalan isä. Menehtyi uusien reviirien tautiepidemiaan.

Hopeapuro: Hopeanvaalean tiikeriraitaisen sileän turkin omistava naaras, jolla on sinivihreä silmien sävy. Hopeapuro on hieman säikky ja vainoharhainen mutta lempeä. Kekäletassun ja Pajutassun emo. Menehtyi Kuolonkuumeeksi kutsuttuun tautiin uusilla reviireillä.

Kekäletassu: Täysin musta, solakka kolli. Vaitelias mutta terävä kissa. Hopeapuron ja Buckyn poika, edesmenneen Pajutassun veli. Koki saman kohtalon emonsa kanssa.

Sadetähti: Valkoruskean kirjava naaras, jolla on siniset silmät. Suoturkin ja Lämpökatseen emo. Soturinimi Sadeputous. Menehtyi Kuolonkuumeeseen.

Nopsajalka: Mustavalkoinen, todella äkkipikainen ja ylpeä naaras. Pelottavan hyvä ja määrätietoinen taistelija. Pistävän meripihkaiset silmät. Menehtyi metsäpalon aikana hengitettyään liikaa savua.


Juolavirta: Valkoharmaa naaras mustilla viiruilla. Solakka, töpöhäntäinen parantajanaaras. Lempeä, huolehtivainen naaras, joka ei näytä helposti omia heikkouksiaan. Menehtyi metsäpalossa hengitettyään liikaa savua.

Risutähti: Punertavanruskean, normaalipaksun turkin omaava kolli, jolla on likaisen valkoinen vatsa. Vasen etutassu ja oikea korva ovat mustat, samoin turkkia koristavat raidat sekä hännän kärki. Vihreät, pirteästi kipunoivat silmät. Risutähti on avoin ja aito, iloisen elämänasenteen omaava kolli, joka valehtelee ainoastaan kun toisen paras sitä vaatii. Juuriturkin ja Pisaraturkin poika.

Varpusaalto: Vaaleanruskea naaras, jolla on musta päälaki. Merivedensiniset silmät ja pienehköön päähän sovitetut suuret korvat. Rauhallinen mutta hyväntuulinen naaras, josta löytyy sekä ylpeyttä että nöyryyttä. Tuuliklaanin soturin Västäräkkiturkin ja tuntemattoman erakon tytär, joka kuitenkin kasvoi klaaninsa soturien Hiirenvirnajalan ja Kanjoniloikan pentuna. Hän sai tietää vasta aikuisena oikeista vanhemmistaan.

 

Kultakyyhky: Vaaleankeltaisen turkin omaava, solakka naaras, jonka vasen korva ja oikea etutassu ovat valkoiset. Vaaleanvihreät silmät, joissa on häivähdys hopeaa. Soturilaille kuuliainen, lempeä naaras, josta ei puutu rohkeutta eikä uskollisuutta. Isoemonsa kautta sukua Taivasklaanille. 

Lumikellohiillos: Kokonaan kermanvalkoinen kolli lyhyellä turkilla. Silmät ovat vaaleanvihreät. Lempeä ja suojelevainen kolli, joka osaa kuitenkin olla ilkeä niille, joita vihaa. Luotettava ja uskollinen soturi. Tuuliklaanin Kultakyyhkyn ja Taivasklaanin Iltataivaan poika.

Tundraturkki: Ruskeaturkkinen kolli vaaleanvihreillä, hopeaan häivähtävillä silmillä. Vatsan karva on hieman pohjaväriä vaaleamman ruskeaa. Lempeä ja rauhallinen, suojelevainen kolli. Tuuliklaanin Kultakyyhkyn ja Taivasklaanin Iltataivaan poika.

Juuritähti: Punertava kolli, jolla on tummanruskeita raitoja selässään ja hännässään. Vasen etutassu, oikea korva ja hännänpää ovat mustat. Terävät hampaat ja kynnet. Enemmän muita kuin itseään ajatteleva päällikkö, joka oli klaanilleen lempeä ja isällinen. Uskollinen Tähtiklaanille ja soturilaille. Juuritähdellä oli hetkittäinen muistinmenetys oppilas- ja soturiaikanaan, jolloin hän oli itsetuhoinen ja nukkui leirin laitamilla. Silloin hän tunsi aina olevansa vastuussa, kun joku hänen läheisistään loukkaantui tai kuoli. Siitä huolimatta Juuritähdestä kasvoi suuri päällikkö, joka johti klaaniaan lempien ja lujin ottein ja joka jäi klaanitoveriensa sydämiin oikeudenmukaisuudellaan.

Suklaasielu: hoikka suklaanruskea naaras, jonka turkkia halkovat lähes mustat raidat. Otsaa koristaa valkea, soikionmuotoinen laikku. Hänellä on hivenen lurpallaan olevat korvat ja tuuhea häntä, jonka päässä on musta laikku. Silmät ovat vaaleanvihreät. Suorasanainen, pomottelua vihaava persoona, joka tottelee kuitenkin käskyjä. Asettaa ystävänsä ja klaaninsa itsensä edelle ja kuolisi epäröimättä näiden puolesta. Uskoo Tähtiklaaniin täydestä sydämestään, eikä arvosta niitä, jotka eivät usko soturiesi-isiinsä. Hänen emonsa ja sisarensa kuolivat synnytyksessä ja isästään tietää vain nimen Hai.

Ruostetähti: kermanvärinen naaras, jolla on ruosteenvärisiä täpliä lavoissaan. Punaruskeaa väriä löytyy myös kuonosta, tassuista ja hännän ja korvien päistä. Omistaa todella vaaleanvihreät silmät. Pitkäjalkainen ja tuuheahäntäinen. Ystävällinen ja rauhallinen naaras, joka osaa olla jääräpäinen tarpeen vaatiessa. Noudattaa soturilakia, mutta ei epäile rikkoa sitä. Naaras ei ole klaanisyntyinen vaan hänet tuotiin Tuuliklaaniin pentuna partion löydettyä hänet nummilta. Soturinimi Ruostetäplä.

Pisaraturkki: solakka naaras, jonka vaaleanruskea turkki kiiltelee auringon valossa, aivan kuin siinä olisi pisaroita. Myös Pisaratutkin silmissä näkyy pisaroita, jos oikein tarkkaan katsoo. Kekseliäs ja ystävällinen kissa, joka toimii oman sydämensä mukaan ja joka on aina ensimmäisenä auttamassa muita. Osaa kuunnella huolet muille kertomatta. Osaa käyttää solakkuuttaan hyväksi ja onkin loistava taistelija ja metsästäjä. Menetti emonsa hirviön alle ja isänsä toisen klaanin hyökkäyksessä, mutta toipui tästä hyvin.


Tuiskuviiksi: Kaunis, keskipitkäturkkinen valkoinen naaras, jolla on meripihkan väriset silmät. Hopeisia, vaikesti huomattavia juovia hännässä, jaloissa ja korvissa. Pienikokoinen, kuten tuuliklaanilaiset useasti. Äkkipikainen, itsepäinen naaras, joka ei osaa lopettaa ajoissa. Tämä saattaa joskus kääntyä häntä itseään vastaan. Lujatahtoinen ja uskoo soturilakiin vahvasti. Ei voi sietää erakkoja tai kotikisuja. Koisiiven ja Kylmäsydämen tytär, yksi sisko, Kirkaspentu, ja kaksi veljeä, Pitkäpentu ja Korppipentu. Ei pidä isästään, koska tuo on/oli erakko.


Tuhkatähti: Isokokoinen, mutta hoikka ja ketterä hiilenmusta kolli jäänsinisillä silmillä. Vasemmassa korvassa pieni mäyrän purema arpi. Viihtyy omissa oloissaan, mutta mielen tekiessä osaa olla leikkisäkin. Esittää kovista, pitää painimisesta ja rakastaa puissakiipeilyä. Kolli kulkee yksin, ja määräilee usein. Harjoittelee korkealle hyppimistä päivittäin.

 

Tarinatuuli: Sievä ja pienikokoinen kilpikonnakuvioinen naaras jäänsinisillä silmillä. Kiltti, avulias ja ystävällinen kissa, joka ei tiedä menneisyydestään muuta kuin että on syntynyt ”Satamaklaaniin”, ja sieltä pyrkinyt Tuuliklaanin parantajaksi.

Joutsenturkki: Lumenvalkoinen naaras jolla on musta täplä oikeassa silmässä. Hänen turkkinsa on keskipitkä, häntä pitkä, ja silmät kirkkaanvihreät. Hieman arka, iloinen ja hauska, mutta valpas ja auttavainen kissa, joka pitää uusien asioiden oppimisesta ja kääntää kollien katseet puoleensa.

 

Valosielu: Kultaraidallinen kolli hohtavalla turkilla ja meripihkaisilla silmillä. Itsevarma ja ystävällinen, sekä avulias. Taisteluissa taistelee hyvin, kuuntelee käskyjä ja tottelee niitä. 

Kaikutassu: Vaaleanharmaa naaras, jolla on valkea kaulus ja tassujenpäät, sekä sähkönsiniset silmät. Erittäin energinen, ei pidä laiskottelusta, ja rakastaa telmimistä. Ei malta pysyä ohjauksessa, tekee mitä huvittaa. Muita vastaan hieman ärtynyt, mutta ystävän löytäessään kiva kaveri. Emo Kirkassydän ja isä Haukankynsi. Menehtyi mäyrän surmattua hänet.

bottom of page