top of page

Myrskyklaani ⇔ Jokiklaani ⇔ Tuuliklaani ⇔ Varjoklaani ⇔ Erakot

Tähtiklaani - Varjoklaani


Riekotähti [Pimeyden metsä]: Sysimusta kolli, tummilla, syvän sinisillä silmillä. Nuorempana meneväinen kissa on vuodenaikojen kuluessa katkeroitunut. Hänellä on selkeä ja vankka käsitys oikeasta ja väärästä. Riekotähti on ennen kaikkea oikeudenmukainen kissa, niin hyvässä kuin pahassa. Yleisesti mukava kolli joka harvoin kantaa kaunaa kellekkään, mutta pitää kyllä huolen että virheistään jokainen saa maksaa. Leikopuron ja Sysiraidan poika. Harhahännän kumppani, Luukajon, Kielosiiven, Elotuskan, Ikiroihun ja Valvehuudon isä. Soturinimi Riekomieli.

Pihkatassu: Iloinen ja avoin nuorukainen joka katselee maailmaa avarin silmin hieman ilkikurisesti pilaillen. Kolli omaa ruskean kirjavan turkin ja lähes sinivihreät silmät. Vasemmassa silmässä, iiris on meripihkanvärinen kello kahdentoista kolmen kohdalle neljänneksen verran. Mesikukan ja Kiirasvalheen poika, Viklotassun ja Peuratassun veli. Entinen myrskyklaanilainen. Teloitettiin Riekotähden käskystä tottelemattomuuden ja vahvojen mielipiteiden vuoksi.

Jääsirpale: Valkomusta, läikikäs kolli, jolla on tumman marinen väriset silmät. Itsepäinen muttei kuitenkaan tyhmä. Varjotähden ja Pimeävarjon poika, edesmenneiden Raitapennun ja Ruusupennun veli. Entinen Köynnösmyrskyn kumppani, nykyään Lehväkynnen kumppani. Ivakalan, Rukousveren ja Luotokatseen isä. Joutui Kuilukynnen murhaamaksi Myrskyklaanin ja Varjoklaanin rajalla.

 

Viistoraita: Hiekanruskea kolli tummemmilla tiikerinraidoilla, sekä valkoisella kuonolla, rinnalla ja tassuilla. Omaa lämpimät, meripihkaisen oranssit silmät. Kiltti ja hyväsydäminen. Hänen oikea etutassunsa on hieman vääntynyt, mutta se ei haittaa merkittävästi liikkumista, vaan on lähinnä "kauneusvirhe". Vaahteraloimun ja Kipinäsydämen poika. Laventelikasvon kumppani. Riekotähti teloitutti Viistoraidan, kun tämä kääntyi päällikköään vastaan kesken Myrskyklaania vastaan käydyn taistelun.

Kärppäjalka: Kullanruskea ja vaaleanruskeatäpläinen kolli valkoisella kuonolla ja tassuilla. Silmät vihertävänsiniset. Klaanilleen uskollinen soturi, joka on kokenut elämässään paljon. Kekälekukan ja Kaikuvalon enopuoli. Kuoli taistelussa Myrskyklaania vastaan.
 

Koskiturkki: Harmaankirjava kolli sinisillä silmillä. Energinen säätäjä, joka kuitenkin rauhoittuu iän myötä.  Kalmasydämen ja Tuhkaviirun poika, Ruiskynnen, Ututassun ja Kiirasvalheen veli. Huomenliljan kumppani, Aamuriekon ja Metsokynnen isä. Kuoli taistelussa Myrskyklaania vastaan.
 

Sirppiroihu: Pikimusta kolli yhdellä suklaan ruskealla tassulla. Lumisen siniset silmät ja pitkät kynnet omaava Sirppiroihu on suoraselkäiseksi kasvatettu taistelija joka ei käskyjä kyseenalaista. Edesmenneiden Filicen ja Tiikeriliekin poika. Karusydämen kumppani, Tuiske- ja Narsissipennun isä. Kuoli taistelussa Myrskyklaania vastaan.

Siiliturkki: Vaaleanruskea kolli, jonka kehoa koristaa tummat raidat. Hänellä on myös valkoinen kuono ja rinta, sekä lehdenvihreät silmät. Kärsivällinen ja kuuliainen, vanhempiensa tapaan kiltti ja hyvätahtoinen kissa, joka kunnioittaa soturin polkua, mutta haluaisi kulkea parantajan tietä emonsa tapaan. Laventelikasvon ja Viistoraidan poika. Kehrääjäkutsun veli. Joutui perheensä kanssa teloitetuksi, kun Viistoraita kääntyi Riekotähteä vastaan Myrskyklaani-Varjoklaani-taistelussa.

 

​Kirjosydän: Kilpikonnakuvioinen naaras. Saattaa olla hieman piikittelevä mutta ei loppujen lopuksi mitään pahaa tarkoita. Malvavirran ja Tuiskukynnen tytär. Nokihännän ja Hillameren sisko. Kuoli taistelussa Myrskyklaania vastaan.
 

Neulasmyrsky: Luonteeltaan piikikäs kolli omaa vikkelät hoksottimet ja onnistuukin aina letkauttamaan jotain josta saattaa saada korvilleen. Neulasmyrskyn turkki on lähes musta, lukuunottamatta harmaampia karvoja sen seassa. Sinisilmäinen kolli ei ole luonteeltaan, mutta kirjaimellisesti kyllä. Solinakuun ja Pimeäviillon poika, Pyryjouvan ja Rapakallion veli. Riekotähti teloitutti hänet uskollisuustestinä vastanimitetyille sotureille.
 

Harhahäntä: Elämäniloinen vintiö joka keksii kepposen jos toisenkin ja ilahduttaa veikeällä olemuksellaan läheisiään. Naaras omistaa hailakan ruskeat silmät ja kauniisti ruskan lehtien värien kirjoman turkin. Ruiskynnen ja Ruskatuulen tytär, Kuutamosydämen, Pimeäviillon ja Tuiskukynnen sisar. Riekotähden kumppani, Elotuskan, Valvehuudon ja Ikiroihun emo. Kuoli taistelussa Myrskyklaania vastaan.
 

​Savuisku: Tummanharmaa tulinen naaras, jolle on turha väittää vastaan. Ärtyisä ja ylpeä. Keltaiset silmät. Kuoli taistelussa Myrskyklaania vastaan.

Hunajakynsi: Nimensä mukaisesti hunajanvärinen kolli jadenvihreillä silmillä. Kohtelias ja humoristinen soturi. Vatukkaturkin ja Koivuturkin poika. Varpukynnen kumppani; Suomyrskyn, Tunturikasvon ja Sydänpennun isä. Siirtyi ennenaikaisesti klaaninvanhimpiin jouduttuaan puuman vammauttamaksi. Kuoli taistelussa Myrskyklaania vastaan.

Laventelikasvo: Vaaleanruskea naaras valkoisilla tassuilla ja vihreillä silmillä. Viistoraidan kumppani. Vaikka omalle klaanille uskollinen, kiltti ja avulias naaras omaa kumppanisuhteen, on hän silti vahvasti omistautunut tehtävälleen, eikä pelkää tarvittaessa näpäyttää epäilijöitä hiljaisiksi. Entinen parantaja. Joutui teloitetuksi Myrskyklaani-Varjoklaani-taistelussa, kun Viistoraita kääntyi Riekotähteä vastaan.

 

Varpuloiste: Leikkisä vintiö, joka ei meinaa millään kasvaa aikuiseksi. Isoemonsa tavoin kauniisti kirjava ja omaa isänsä silmät. Helmimyrskyn ja Tunturikasvon tytär. Kuutamosydämen kumppani, Lehtisurman ja Liljatunturin emo. Kuoli taistelussa Myrskyklaania vastaan.
 

Luototassu: Isänsä tapaan valkomusta laikukas kolli sinisillä silmillä. Peri isältään myös lauhkean luonteensa ja emoltaan vain ilmeettömän katseensa. Lehväkynnen ja Jääsirpaleen poika, Rukousveren veli. Kuoli taistelussa Myrskyklaania vastaan, sillä oli aivan liian nuori taistelemaan.

Liljatassu: Suloinen tummaturkkinen sydäntensärkijä. Häikäilemätön taistelija varjoklaanissa tavattoman valkoisella turkilla ja sinisillä silmillä. Varpuloisteen ja Kuutamosydämen tytär. Lehtipennun sisar. Kuoli taistelussa Myrskyklaania vastaan, sillä oli aivan liian nuori taistelemaan.

 

Rapakallio: Veljestrion lihakset omaava suurehko kolli. Rapakallio ei ehkä pärjää nopeudessa tai älyssä veljilleen, mutta hän on vahvempi ja pelaa sen päälle. Yleisesti mukava ja peruskiva kolli jolla ei ole sen suurempia mielipiteitä asioista, ja on varsin tyytyväinen kun käskyt tulevat ylhäältä päin. Solinakuun ja Pimeäviillon nuorin poika, Pyryjuovan ja Neulasmyrskyn veli. Kuoli taistelussa Myrskyklaania vastaan.
 

Ikiroihu: Isänsä tavoin musta turkkinen naaras joka peri emonsa hailakan ruskeat silmät ja lempeän olemuksen. Leikkisä ja hurmaava neiti, jonka huolettomuus melkein tarttuu. Harhahännä ja Riekomielen tytär, Elotuskan ja Valvehuudon sisar. Kuoli taistelussa Myrskyklaania vastaan.
 

Kiuruvirta: Hymyilevä ja hiljainen naaras joka viihtyy veljensä kanssa. Siro ja suloinen naaras omaa emonsa suonvihreät silmät ja kiurun tavoin ruskean kirjoman turkin. Loistesielun ja Kuiskeviillon tytär, Leijonaraivon ja Ruostekirouksen sisar. Kuoli taistelussa Myrskyklaania vastaan.
 

Pimeäviilto: Ilkikurinen ja meneväinen kolli joka aiheuttaa takuuvarmasti mestarilleen ja vanhemmilleen harmaita karvoja. Todella tumman ruskeat silmät saavat kollin näyttämään lähes korvanpäistä tassunkärkiin mustalta kissalta. Ruiskynnen ja Ruskatuulen poika, Harhahännän, Kuutamosydämen ja Tuiskukynnen veli. Solinakuun kumppani. Pyryjuovan, Neulasmyrskyn ja Rapakallion isä. Kuoli taistelussa Myrskyklaania vastaan.

Kuutamosydän: Nauravainen ja humoristinen naistenmies ruiksenvärisillä silmillä. Lyhyehkö hopeinen turkki myötäilee vahvoja ja jänteviä lihaksia. Ruiskynnen ja Ruskatuulen poika, Harhahännän, Pimeäviillon ja Tuiskukynnen veli. Varpuloisteen kumppani, Lehtisurman ja Liljatunturin isä.  Kuoli taistelussa Myrskyklaania vastaan.
 

Ivakala: Oikeudenmukainen ja rohkea kolli jonka kauniit sinertävän vihreät silmät sointuvat tumman hopeiseen turkkiin. Köynnösmyrskyn ja Jääsirpaleen poika, Verijäkälän ja edesmenneen Huokauspennun veli. Kuoli taistelussa Myrskyklaania vastaan.
 

Malvavirta: Sähäkkä ja hieman ilkeä naaras kastanjanrusteilla silmillä. Siskonsa ja isänsä tapaan mustaturkkinen. Karplaloloisteen ja Liekkikäpälän tytär, Ruskatuulen ja Lehväkynnen sisar. Tuiskukynnen kumppani ja Nokihännän, Hillameren sekä Kirjosydämen emo. Kuoli taistelussa Myrskyklaania vastaan.
 

Savuhuurre:  Pienikokoinen harmaa juovikas naaras kellanvihreillä silmillä. Nuori, mutta taitava puhdasverinen soturi. Suruvarjo: kaunis punertavanruskea naaras sinisillä silmillä. Syntyi Hohteelle ja Ruosteelle varjoklaanin reviirin ulkopuolella kaksijalan lähettyvyydessä, puuman hyökättyä jäi orvoksi ja eräs erakko toi hänet Varjoklaaniin. Aamuaskeleen ottotytär.

Lehväkynsi: Itsevarma ja rohkea naaras kullanruskeilla silmillä. Siskonsa ja isänsä tapaan mustaturkkinen. Karplaloloisteen ja Liekkikäpälän tytär, Ruskatuulen ja Malvavirran sisar. 

Kuiskeviilto: Kuiskeviillon turkki on vaalein raidoin kuvioitu tuhkaisen näköinen. Hailakan sinivihreät silmät muistuttavat joessa virtaavaa vettä kesäisin ja leikikäs pilke saa vakavimmankin kissan nauramaan. Kuiskeviillon vitsaileva luonne ja hyinen totisuus taistelussa luovat mielenkiintoisen kontrastin kollissa. Kuiskeviilto on ylpeästi puhdas varjoklaanilainen. Hänellä ei koskaan ollut isää elämässään joten hän ei aina ollut paras isä Ruostekiroukselle, mutta hän teki parhaansa ja yritti olla läsnä pentujensa elämässä. Entinen Loistesielun kumppani, Ruostekirouksen, Leijonaraivon ja Kiuruvirran isä.

Tuhkaviiru: Harmaa tottelevainen kolli sinisillä silmillä. Sekaverisyydestään huolimatta kunnioitettu soturi. Edesmenneiden Varpukynnen, Huuhkajanhuudon, Tiikeriliekin, Aamuaskeleen ja Lilja-askeleen veli. Alessan poika ja edesmenneen Kalmasydämen kumppani, Koskiturkin, Lumikuono ja Ruiskynnen isä. 

Solinakuu:  Hopea turkkinen naaras sinivihreillä silmillä. Vasemmassa silmässä on kynnen verran viiltomaisesti yläkulmassa meripihkan värinen alue. Yksinäinen oman tiensä kulkija joka ei varsinaisesti tunnu kuuluvan varjoklaaniin. Ei oikein tule toimeen puhdasveristen kissojen kanssa saatuaan tarpeeksi heidän heittämistään solvauksista. Läheinen perheensä kanssa. Ruostejuovan ja Lehtihaukan tytär, Iltasilmän sisko. Entinen erakko joka liittyi pentuna vanhempiensa mukana varjoklaaniin.

Ruostejuova: Kermanvärinen naaras haaleilla ruosteen sävyisillä juovilla ja lyhyellä turkilla. Omaa okran väriset silmät ja sirot piirteet. Vähäpuheinen soturi joka harvoin jää kaveeraamaan, pitää huolen omista asioistaan ja läheisistään. Lehtihaukan kumppani, Solinakuun ja Iltasilmän emo. Entinen erakko joka liittyi varjoklaaniin menetettyään reviirinsä Varjoklaanille. 

Kaamosturkki: Tuhkanvärisen turkin omaava naaras, jolla on siniharmaat silmät. Klaanin juorukello joka on aina työntämässä nenänsä kaikkien asioihin. Puhdasverisyydestään ylpeä naaras. Kuiskeviillon emo.

Lehtihaukka: Ruskean kirjoma kolli pudonneiden lehtien oransseilla silmillä. Kaikkien kanssa toimeen tuleva ja taitava soturi joka yrittää kantaa parhaansa todistaa olevansa varjoklaanin arvoinen. Oman tiensä kulkija joka alistuu välittämättä väittää vastaan. Ruostejuovan kumppani, Solinakuun ja Iltasilmän isä. Entinen erakko joka liittyi varjoklaaniin menetettyään reviirinsä Varjoklaanille. ​

Hiillosjuova: Hoikka kirkkaan kellanpunaraidallinen naaras syvän meripihkanvärisillä silmillä. Hyvin energinen ja sähäkkä varjoklaanilainen, eikä suoraa mielipidettä tarvitse kauaa odottaa. Edesmenneen Palotassun sisar. 

Suruvarjo: Kaunis punertavanruskea naaras sinisillä silmillä. Syntyi Hohteelle ja Ruosteelle Varjoklaanin reviirin ulkopuolella kaksijalan lähettyvyydessä, puuman hyökättyä jäi orvoksi ja eräs erakko toi hänet Varjoklaaniin. Aamuaskeleen ja Suomyrskyn ottotytär. 

Tuiskukynsi: Vakaa, mutta päättäväinen kolli on pentueensa aivot, tai ehkä vain ainoa joka peri sellaiset. Fiksun kollin kullan ruskeat silmät koristavat muuten aika väritöntä harmaan kirjovaa turkkia. Ruiskynnen ja Ruskatuulen poika, Harhahännän, Pimeäviillon ja Kuutamosydämen veli. Malvavirran kumppani, Nokihännän, Hillameren ja Kirjosydämen isä.​

Verijäkälä: Siro ja hento naaras jonka heleän siniset silmät korostavat hopean harmaata turkkia. Köynnösmyrskyn ja Jääsirpaleen tytär, Ivakalan ja Huokauspennun sisar. 

Karusydän: Tiedonjanoinen nuorukainen, joka välillä väittää vastaan vain väittämisen ilosta. Itsepäinen kuin muuli vaikkei pahaa tarkoitakaan. Omaa sekalaisen harmahtavan ruskean turkin ja isänsä silmät. Helmimyrskyn ja Tunturikasvon tytär.

Ruskatuuli: Kirjavan ruskeaturkkinen kolli emonsa kullanruskein silmin. Klaanilleen uskollinen ja rohkea kolli joka ei enemmin perusta muista klaaneista tai erakoista. Karpaloloisteen ja Liekkikäpälän poika. Ruiskynnen kumppani. Harhahännän, Kuutamosydämen, Tuiskukynnen ja Pimeäviillon isä.

 

Ruiskynsi: Tummanharmaa naaras ruiksen värisin silmin. Stereotypinen varjoklaanilainen; taitava taistelija, joka ajattelee aina klaaninsa etua ennen muita eikä siedä klaanin ulkopuolisia kissoja lainkaan. Kalmasydämen ja Tuhkaviirun tytär, Ututassun, Lumikuonon ja Koskiturkin sisar. Ruskatuulen kumppani. Kuutamosydämen, Harhahännän, Pimeäviillon ja Tuiskukynnen emo. ​

Huomenlilja: Pikimusta kaunis naaras jonka sinertävät kauniit silmät sointuvat hyvin tummaan turkkiin. Perinyt emoltaan tempperamenttisen luonteen mutta omaa myös pehmeämmän puolen. Arvostaa puhtaita Varjoklaanilaisia kissoja ja halveksuu erakoita. Kallaliljan ja Piiskatähden tytär, Aamuaskeleen ja Suomyrskyn kasvatti. 

 

Hunajakynsi: Nimensä mukaisesti hunajanvärinen kolli jadenvihreillä silmillä. Kohtelias ja humoristinen soturi. Vatukkaturkin ja Koivuturkin poika. Varpukynnen kumppani; Suomyrskyn, Tunturikasvon ja Sydänpennun isä. Siirtyi ennenaikaisesti klaaninvanhimpiin jouduttuaan puuman vammauttamaksi.

Taivaspentu: Valkoharmaa kolli jolla on keltaiset silmät. Pitkäjalkainen ja lihaksikas kolli mutta luonteeltaan todella rauhallinen. Välillä jopa arka ja ujo mutta kuuliaisuutta ja uskollisuutta kollilta löytyy! Kuurakukan ja Tunturikasvon poika. Rosopennun ja Kaarnapennun veli.

Piiskatähti: Suuri, valkea kolli oranssin ruskeilla laikuilla ja turkooseilla silmillä. Kolli on hyvin lojaali klaanilleen, hieman äkkipikainen, eikä voi sietää erakoita. Edesmenneen Tippaturkin kumppani, edesmenneen Vesiturkin isä.


Suomyrsky: Sekalaisen harmaan värinen kolli suonvihrein silmin. Hänellä on isänsä paksu turkki ja emonsa kevyt rakenne. Tottelevainen ja leikkisä kolli joka seisoo Riekomielen vieressä hänelle uskollisena soturina vaikka hautaan saakka. Varpukynnen ja Hunajakynnen poika, Tunturikasvon ja Sydänpennun veli. Entinen Aamuaskeleen kumppani ja Loistesielun isä. Huomenliljan kasvatti-isä. ​

Helmimyrsky: Valkoinen naaras kirkkaan jäänsinisillä silmillä. Lantiolla ja päässä on pieniä mustia laikkuja, ja poskilla, tassuissa sekä silmillä on hailakat hunajan väriset värjäykset. Nauravainen, utelias ja lempeä. Waruin tytär, Xion sisar. Varputassun ja Karutassun emo, Tunturikasvon kumppani.

 

Tiikeriliekki: Suuri kastanjanruskea ja tiikerinkirjava kolli tumman ruskeilla silmillä. Rauhallinen ja ystävällinen kolli joka löytyi varjoklaanin rajalta lehtikadon aikaan vuodenaikoja sitten. Alessan ja Francon esikoinen, mutta klaanissa Varjotähti toimi Tiikeriliekin kasvattiemona. Edesmenneen Vaahterapilkun kumppani, Kielosydämen (Lokin lauman Warui) ja Sirppitassun isä. Helmimyrskyn ja Xion isoisä.

Kiitosydän: Valkoinen, harmaatabby naaras. Silmät ovat vaaleansinertävänvihreät. Joutui klaaninvanhimpiin menetettyään näkönsä ja kävelykykynsä onnettomuudessa. Menehtyi vanhuuteen.

 

Pakkashuuru: Harmaavalkoinen, normaalinkokoinen kolli. Kaulus, rinnust ja kasvot valkoiset, sekä jokaisessa jaloissa valkoiset sukat. Siniset silmät. Ystävällinen ja rohkea luonteeltaan. Aamutoiveen kumppani, Saniaishehkun isä. Kuoli taistelussa puumaa vastaan.

Mahlatassu: Lempeä, kermanvalkea kollikissa ruskeilla alueilla ja tummanruskeilla silmillä. Menehtyi puuman kynsiin.

Hallatuuli: Valkoinen turkki. Jalkoja, häntää ja päätä koristaa eri sävyn ruskeat juovat. Vaaleanhailakat siniset silmät. Energinen haaveilija. Aurinkotassun emo. 

Unikkovirta: Vaaleanruskea hoikka naaras tummemmalla, täpliksi katkenneella tabbykuvioinnilla. Silmät turkoosiin vivahtavan sinivihreät. Saanut nimensä isänemonsa Unikkotähden mukaan ja muistuttaakin häntä paljon niin ulkoisesti kuin luonteeltaan. Räntäturkin ja Mesitäplän tytär. 

Saniaishehku: Ruskeavalkoinen, suurikokoinen kolli. Ruskeilla alueilla on mustaa tabbykuviota. Vaaleanvihreät silmät. Määrätietoinen, vakavamielinen kolli. Aamutoiveen ja Pakkashuurun poika. Menehtyi taistelussa puumaa vastaan.

 

Virtapyörre: Harmaa, raidallinen naaras. Temperamenttinen nuori kissa. Kuoli puuman kynsiin.

Filice: Vihreäsilmäinen naaras liekehtivän okran värisellä turkilla. Päättäväinen ja periksiantamaton haaveilija. Tuikun ja Taivalkosken tytär, Shawnin sisar.
 

Oliivitassu: Harmaankirjava, karkeaturkkinen kolli. Voimakasrakenteinen ja hieman kömpelö. Jokseenkin vähäpuheinen ja näsäviisas. Susikaiun poika, Köynnöspennun ja edesmenneen Leimupennun veli. Menehtyi puuman kynsiin.

Palotassu: Savunharmaa kolli meripihkanvärisillä silmillä ja parilla kellanpunaisella laikulla. Tunnetaan keppostelijana ja muiden hauskuuttajana, mutta omaa vakavammankin puolen. Hiillostassun veli. Menehtyi puuman hampaisiin.

Ruohotassu: Vaaleankeltaisen turkin ja sinisien silmien omistava melko hiljainen mutta hyvin mukava naaras. Joutui puuman tappamaksi.

Ututassu: Tummanharmaa pieni naaras, jolla on vaalean harmaita pieni juovia siellä täällä ympäri kehoa. Rinta, vatsa ja vasen takatassu valkoiset. Silmät ovat jäänsiniset. Luonteeltaan suorasukainen ja peloton, mutta myös lempeä ja ystävällinen halutessaan. Tuhkaviirun ja Kalmasydämen tytär. Menehtyi taistelussa puumaa vastaan.

Arpitassu: Kokoharmaa kiiltäväturkkinen naaras, jonka toinen silmä on vammautunut onnettomuudessa. Menehtyi puuman hampaisiin.

Rajutassu: Valkotassuinen pikimusta kolli, jolla on vihreät silmät. Joutui puuman tappamaksi.

Susikaiku: Leobardikuvioinen naaras jonka turkki on hopean harmaa. Edesmenneen Myrskyraidan kumppani, tuli tiineeksi jo oppilaana ja on kokenut tämän vuoksi paheksuntaa. Köynnöstassun, Oliivitassun ja edesmenneen Leimutassun emo. Menehtyi puuman kynsiin.

Aamutoive: Kaunis, tulenoranssi naaras, jonka turkki on puolipitkää. Meripihkanväriset suuret silmät. Hyvin lempeä ja huolehtivainen. Pakkashuurun kumppani, Saniaishehkun emo. Haavoittui vakavasti taistelussa puumaa vastaan ja kuoli myöhemmin vammoihinsa.

 

Kekälekukka: Hoikka tummanharmaa naaras mustalla tabbykuvioinnilla ja valkoisella oikealla etutassulla. Vasen silmä meripihkan oranssi ja oikea nurmenvihreä. Ruohotähden ja Värelehden tytär, edesmenneen Metsäsielun kumppani. Hohkakynnen ja Kuurakukan emo.  Joutui puuman tappamaksi.

Tomusydän: Tomunruskea sinisilmäinen kolli, joka on kooltaan hivenen pieni mutta jäntevä. Jääräpäinen soturi, joka ei peräänny taistelusta edes käskystä. Synkkätaipaleen kumppani, Hopeatassun isä. Menehtyi puuman kynsiin.

 

Kallalilja: Musta naaras. Ei pidä kuraverisitä tai kotikisuista saati erakoista ja heidän kanssaan saattaa riitaa haastaa. Muille mukava ja ystävällinen. Vuolaspuron ja Harmaahännän tytär. 

 

Tulipoukama: Valkoinen pehmeäturkkinen kolli, jonka turkissa on sekaisin tulenpunaisia, mustia, oransseja ja ruskeita täpliä. Häntä on kokonaan näiden värien kirjoma, ja silmät ovat kullankeltaiset. Muuten kiltti ja lempeä kolli ei pelkää puolustautua sanallisesti ja fyysisesti, jos häntä tai hänen läheisiään uhataan millään tavalla. Juuriltaan ja sydämeltään puhdas varjoklaanilainen, joka jäi jo pienenä pentuna orvoksi. Karppipennun isä. Joutui puuman tappamaksi.

Metsäsielu: Yönmusta, suurikokoinen ja lihaksikas kolli kiiluvankeltaisilla silmillä. Tyyni ja hyväkäytöksinen, klaanilleen uskollinen soturi, joka ei hermostu pienestä ja välittää läheisistään. Kekälekukan kumppani, Hohkatassun ja Kuurapennun isä. Omaa Varjoklaanin verta edesmenneen isänsä Kaihosilmän ja erakon verta edesmenneen emonsa Verimarjan kautta. Menehtyi puuma-invaasion aikana.

Kaikuvalo: Kullankeltaisen pohjavärin omaava naaras. Valkoista löytyy korvien sisäosasta, kuonon ympäriltä, kaulasta, rinnasta ja vatsasta. Jaloissa, korvankärjissä, hännänpäässä ja kuonon päällä on mustaa turkkia. Vihreät silmät. Vasen poski on punertavan palovamman peittämä. Iloinen ja vilkas pentu, josta muovautuu kuitenkin ajan myötä tyyni ja vakavahko kissa. Ruohotähden ja Värelehden tytär. Tulipoukaman kumppani, Karppipennun emo. Menehtyi synnytykseen.

Pimeävarjo: Normaalia suurempi tumman tammen ruskea kolli jolla on vihertävät silmät ja suuri valkea laikku joka peittää lähes koko vatsan ja nousee hiukan rintakehälle. Pimeävarjo on luonteeltaan tyyni ja rauhallinen. Varjoklaanille ja Tähtiklaanille uskollinen kissa joka ei hyväksy luupioita silmissään. Taitava metsästäjä kuten tyttärensä Kalmasydänkin. Pimeävarjon kumppani on Varjotähti ja heillä on Kalmasydämen lisäksi kaksi muutakin pentua, Jääruusu ja Leikopuro. Joutui puuman surmaamaksi.

Kalmasydän: Pikimusta naaras jonka tassuissa kiertää tuhkanharmaita raitoja. Kalmasydän on lämminhenkinen, itsekseen viihtyvä ja hiljainen. Hänellä ei ole mitään muita kissoja vastaan hän vain pitää omasta rauhasta mutta rakastaa kumppaniaan Tuhkaviirua. Hän pitää isästään Pimeävarjosta vaikka kasvoikin siinä uskossa että Sysiraita oli hänen isänsä. Kalmasydämellä on läheiset välit emonsa Varjotähden ja puolisiskonsa Vaahterapilkun kanssa. Lumitassun, Koskitassun, Ututassun ja Ruistassun emo. Menehtyi taistelussa puumaa vastaan.

Vesiturkki: Ruskea kolli, jonka etukäpälät ovat valkoiset. Omistaa sinivihreät silmät. Edesmenneen Kotkankatseen kumppani, edesmenneen Kyyhkypennun kasvatti-isä. Joutui puuman tappamaksi.

Vuolaspuro: Hailakan hopeatabby naaras tummansinisillä silmillä. Ruusujalan tytär. Periksiantamaton ja lojaali kissa. Menehtyi nukkuessaan käytyään kohtalokkaan taistelun Pimeyden metsässä.

Sädehäntä: Leopardikuvioinen naaras kellertävillä silmillä. Melkein aina energinen ja positiivinen riesaksi saakka. Leikopuron tytär. Kuoli jouduttuaan hirviön yliajamaksi.

Varjotähti: Hyvin pienikokoinen naaras. Hänen silmänsä näyttävät mustilta mutta ovat oikeastaan hyvin tumman marinen siniset. Hänen turkkinsa on pikimusta. Hänellä on hyvin kevyt, sulavalinjainen ja siro naarasmainen ruumiinrakenne. Hänen kirsussaan on tuhkanharmaita viiruja(arpia), jotka ovat Jääsielun aikaansaamia.

Vaahterapilkku: Harmaa mustaraidallinen naaras jolla on sopusuhtaiset korvat ja kuono. Hänen korvanpäät ovat aavistuksen sisäkäyrät. Hänellä on lyhyehkö pehmeä turkki joka on ohuttakarvaa mutta paksumpi kun emollaan. Vaalean heleän vihreät silmät. Vaahterapilkku on kilpailuhenkinen ja teräväkielinen kissa jonka mielstä jokainen klaani jää varjoklaanin varjoon. Hän on "aavistuksen" rasittava sille päälle sattuessaan. Waruin emo ja Tiikeriliekin puoliso. Varjosydämen ja Sysiraidan esikoinen. Menehtyi myrkytykseen.

Haukkataivas: Pienehkö, jäntevä kolli, jolla on hyvin vaalean ruskea turkki tummemmalla tabbykuviolla. Kuvioinnin sävy vaihtelee ruosteenruskeasta tummanruskeaan ja tummemman vaaleanruskeaan. Silmät kollilla ovat kullankeltaiset, pupillien ympärillä metsänvihreään taittuvat. Itsevarma, järkkymättömän rohkea kolli, jonka tavaramerkkeinä toimivat uskollisuus ja hyvät käytöstavat. Värelehden ja Ruohotähden poika, Kekälekukan veli. Menehtyi myrkytykseen.

Jääkynsi: Musta, valkoisen vatsan, rinnan ja jalat omaava naaras, jonka turkissa on pyöreitä valkoisia läiskiä. Safiirinsiniset, kylmät silmät. Hyvin sarkastinen ja teräväkielinen naaras, joka saa halutessaan kenet tahansa hiljaiseksi. Puhdasverinen varjoklaanilainen, joka pitää puhdasta verta tärkeänä asiana. Menehtyi varapäällikkönä.

Sammalkaste: musta naaras, jolla on valkeat jalat reiteen asti. Valkeaa löytyy myös tuuhean hännän päästä, suurien korvien päistä ja silmien alla olevista pisteistä. Pienikokoinen, laiha ja notkea naaras, jonka askeleita on vaikea kuulla untuvaisten tassujen takia. Kirkkaat, sammaleenvihreät silmät. Ujo ja säikky, mutta myös lempeä, älykäs ja iloinen ja puolustaisi klaaniaan viimeiseen hengenvetoonsa. Valoloisteen ja Fasaaninsulan tytär, veli Minkkipentu. Tuli mykäksi kulkukissan hyökkäyksen takia ja on siitä lähtien puhunut viittomalla.

Tammiroihu: pitkäjalkainen ja solakka kolli, jonka pitkä turkki on väriltään vaalean kullanruskeaa. Mustat tiikerinraidat koristavat turkkia ja niiden välissä risteilee mustia ja valkeita pilkkuja. Posket, kuono, kaula, rinta ja vatsa ovat väriltään valkeat. Valkeaa löytyy myös hännän päästä ja vasemmasta etutassusta. Kollin korvankärjet ja kuonon päällisosa ovat mustat. Silmät ovat suuret ja vihreänsiniset. Ystävällinen, mietiskelevä ja huolehtivainen persoona, joka pitää niin omasta kuin muiden kissojen seurasta. Vahvamielinen kissa, joka noudattaa soturilakia parhaansa mukaan. Graniittitähden ja Valosydämen poika.

Levätassu: virtaviivainen musta kolli valkeilla pilkuilla. Vatsa on tummanharmaa ja hännän pää valkoinen. Omistaa juoksemista hankaloittavan arven takajalassaan. Utelias ja oppimishaluinen kolli, joka osaa olla silloin tällöin tyhmänrohkea ja istuukin monesti puhuttelussa. Siitä huolimatta Levätassu on miellyttämishaluinen, vaikkei siinä kovin usein onnistukaan. Syntyi klaanin ulkopuolella ja liittyi klaaniin kadotettuaan veljensä Kanelitassun. Siksi yksin ollessaan miettiikiin usein veljeään.

Täplätuike: vaalean kullanruskea naaras, jonka turkkia koristavat kastanjanruskeat rengasmaiset raidat. Omaa pitkät, sirot jalat, pienet tassut ja sileän ja ohuen turkin. Vaaleansiniset, hämmentävän läpitunkevat silmät. Avoin ja ystävällinen naaras, jonka kärsivällisyys on aivan omaa luokkaansa. Rehellinen, helposti ystäviä saava, joskus liian sinisilmäinenkin naaras. Syntyi alunperin Myrskyklaaniin, Routavarjon ja Aamunhohteen tyttäreksi kahden pentuetoverin kanssa, jotka kuitenkin kuolivat synnytyksessä. Pian tämän jälkeen naaras kaapattiin Varjoklaaniin, eikä muista mitään oikeista vanhemmistaan.

Ruskakatse: Vaaleanruskea naaras, jonka selässä on tummempia laikkuja. Rinta, vatsa, kuono sekä jalat ovat valkoiset. Pienikokoinen ja solakka, keltavihreät silmät. Luonteeltaan lempeä ja huolehtivainen, mutta suuttuessaan osaa olla pisteliäs. Syntyjään kotikisu. 

Ikuisuustassu: Suurikokoinen, pitkäkarvainen, valkoinen kolli. Kuono ja korvien taustat harmaat. Rinnassa pieni harmaa laikku. Siniset silmät. Rauhallinen ja viihtyy itsekseen. Suuttuu helposti ja tekee silloin asioita, joita myöhemmin katuu.

Graniittitähti: Tummanharmaa pitkäkarvainen kolli, jolla on mustia raitoja sekä mustia ja valkoisia pisteitä ympäri kehoa. Kolli onkin saanut nimensä graniittia muistuttavan turkkinsa mukaan. Vasen etutassu valkoinen. Vaaleansiniset, tyynet silmät. Rauhallinen, vähäpuheinen kissa, joka kuitenkin kuuntelee mielellään ja auttaa kaikessa missä voi. Syntyi Varjoklaanissa klaanisyntyiselle emolleen. Isä Hiili on kotikisu. 

Siementurkki: Kaunis vaaleanruskea naaras tummemmilla raidoilla ja kirkkaanvihreillä silmillä. Hännänpää, rinta ja vasen etutassu ovat valkoiset. Turkki on pörröistä ja pitkää etenkin hännässä. Innokas oppimaan, näkee asioista aina positiivisen puolen. Loputtoman energian omaava, pentuja suorastaan jumaloiva naaras. Sudenhampaan ja Missyn pentu. Hiillosmyrskyn kumppani; Pyörretassun, Tulvapennun, Haipennun ja Sielupennun emo.

Pyörretassu: Pienikokoinen, vikkeläliikkeinen naaras, jolla on hopeanharmaa turkki valkoisilla, pyörteilevillä raidoilla. Silmien ympärillä on suuret valkoiset renkaat, jotka saavat silmät näyttämään suuremmilta. Silmät ovat väriltään vihreät. Itsevarma ja itsepäinen naaras, joka ei oikein haluaisi totella ketään. Siitä huolimatta hän kunnioittaa vanhempiaan, soturilakia ja päällikköään. Siementurkin ja Hiillosmyrskyn tytär; Tulvapennun, Haipennun ja Sielupennun sisar.

Lehväpilke: Siro ja todella pienikokoinen naaras. Turkki on puhtaan valkoista, ja sitä koristavat kahvinruskeat leopardintäplät. Täpliä on tiheään ja niiden sisus on musta. Mantelinmuotoiset, vaaleansiniset silmät, joiden alla on kolme hopeanharmaata pistettä. Omalla tavallaan temperamenttinen, mutta kuitenkin ystävällinen ja rauhaisa kissa. Kuuntelee mielellään toisten murheita, muttei useinkaan kerro omiaan. Unikkotähden ja Tunturihallan tytär; Vuonohelmen, Veistosjalan ja Räntäturkin sisko. Omaa Taivasklaanin verta isänsä kautta, ja tämän vuoksi hänellä onkin varjoklaanilaisille epätyypillisen vahvat polkuanturat.

 

Hiillosmyrsky: Tummanharmaa, normaalin kokoinen kolli. Turkissa on mustaa raidallista tabbykuviota. Oikea etutassu valkoinen, vasemmassa korvassa valkoinen pilkku. Silmät ovat kapeat, näyttävät olevan sirrillään koko ajan, ja väriltään ne ovat keltaiset, hieman oranssiin vivahtavat. Perusvakava kolli. Hän on lähtökohtaisesti ystävällinen ja huumorintajuinen, mutta on hieman ailahteleva persoona. Usvalaulun ja Varjohaukan poika, Kotkatassun veli. Siementurkin kumppani; Pyörretassun, Tulvapennun, Haipennun ja Sielupennun isä.

Sudenhammas: Erakkotaustainen kolli, joka liittyi Varjoklaaniin. Harmaa turkki on valkoisen ja mustan kirjoma, ja hänellä on meripihkan sävyiset silmät. Tottelevainen ja uskollinen luonteeltaan. Kunnioittaa soturilakia ja Tähtiklaania. Joskus pahansuinen.

Lieskatähti: Klaanisyntyinen Varjoklaanin kolli. Itsepäinen ja uhmakas, mutta omaa voimakkaan uskon Tähtiklaaniin. Rehellinen ja uskollinen klaanilleen. Turkki on punaoranssi tummin raidoin. Omaa kirkkaankeltaiset silmät, joissa on hiukan vihreää. Soturinimi Tulisielu. Revontulitähden kumppani, Täplätuikkeen kasvatti-isä. Menehtyi tuntemattomaan sairauteen.

Valosydän: Vaalean kullanruskean turkin omaava naaras. Valkoinen rinta, kaula ja vatsa, myös poskissa ja kuonossa on hieman valkoista. Hännänpää, etujalat ja kuononpäällinen ovat mustat. Pieni ja hoikka naaras keskipitkällä turkilla. Suuret, nurmenvihreät silmät. Iloinen, optimistinen ja seikkailunhaluinen naaras, joka ei tahdo millään pysyä aloillaan. Kohtelias ja huomaavainen. Graniittitähden ensimmäinen kumppani, Tammiroihun ja Unikkotähden emo.

Murattitassu: Siro ja virtaviivainen naaras hopeanharmaalla turkilla. Turkissa on mustia pilkkuja. Silmät ovat eloisan siniset. Kuonossa on mustia juovia. Oikeassa lavassa on syvä arpi, jonka naaras sai taistelussa kettua vastaan. Tulinen ja äkkipikainen naaras, joka osaa kuitenkin olla myös auttavainen ja varovainen. Ei julma eikä ilkeä, muttei nyt ihan ystävällinenkään. Erakkosyntyinen, menetti nuorena koko perheensä ja ajautui sitten Varjoklaaniin.

Revontulitähti: Kellanpunaisen kirjava naaras silkinpehmeällä turkilla. Rusehtavia juovia hännässä, tassuissa ja kuonossa. Kirkkaan vihreät silmät, josisa on häivähdys sinistä. Hännänpäässä on hieman valkeaa karvaa. Määrätietoinen, jokseenkin itsepäinen naaras, joka on aina menossa jonnekin. Suuttuu helposti, mutta antaa myös anteeksi jos vilpittömästi pyytää. Lieskatähden kumppani, Täplätuikkeen kasvattiemo.

Katajahäntä: Valkoinen naaras hiekanvärisillä täplillä. Toinen korva on kokonaan hiekanruskea. Meripihkaiset sillmät. Ystävällinen naaras.

Piikkitähti: Pikimusta kolli, jolla on valkoinen täplä selässä. Karhea, keskipitkä turkki. Meripihkaiset silmät. Itsepäinen ja vallanhimoinen kissa, joka haastaa usein riitaa muiden kissojen kanssa. 

Ohdaketurkki: Varapäällikkönä menehtynyt, vaaleanharmaa naaras. Silmät ovat sinivihreät ja tassut pikimustat. Luonnontöpö häntä. Hyvin pisteliäs ja ilkeä kissa, joka viihtyy yksin.

bottom of page