top of page

Tummatähti

Soturinimi: Tummatuohi

Sukupuoli: Kolli
Klaani: Jokiklaani

Asema: Päällikkö
 
Ulkonäkö: Tummatähti on perinyt monia rakenteellisia ominaisuuksia emoltaan, kun taas hänen värityksensä tulee isältään. Tummatähden kasvot ovat pyöreähköt, ja niiden suuri kuono ja kolmionmuotoiset korvat ovat suoraa perintöä emolta. Hänen silmänsä ovat suuret, eloisat, ja omaavat keltaisen sävyn. Tummatähti on sivulta katsottuna neliömäinen, ja hänellä on verrattain leveä rinta – ei niin leveä kuin isällään, mutta leveämpi kuin naarailla. Hän on kooltaan varsin keskiverto kolli, joten miksikään körilääksi häntä ei voi kutsua. Lyhykäiset mutta solakat jalat ovat erinomaisia uimiseen, mutta tuulennopeaan juoksemiseen niillä ei kykene. Kollin lihakset eivät ole mainittavan suuret, vaan hän on kaikin puolin sopusuhtainen jokiklaanilainen. Hänen häntänsä on ohut, luiruksikin sitä kutsuisin, mutta se ajaa alkuperäisen tarkoituksensa moitteettomasti. Karvanlaatu on silkkinen, joskin selän alueella on hieman karkeampaa karvaa. Turkki on lyhyt, mutta tiheä, luoden hyvän suojan tuulelta ja siedettävän kylmältä vedeltä.
Tummatähden väritys, kuten aiemmin mainittua, on peritty suoraan hänen isältään. Kolli on pohjimmaisimmalta väriltään kermanvalkoinen, värin taittuessa melkein valkoiseen leuan alla ja silmäkulmissa. Sen päälle tulee lämpimän ruskea sävy, joka näkyy kasvoilla ja kintereillä selvimmin. Vahvan tummanruskea kuvio Tummatähden turkissa peittää kollin niskaa, selkää ja reisiä, ja taittuu mustaan käsivarsissa, polvissa ja hännässä. Kuviointi on ihmisten kielessä klassinen tabby, aivan kuten hänen isälläänkin on. Kissan tassunpohjat ja polkuanturat ovat mustat.

Arpia hänelle on kertynyt muutamia - vasemmassa lavassa on niistä merkittävin, ketun aiheuttama pitkä naarmu. Selässä, rinnassa ja poskella on myös muutamat pienemmät arvet, jotka kolli on saanut joutsenen taposta ja useammasta tappelusta joko petoeläintä, naapuriklaania tai klaanitoveriaan vastaan.
Kuva: https://ibb.co/qWjZmzJ
 
Luonne: Tummatähti on sosiaalinen ja tavoitteellinen kolli. Hän on perinyt vanhemmiltaan sekä tilanteellista vakavuutta, että sarkastista huumorintajua, mutta nämä eivät ole niin voimakkaita piirteitä hänessä. Kolli on uusia tuttavuuksia kohtaan kohtelias ja kuuntelevainen, lämminhenkinenkin ja avoin, ja on usein helposti kiinnostunut keskustelusta kuin keskustelusta. Paremmin kun Tummatähteen on tutustunut, hänestä tulee aavistuksen vakava ja jollain tasolla välinpitämätönkin kissa, sillä hän voi aika aj
oin vaikuttaa kuivalta ja poissaolevalta runsaan ajatuksenjuoksun vuoksi. Tummatähti vain olettaa, että kissa, joka tuntee hänet hyvin, hyväksyy hänen vähemmän puheliaan, mietiskelevän puolensa. Sama lämminhenkisyys ja kohteliaisuus ovat kuitenkin edelleen merkittävimmät piirteet kollin olemuksessa, ja hänestä saa helposti irti huumoriakin. Suuremmassa seurassa kolli on mieluummin kuuntelijan roolissa, kommentoiden aina välillä omiakin mielipiteitään, jos ne ovat samaa linjaa muiden kanssa. Mikäli ei, hän pitää mielipiteensä mieluummin itsellään, jotta pitää yllä asiallista mielikuvaa itsestään, ellei kyseessä ole perheenjäsenet. Tämä piirre on kuitenkin laskenut päätään varapäällikkyyden myötä, ja nyt kolli ei epäröi tuoda omia mielipiteitään esille yleisesti klaanin asioihin liittyvissä keskusteluissa. Hän tosin edelleen arvostaa suuresti heitä, ketkä ovat valmiita kuuntelemaan hänen omia juttujaankin tai tekee hänen puheenvuorolleen tilaa. Kaksin kesken Tummatähti on usein parempaa jutteluseuraa, ja hänestä saa juttua irti etenkin silloin, jos puheenaihe on jokin muu kuin sää tai tulevat nimitykset – hänen sanoin siis jotain muuta kuin arkipäiväistä jaarittelua.
Tummatähti on myös halukas oppimaan mahdollisimman paljon uutta oppilasaikana, ja tämä ominaisuus on pitänyt Tummatähdestä kiinni pitkälle soturi-ikäänkin. Hän käyttää paljon järkeään niin tilannekohtaisessa arvioinnissa kuin kokonaisuuden muodostamisessa, jokapäiväisitä tilanteista aina haastavimpiin kiipeleihin. Kissalla on tapana olla hiljainen arvioija, tarkastellen muiden toimintatapoja, ottaen niistä joko positiivista tai negatiivista mallia ja kiinnittäen huomiota pieniinkin tiedonpalasiin. Tummatähden tunteikkaampi puoli tulee esiin vain harvoin, vaikka kivikasvoinen hän ei olekaan. Kolli vain kokee olevansa paremmilla vesillä antaessaan järkevän ja asiallisen kuvan itsestään. Läheisille kissoille Tummatähti kuitenkin avautuu tunteistaan ja ongelmistaan, ja hakee heistä usein henkistä tukea. Hän toivoo, että tuntiessaan jonkun kissan ystäväkseen, hän pystyisi luottamaan tähän yksilöön ja kertomaan sille syvimmät salaisuutensa. Hölmö hän ei kuitenkaan ole, sillä kokiessaan epäoikeudenmukaista käytöstä tai muuten vain itsensä uhatuksi hän pyrkii katkaisemaan yhteyden tunnetilan aiheuttajaan.

Lähisukua:
Tytär: Ketturuis

Isä: Taivalrusko
Emo: Nopsaraita
Siskot: Tulvayö, Riuttapentu, Aavapentu
Veljet: Viimakynsi, Lohipentu (kuollut)

Tädit: Heinämarja, Hierakkakasvo

Serkku: Tyynipentu (kasvattipentu)
Isänisä: Pilviliito (kuollut)
Isänemo: Lätäkköloikka (kuollut)
Emonisä: Ruokoraita (kuollut)
Emonemo: Simpukkapuro (kuollut)
Emonisänisä: Repohäntä
Emonisänemo: Lampiturkki
Emonemonemo: Laventelitäplä (kuollut)


Menneisyys: Syntyi Nopsaraidalle ja Taivalruskolle alkavan lehtikadon aikana, kun puumainvaasio oli käynnissä. Vietti paljon aikaa sisarustensa seurassa, ja oppilasaikana piti vahvasti kiinni siteistään pentuetovereihinsa, vaikka Tulvayö olikin parantajan opissa. Tätä kautta hän kasvatti mielenkiintoaan ja tietämystään myös parantajan polusta, mutta hänen eroavat mielikuvansa pitivät hänet vahvasti soturin tiellä. Oppi Nopsaraidalta hyvän pentu-vanhempi-suhteen painottamiseen, minkä vuoksi kolli on usein kiinnostunut tästä puolesta klaanitovereitaan.
Mestarinsa Marmoriturkin kautta Tummatähti on myös oppinut kiinnittämään huomiota klaanitovereidensa verisukuihin, ja hänen tietoonsa on pikkuhiljaa noussut klaanitovereidensa sekaverisyys. Tummatähti on alkanut kyseenalaistamaan tätä Jokiklaanin ominaisuutta, ja hänen aatteensa sekaverisyyden haitoista ovat kehittyneet hitaasti, mutta varmasti. Tämä ei ole kuitenkaan vienyt kollin koko huomiota, sillä hän on salaa mutta huvittavan selvästi ihastunut Hortensiakasvoon, eivätkä tunteet ole vaikuttaneet olleet vain yksipuoleisia. Kun Hortensiakasvo sitten eräänä päivänä myönsi omat tunteensa Tummatähteä kohtaan, ei hän voinut valehdella itselleen, myönsi tunteiden molemminpuolisuuden ja löysi itsensä parisuhteesta kauneimman naaraan kanssa.

 
Muuta: Korvien suhteellisen suuren koon vuoksi niihin menee helposti vettä sukeltaessa, jonka vuoksi kolli ei mielellään vietä veden pinnan alla pitkiä aikoja. Alkaa kehittää mielikuvia ja ehkä harhaluuloistakin huolta klaanin tilanteesta jossain vaiheessa soturi-ikää, mutta tästä ei vielä sen enempää.

Ropettaja: Rölli

Entinen mestari: Marmoriturkki

Koulutetut oppilaat: Tiikerilumi

Kp: 2463

a6ab3e0c_b775_4bb9_9770_585247437146_by_foxiei_dfkzy0i-pre.png
bottom of page