top of page
Untitled332_20240317232921.png

Vilupentu

Oppilasnimi: Vilutassu
Soturinimi: Vilusydän
Sukupuoli: Naaras
Klaani: Myrskyklaani
Asema: Pentu

Ulkonäkö: Vilusydän on nuorena verrattain luiseva, hontelojalkainen kissa, joka ei pentu- ja oppilasaikanaan näytä laisinkaan tyypilliseltä, tanakalta myrskyklaanilaiselta. Hän kuitenkin “kasvaa mittoihinsa” ja sopusuhtaistuu iän myötä, ja oppilaskoulutus tuo mukanaan vahvat lihakset ja hieman massaakin. Soturi-ikään mennessä Vilusydämestä kuoriutuu vahvalapainen, jäntevät lihakset omaava soturi, joka on kuitenkin ehkä hieman normaalikokoa pienempi. Lihaksikkaaseen kroppaan ainoan epäsuhdan tuovat tuolloin kapea kuono ja sirot tassut, jotka muistuttelevat niin muita kuin Vilusydäntä itseäänkin siitä, ettei naaras suinkaan ole syntynyt vahvarakenteisena, vaan on niin sanotusti työskennellyt tiensä huipulle.
Vilusydämen turkki on keskipitkää ja hyvin tiheää sekä paksua, ja se kestää erilaiset sääilmiöt hyvin. Turkki on hännässä hieman pidempää, ja Vilysydämen pitkähkö häntä toimiikin varsin hyvänä lämmikkeenä lehtikadon aikaan. Turkki on silkkistä ja kehon muotoa myötäilevää / laskeutuvaa, ei siis pörheää tai sähköisen oloista. Vilusydän pitää sen moitteettomassa kunnossa, ja onkin varsin tietoinen ulkonäöstään - hän haluaa näyttää muille vain parhaan puolensa, ja tietää muiden näkemyksen itsestään alkavan pintapuolisista asioista. Iän myötä turkkia halkomaan ilmaantuu erilaisia arpia, mutta nämä “koristukset” Vilusydän kantaa ylpeydellä - ovathan ne merkki siitä, että hän on palvellut klaaniaan koko voimallaan.
Väriltään Vilusydämen turkki on suurilta osin kauniin suklaanruskeaa. Selässä, kasvoissa ja hännässä väri on paikoin melkein mustaa, ja tämä samainen hyvin tumman ruskea väri kulkee klassisena tabbykuviona naaraan koko turkissa. Ainoan poikkeuksen tekevät hänen turkkinsa valkeat merkit; kuono, rinta, kaulus, vatsa, käpälät ja hännänalus sekä hännänpää ovat puhtaan luonnonvalkoiset, eikä tabbykuviointi yllä kyseisille alueille. Korvien päissä olevat tupsut ovat täysin mustat.
Vilusydämen silmät ovat suvussa kulkevat, kauniin sinisen sävyiset silmät jotka taittavat tietyissä valoissa hieman orvokinsiniseen. Niissä on tarkkaavainen, vakava katse, ja Vilusydän tuntuu koko ajan tarkkailevan kaikkea ympärillä tapahtuvaa. Sinisten silmien lisäksi kapeita kasvoja koristaa punaruskea nenänpää. Polkuanturat ovat tätä samaa punaruskean sävyä, ja ovat varsin pehmeät ja joustavaan metsämaahan tottuneet.

Luonne: Vilusydän on monella tapaa monimutkainen persoona, mutta jos häntä pitäisi kuvata yhdellä sanalla, olisi se periksiantamaton.
Hän on todella perhekeskeinen kissa, joka ihailee vanhempiaan suuresti. Tämän johdosta hän on kuitenkin hyvin mustasukkainen etenkin isänsä Mustikkakuuran huomiosta, ja tekee mitä vain saadakseen isältään kehuja. Hän on läheinen veljensä kanssa, mutta ottosiskoaan Helmiäispentua hän ei voi sietää. Oppilasaikansa alkupuolella Vilusydämen mustasukkaisuus johtaa siihen, että hän muodostaa pakkomielteen voimaan ja kunniaan - jos hän olisi yhtä vahva ja kunniakas kuin isänsä, huomaisi Mustikkakuura hänet varmasti! Ajan myötä tämä obsessio voimaan johtaa kuitenkin siihen, että Vilusydän alkaa katsoa klaanitovereitaan uusin silmin; he kun eivät ole laisinkaan niin vahvoja ja hurjia, kuin Vilusydän klaanikissoilta odottaisi.
Vilusydän on ulkopuolisesti tunnollinen, kovasti työtä tekevä nuori, joka herää ensimmäisten joukossa ja menee nukkumaan viimeisten joukossa. Hän näyttää omistautuneen klaanilleen täysin, ja kerääkin monia ystäviä oppilasaikanaan, kiitos sosiaalisen luonteensa ja hyvien puhetaitojensa. Vilusydän kunnioittaa hierarkiassa häntä ylempänä olevia, ja hänen uskonsa Tähtiklaaniin on vankkumaton - tai niin hän saa muut ympärillään uskomaan.
Vilusydän on hyvin fiksu ja laskelmoiva, eikä tee hätiköityjä päätöksiä käytännössä ikinä. Hän ei jää kuitenkaan vatvomaankaan asioita - hän on tehokas ja tuottelias klaanilainen, joka saa asiat tehtyä ja tekee ne huolella. Tämä kohtelias nuorukainen viettää mielellään aikaa klaaninvanhimpien pesässä tarinoita kuunnellen ja paikkoja siivoten, ja viettää myös oppilasharjoituksissa enemmän aikaa kuin ikätoverinsa. Hän imee tietoa itseensä kuin pesusieni, ja omaa loistavan muistin. Hän soveltaa oppimiaan asioita taidokkaasti, eikä hänen oppimishalulleen tunnu tulevan loppua. Tästä johtuen hän tutustuu oppilasaikanaan moniin sotureihin, opetellessaan soturintaitoja myös muiden kuin oman mestarinsa johdolla.
Vilusydän on tyyni mutta ystävällinen persoona, joka auttaa muita mielellään - jos se häntä itseään hyödyttää. Mitään kunnianhimoisista ja itsekkäistä piirteistään naaras ei kuitenkaan näytä ulospäin, vaan näyttäytyy klaanille varsinaisena ihannesoturina.Soturiaikana muovautuvat näkemykset ja suunnitelmat kun ovat sellaisia, etteivät ne jokaisen korville kuulu.

Menneisyys: Kanttarellisydämen ja Mustikkakuuran tytär, Kanjonikorren sisar. Vilusydän sairasteli paljon pentuaikanaan, mikä osaltaan selittää hänen nuoruutensa luisevuuden ja heikkouden.

Muuta: Ruostekasvon oppilaaksi. Ylimääräinen hahmo klaaniin -lupa ja pari erikoislupaa tulevaisuuden edesottamuksia varten ;)

Ropettaja: Zare

Tuleva mestari: Ruostekasvo

Kp: 0

bottom of page