top of page
viveca.jpg
Untitled313_20231111212412.png

Häiveuni


Erakkonimi: Viveca
Klaani: Erakko -- Tuuliklaani
Sukupuoli: Naaras
Ikäluokka: Soturi

Ulkonäkö: https://fi.pinterest.com/pin/142356038213896990
Viveca on mustavalkoinen, puolipitkän turkin omaava naaras. Musta väri on virheettömintä selässä, silmien ympärillä ja korvien alla, mutta muuten se on hieman harmahtavaa. Omaa pitkät viikset ja tätä kautta on hyvä suunnistamaan pimeissä, ahtaissa tunneleissa. Nenänpää ja anturat ovat hiilenmustat. Viveca on rakenteeltaan sopusuhtainen ja solakka, siro melkeinpä. Hänellä on kauniit kasvot ja hän pitää turkkinsa hyvässä kunnossa. Vivecan silmät ovat vihreänkeltaiset: lähellä pupilleja on tumman vihreää väriä, mutta suurin osa iiriksistä on haaleankeltaista. Vivecalla on usein kasvoillaan joko utelias tai rento ilme, ja hänen silmistään kuvastuvat hyvin tunteet.

Luonne: Viveca on hyvin ystävällinen ja herttainen persoona. Hän tekee parhaansa, jotta kissoilla hänen ympärillään olisi hyvä olla, ja tekisi mitä vain läheistensä vuoksi. Naaras on vieraiden seurassa ujo eikä ole varsinaisen hyvä puhumaan tunteistaan, vaikkei niitä peittelekään. Tietyllä tavalla varovainen, mutta tarvittaessa heittäytyvä. Uhkarohkeaa hänestä ei kuitenkaan saa tekemälläkään. Saattaa huolehtia liikaa asioista ja ärsyttää läheisiään. Pyrkii näkemään positiivisen puolen asioissa, mutta taipuu silti helposti ylireagointiin. Rin on Vivecalle tärkein kissa maailmassa, ja he ovat suorastaan erottamattomia. Molemmat ovat alkaneet muodostaa tunteitakin toisiaan kohtaan, mutta kieltäytyvät myöntämästä sitä siinä pelossa, että totuuden kertominen rikkoisi heidän ystävyytensä.

Menneisyys: Viveca syntyi kahdelle erakolle viherlehden aikaan. Perhe asui huonolla alueella, ja lähtikin vaeltamaan uudelle asuinpaikalle heti, kun Viveca oli tarpeeksi vanha kävelemään hieman pidempiä matkoja. Matkalla he törmäsivät orvoksi jääneeseen kollipentuun, Riniin, joka oli suunnilleen samaa ikäluokkaa Vivecan kanssa. Vivecan vanhemmat ottivat hänet mukaansa, ja pian pennuista muodostui kuin sisarukset toisilleen. Pitkä vaellus ei kuitenkaan päättynyt perheen osalta hyvin: Vivecan vanhemmat joutuivat hirviön töytäisemiksi pienellä metsäpolulla. Vivecan emo kuoli melkein välittömästi vammoihinsa, ja isäkin päivän sinnittelyn jälkeen. Viveca ja Rin olivat tähän aikaan noin viisi kuuta vanhoja. Pakkanen ja vähäinen riistan määrä olivat vähällä saada pentukaksikosta yliotteen, mutta heidän onnekseen he törmäsivät yksinäiseen erakkoon nimeltä Jimi. Tämä otti heidät huollettavakseen, jotta kaksikko selviäisi lehtikadon yli. Lehtikadon väistyttyä kolmikko oli jo sen verran kiintynyt toisiinsa, että Jimi lupautui opettamaan Vivecaa ja Riniä oppilaiden tavoin, kunnes he olisivat ainakin vuoden ikäisiä ja valmiita lähtemään omilleen.


Muuta: Hyvä metsästäjä, vaikka käyttääkin voiman sijaan ketteryyttä ja oveluutta.

Ropettaja: Zare

Kp: 446

bottom of page