top of page

Ylvässisaret

 

Matriarkka: Inari: Solakka mutta lihaksikas naaras pitkillä jaloilla. Harmaa, lyhyt ja silkkinen turkki joka on usein puhdas. Eriväriset, sinivihreät silmät. Määrätietoinen, tyyni sekä kovin lojaali Ylvässisarten lauman jäsen. Todella uskonnollinen. Edesmenneen Poudan tytär, lauman pettäneen Aavan sisko. Toteemikasvina on Verililja.


Sisaret 

Malvina: Vanha, pitkäkarvainen valkoinen naaras, jolla on vihreät silmät ja leveät kasvot. Ankara ja kärttyisä, mutta myös viisas ja luotettava kissa. Oli nuoruudessaan yksi lauman parhaista kauriinkaatajista, mutta vanhuuden tuoman heiveryyden takia osallistuu jahteihin enää vain harvoin. Nykyään keskittyy metsästyksen tekniikoiden opettamiseen nuoremmille ja valittamaan siitä, kuinka ennen kaikki oli paremmin. Toteemikasvi salvia, jota on kiedottu naaraan hännän ympärille köynnösten avulla. Fridan emo.

Hyrö: Lähes kokovalkoinen naaras, jonka häntä ja pään sivut ovat oranssinpunaiset, silmät ovat oranssit. Hapsuturkkinen ja väsyilmeinen, Hyrö on vanha ja elämää nähnyt Ylvässisar. Erakkotaustainen. Iästään huolimatta hän on paha vastus taistelukentällä ja aktiivinen lauman askareissa, ja ottaa mielellään osaa etenkin nuorukaisten kouluttamiseen. Hyrö ei ole erityisen mukava, mutta hän on kaikkien mielestä valioesimerkki siitä, mitä Ylvässisaren tulee olla ja edustaa, Hyrö on hyvin ankara jos tekee virheitä, etenkin nuorempia kohtaan, mutta kun hän on seurassa, jossa kaikki tietää roolinsa, Hyröstä kuoriutuu yllättävän lupsakka mummo. Rotanpuremaan menehtyneen Solmun emo. Toteemikasvi nokkonen, joka on punottu osaksi lumpeenvarsista tehtyä valjasta. Valjas koostuu kahdesta suuresta renkaasta, jotka menee tassujen välistä, ja nousevat kylkien kautta hartioille, yksi kummaltakin puolelta. Renkaat on solmittu yhteen rinnan alta, ja hartioiden päältä.

Nora: Pienen puoleinen naaras harmaan ja ruskean tabbylla selkäpuolella sekä valkoisella vatsapuolella. Hiljainen ja ystävällinen naaras on usein sivustakatsoja varsinkin tilanteissa, joissa on mukana voimakkaampia tunteita. Hänellä on vaaleanruskeat tarkkanäköiset silmät ja keveä askel, minkä vuoksi naaras on hyvä vaanimaan saalista. Hänen toteeminsa on kamomilla, jota on punottu kissan vyötärön ympärille. Nitan emo.

Matami: Lähes täysin mustaturkkinen naaras, jonka vatsa ja häntä ovat punaruskeat. Omaa vihreänkeltaiset silmät ja puolipitkän turkin. Matamin tahto on raudanluja - hän on auktoriteettinen ja tarkka, tietää mitä haluaa. Hänellä on paljon tietotaitoa ja on siksi hyvä vastaamaan kysymyksiin, mutta hän ei arvosta turhia keskusteluja. Matami jos kuka saa asiat tapahtumaan. Vasta iltaisin, kun lauma kokoontuu yhteen, antaa hän itsensä rentoutua ja vaihtaa kuulumisia muiden laumalaisten kanssa. Kovasta luonteestaan huolimatta Matamikin kaipaa laumaläheisyyttä ja yhteenkuuluvuudentunnetta. Matami ei ole hyvissä väleissä matriarkan kanssa, sillä hän odotti olevansa emonsa jatkaja matriarkan roolissa, ja on pettymyksestä yhä kateellinen. Koiran tappaman edellisen matriarkan Fioriren tytär, hukkuneen Mallaksen sisko. Samassa pentueessa oli yksi kollipentu, josta Matami on tietoinen, mutta hän karttaa kollipennun hautapaikkaa. Toteemikasvina hiirenvirna, josta itsestään tehty asuste koristaa Matamin rintakehää, kaulaa ja käpäliä.

Mäkky: Punamustaraidallinen naaras, jonka kehon alaosa on harmaamustakirjava. Vatsa, hännän alaosa, leuka ja leuanalunen ovat valkoiset, jalat taas täysin mustat. Vihreät silmät. Etujalkojen kynnet ei koskaan vetäydy kokonaan, ja hänellä kasvoillaan ja lavoissaan liuta arpia. Hännänpää on pysyvästi vinoutunut. Luonteeltaan itsenäinen, karaistunut ja erittäin lojaali, mutta toisaalta myös omapäinen ja kylmäkin. Tykkää tehdä asiat niin, kuin itse näkee parhaaksi etenkin metsästyksen suhteen, ja siksi voikin olla välillä ankara. Hyvä kauriinmetsästäjä. Toteemikasvi hunajakukka. Omaa kaksi asustetta, yhden pääriimun ja yhden kaulapunoksen. Edesmenneen erakko-Turan tytär, Kuutin, Oskan ja edesmenneen Nuhtan sisko.

Noita: Suuri ja solakka, tumma kilpikonnakuvioinen naaras laajoilla valkoisilla alueilla. Yksisilmäinen; oikea silmä on puhki, ja jäljellä oleva vasen silmä on väriltään kellertävän vihreä. Kepeä, viekas ja uskonnollinen persoona, jota on vaikea lukea. Strategisesti älykäs kissa, jolla on erinomainen luonto- ja yrttitietämys. Toteemikasvi lehtikuusi. Kaulan ympärillä lehtikuusen oksista ja heinistä punottu asuste, jossa roikkuu lehtikuusen käpyjä ja linnun pääkallo.

Frida: Tummanharmaa, pitkäkarvainen naaras, jolla on ruskeat silmät ja leveät kasvot. Hyväntuulinen, tunnollinen, lempeä ja sovinnollinen kissa. Käyttäytyy asiallisesti ja suhteellisen ystävällisesti myös kolleja kohtaan, mutta pitää silti lauman säännöistä kiinni. Sosiaalisesti taitava persoona, jolle voi huoletta avautua, jos jokin painaa mieltä. Toteemikasvi auringonkukka, joka on kiinnitetty naaraan selkään kaisloista punotuilla valjailla. Malvinan tytär.

Killa: Melko suurikokoinen puolipitkäkarvainen ruskea tabbynaaras, jolla on tuuhea häntä ja vihreät silmät. Luotettava ja rehellinen ja haluaa aina toimia oikeudenmukaisesti. Asusteena ikään kuin valjaat, jossa rinnalla kulkee lupiinin kukka.

Nevada: Hyvin tummanruskea chocolate point-siamilainen naaras, jonka silmät ovat jäänsiniset. Alkujaan kotikissa, mutta hänet käännytettiin Ylvässisarten riveihin, josta lähtien Nevada onkin ollut luotettava jäsen. Omanarvontunteva ja varsin yleväluonteinen naaras on mukavuudenhaluinen, mikä tekeekin hänestä nokkelan - Nevadan puoleen kannattaa kääntyä, jos haluaa neuvoa pehmeimpien makuupaikkojen tai parhaiden myyränmetsästyspaikkojen suhteen. Mukavaa juttuseuraa, jos Nevadalla on hyvä päivä menossa. Joka tapauksessa aina valmis auttamaan laumatoveriaan niin taistelussa, kuin metsälläkin, ja vaikka Nevada vaikuttaakin vaikeasti lähestyttävältä, hän ei toivo kellekään mitään pahaa. Inhoaa vettä. Saattaa joskus mainita koko nimensä olevan Sierra Nevada. Hänen perhe asui saman katon alla Nevadan ollessa kotikissa, mutta hän jätti heidät taakseen Ylvässisariin liittyessään. Toteemikasvina minttu, joka on itsessään kiedottu Nevadan kaulansa ympärille antaen hänelle minttuisen ominaistuoksun.

Nita: Mustavalkoinen ja pienen puoleinen naaras hailakan keltaisilla silmillä. Mustaa on pääosin kissan selkäpuolella ja valkoista taas vatsapuolella, nenästä lähtee kohti otsaa valkoinen viiru. Hän on ruumiinrakenteltaan pyöreähkö, ja nostaa usein iloisena häntänsä kippuraan. Pirteä naaras on myös puhelias, vitsikäs sekä ajoittain romantikko parittaen niin itseään kuin muita lauman jäseniä toistensa kanssa. Toteemina hänellä on niittyleinikki, jota on pujoteltu naaraan korvien ja päälaen ympärille ikään kuin kruunua tai ikuisuusmerkkiä muistuttaen. Noran tytär.

Ynnä: Valkoharmaa naaras lyhyellä turkilla. Tummanharmaampia alueita löytyy etukäpälistä, hartioilta, kasvoilta ja korvien takaa. Omaa heterochromian; oikea silmä on keltainen, vasen sininen. Ynnän emo kuoli rotanpuremaan Ynnän ollessaan alle vuoden vanha, mikä jätti häneen syvät arvet etenkin, kun Hyrö muuttui kylmäksi ja etäiseksi tyttärentytärtään kohtaan. Tämän vuoksi Ynnä on rauhallinen ja vähäpuheinen oman tiensä tallaaja, jolla on vaikeuksia luottaa kehenkään tuosta noin vain. Hakee usein turvaa matriarkan hyväksyvästä läsnäolosta. Rotanpuremaan kuolleen Solmun tytär. Toteemikasvina on piharatamo, kuvaten Ynnän sitkeyttä. Asusteena on pieni ja kevyt ranneke johon toteemi on punottu, ja se on sijoitettu oikean etutassun kyynärpään yläpuolelle. Ynnä tarvitsee välillä apua asusteensa asettamisen kanssa.

Sera: Ruskeasilmäinen ja mustavalkoinen naaraskissa, jonka luonnetta kuvaavat parhaiten huolehtivaisuus ja suunnitelmallisuus. Hänen voimakkaat jalkansa tekevät naaraasta kestävän ja hyvän kiipeäjän. Hän voi joskus olla tiukka kieleltään, mutta käyttää sitä varmistaakseen kaikkien turvallisuuden eikä siten siedä asiasta vastaväitteitä. Ruskean kaulapantansa reikiin on naaras työntänyt valkovuokon kukkia, joka on hänen toteemikasvinsa. Entisen ja edesmenneen kotikisu Viivin tytär.
 
Kokelaat

Lapanen: Suurimmaksi osaksi musta naaras valkoisilla ja ruskeilla kohokohdilla sekä lyhyellä turkilla. Silmät ovat oranssit. Hän on vasta vastikään liittynyt Ylvässisariin ollen alun perin kotikissa. Lapanen on huithapeli: hän on vielä nuori ja siksi energiaa riittää, keskittymiskyky herpaantuu helposti. Hän ei ole vielä hyvä oikein missään, ja tekee usein hölmöjä virheitä, mutta yksi mitä hän ei ole, on periksiantaja. Lapaselta löytyy sisua ja tarmoa oppia, ja siksi hänen annetaankin jatkaa koulutusta. Hän on hyväntuulinen ja kova juttelemaan kaikille ja kaikesta, ja haluaa kovasti olla kaikkien kaveri. Lapanen ei vain aina käsitä henkilökohtaisen tilan tarvetta - kotikissat oli kaikki niin läheisiä keskenään - ja vaikuttaa siksi usein enemmän tyrkyltä, kuin hyvää tarkoittavalta laumalaisesta. Mutta Lapanen oppii koko ajan!

Cordelia: Naaraan turkki on klassisen ruskea tabby, jota koristaa läikittäin hieman kullankeltaisempaan nojaavat kuviot ja merkit. Hänellä on kauniit siniset silmät. Ruumiinrakenteeltaan naaras on pitkä ja korkea, laiha ja solakka. Hänen askeleensa on kevyt ja kuuloaisti kuuluu vahvuuksiin. Luonteeltaan Cordelia on hyvinkin tarmokas ja avulias yksilö, joka on aina reippaalla energialla mukana lauman askareissa. Tekee parhaansa oppiakseen kaiken juuri niin kuin pitää ja onkin omistautunut Ylväsissarten uskonnolle alusta asti. Viekas ja usein ajatteleekin laatikon ulkopuolelta, kokien kaikkien ideat ja mielipiteet arvokkaiksi. Sateessa naaraan energinen olemus kuitenkin kaihtuu, ja hän rentoutuu, nollaten itsensä ja mielensä. Päätyi laumaan haahuiltuaan yksin Ylvässisarten reviirillä ollessaan erakko, jolloin matriarkka Inari löysi hänet ja kutsui mukaansa.


Suulaemot

Viinula: Harmaan kilpikonnakuvioinen naaras valkoisella rintatäplällä. Silmät ovat vihreät, turkki lyhyttä. Viinula oli alun perin kotikisu, mikä näkyy hänen "hienoisessa" haluttomuudessaan metsästää. Tämän puutteen Viinula kuitenkin korvaa hyvällä kasvitiedollaan ja keskivahvoilla taistelutaidoillaan. Viinula on mukavaa seuraa kenen tahansa seurassa, ja hän onkin sovitteleva liima, joka välillä pitää nahistelevia sisaria sovussa. Viinula ei ole vitsailevaa sorttia, mutta hän tekee silloin tällöin suorasukaisia tilannekommentteja, jotka naurattavat heitä, ketkä ymmärtävät samaa huumoria. Kaikin puolin suvaitsevainen naaras. Kaivoon tipahtaneen Tupsun sisko, Soflikin ja siskonsa mukaan nimetyn Tupsun emo. Samassa pentueessa oli kaksi kollipentua, joiden haudoilla Viinula joskus istuu. Toteemikasvi on poimulehti, sillä Viinula kerää Ylvässisaret yhteen kuin poimulehti kerää aamukasteen. Poimulehti on punottu osaksi heinistä tehtyä asustetta, joka kiertyy hännäntyven ja lantion ympäri selkärankaa pitkin kulkien.

 

Pennut (Alle 6-kk vanhat)

Soflik: Pörröinen kilpikonnakuvioinen naaras vihreillä silmillä. Suuri maailma kiinnostaa häntä, ja siksi Noflik tykkääkin seikkailla pitkin Ylvässisarten aluetta, aikuisen valvonnassa tietenkin. Hän haluaa osallistua metsästysryhmiin heti, kuin mahdollista, sillä metsästystekniikoiden oppiminen kiinnostaa häntä kovasti laajan yleistiedon lisäksi. Kunnioittava ja tottelevainen itseään vanhempia kohtaan, ja tykkää kysellä fiksuja kysymyksiä kaikenlaisista asioista. Siksi viettää mieluummin niiden aikuisten kanssa seuraa, jotka sietävät hänen juttelutarmoaan. Viinulan pentu, Tupsun sisko.

Tupsu: Pörröinen, pääasiassa harmaa naaras, jonka rinnus ja etutassut ovat valkoiset. Aurinko on haalentanut hänen tuuhean turkkinsa kärkiä, saaden ne näyttämään punertavilta. Keltaiset silmät. Tupsu on tarmokas ja kestävä nuorukainen, joka jaksaa jo nyt painaa pitkää päivää Ylvässisarten askareiden parissa. Ei hätkähdä vähästä eikä oikeastaan paljostakaan. On siskoonsa verrattuna vähäpuheisempi, mutta sitäkin isompi työmyyrä, vaikka on leikillekin hänellä aikaa. Tupsu on seuraajalaatua - hän mieluiten ottaa käskyjä vastaan, ei antaa niitä. Viinulan pentu, Soflikin sisko.

bottom of page