Myrskyklaani ⇔ Jokiklaani ⇔ Tuuliklaani  Varjoklaani   Erakot  Tähtiklaani 

Päällikkö: Nurmitähti: Pitkäjalkainen, keskikokoa hivenen pienempi tummanruskea kolli, jonka turkkia pitkin kulkee ohuita tummempia tiikerinraitoja. Omaa valkean kuonon, rinnan, vatsan ja varpaat, normaalia aavistuksen lyhyemmän hännän ja kärjestä eteenpäin taittuvan oikean korvan. Silmät ovat vaaleanlehdenvihreät, kirkkaat ja tarkkaavaiset. Nopeaälyinen ja harkitseva, vihaisena vakavasti otettava tapaus. Vieraita kohtaan varautunut ja vähäpuheinen, mutta läheisten kesken huumorintajuinen ja lämminhenkinen. Uskollinen klaanilleen, soturilaille ja Tähtiklaanille. Pähkinäkuonon poika. Virtaviiksen kumppani, Tähdikkipennun isä. Soturinimi Nurmituuli.

Varapäällikkö: Piikkiturkki: Kullankeltainen suurikorvainen naaras vihrein silmin. Teräväkielinen ja jääräpäinen persoona, johon on vaikea tutustua mutta joka seuraa virheettä päällikkönsä käskyjä. Edesmenneen Sorsaselän kumppani, Hakkijalan emo. 

Parantaja:  Paloniitty:  Kellanpunainen, raidallinen kolli. Vatsa, rinta, kuono ja posket ovat valkoisia. Hännänpäässä on muutama valkoinen karva. Nenän vieressä on pieni laikku kellanpunaista. Jalat ovat puolivälistä alaspäin valkoisia, paitsi vasen takajalka, joka on kokonaan valkoinen. Kollin silmät ovat vaalean keltavihreät. Solakka ja melko pienikokoinen. Rauhallinen ja melko suorapuheinen kissa, joka viihtyy parhaiten omissa oloissaan. 

Parantajaoppilas: Nokkostassu: Hiukan normaalikokoa pidempi, komea kolli valko-, musta- sekä kinuskinkirjavalla värityksellä. Värittömän näköiset silmät, jotka perinyt isältään. Karismaattinen sekä erittäin humoristinen kissa. Nevaroihun ja Vilukkoväreen poika, Villavarjon veli.

 

Soturit: (23/20)

Varpusviima: Harmaavalkoinen naaras, jolla on sammalenvihreät silmät. Suhteellisen pienikokoinen ja solakka naaras. Määrätietoinen ja järkevä kissa, johon ei ole kovin helppo tutustua. Hirvitaipaleen ja Tihkutuulen tytär. Vaahterakasvon kumppani, Harmaaläiskän ja Mesihelmen emo.

Ukkospilvi: Suurikokoinen valkoinen kolli jolla on selässä ja hännässä vaaleanharmaita laikkuja sekä kirkkaansiniset silmät. Kukkaturkin kumppani, edesmenneen Lumitassun ja Pilvisulan sekä Nevaroihun isä. Liljatassun mestari.


Kurkiliito: Lihaksikas, tummanruskea kolli, jolla on kirkkaansiniset silmät. Hänellä on turkissaan hieman turkin pohjaväriä vaaleampia juovia. Kurkiliito on erittäin uskollinen klaanilleen, ja noudattaa tiukasti soturilakia. Hän puolustaa klaaniaan henkensä uhalla, ja klaanitoverit ovat hänelle sydämen asia. Kurkiliito on järkevä ja asiallinen, ja joskus huumorintaju saattaa olla paljonkin hukassa. Kurkiliito protestoi sääntöjä rikkovia kissoja, ja on ankara heille. Pohjimmiltaan Kurkiliidolla on hyvä ja tunteellinen sydän. Minttuhännän kumppani, edesmenneen Aaltoloiskeen ja Kamomillaviiksen isä. Hohkatassun mestari.
 

Maisemasydän: Lyhytkarvainen, sulavalinjainen ja pitkäjalkainen vaaleansiniharmaa kolli valkoisella kuonolla, rinnalla ja hännänkärjellä. Myös hänen vasen takatassunsa on valkoinen, ja kylkiä, jalkoja sekä kasvoja koristavat hopeanväriset juovat. Silmät ovat vaaleanlehdenvihreät. Hyvätahtoinen ja avarakatseinen soturi, joka on harvoin huonolla tuulella. Myös hyvin rauhallinen ja lempeä luonteeltaan. Juuriltaan puhdas tuuliklaanilainen, joka menetti vanhempansa hyvin nuorena, jääden näiden ainoaksi jälkeläiseksi. Pähkinäkuonon kumppani.
 

Pähkinäkuono: Vaaleanruskea naaras tummemmilla juovilla sekä vaalealla kuonolla, rinnalla, vatsalla ja tassuilla. Omaa eloisat, vaaleankeltaiset silmät. Avarakatseinen mutta määrätietoinen, ja rakastaa seikkailuja. Edesmenneen Rauduskynnen sisar. Nurmituulen emo, Virtaviiksen ja Vuonatulen kasvattiemo. Maisemasydämen kumppani. Lehtotassun mestari.

Juuriturkki: Tasaisen tummanruskea kolli, jolla on meripihkaiset silmät ja jaloissa mustia, poikittaisia raitoja. Lyhytkarvainen turkki. Itsenäinen ja selvämielinen. Aamusammaleen ja Sammalsielun poika, Viimajalan veli. Sointupuron kumppani, Haukanlennon isä. Orvokkitassun mestari.

SointupuroSievä valkokirjokilpikonna naaras, jolla on veljensä tapaan siniharmaat silmät. Solakkarakenteinen ja aika pienikokoinen. Iloinen ja pirteä kissa, joka oli hyvin läheinen veljensä Kaarnapennun kanssa ja ikävöikin tätä syvästi. Hallalaikun ja edesmenneen Lehmusmielen tytär. Juuriturkin kumppani, Haukanlennon sekä Kipinähehkun emo. Käärmetassun mestari.

Köynnösmyrsky: Harmahtavanruskea naaras jolla on tummempaa tabbykuviota ja valkoisia alueita harvakseltaan. Siro ja pienikokoinen naaras hailakan hiekan värisin silmin. Räväkkä persoona ja taitava taistelija. Edesmenneiden Susikaiun ja Myrskyraidan pentu, edesmenneiden Oliivitassun ja Leimupennun sisar.  Huokauspennun, Hopeapennun ja  Hohtopennun sekä Luutassun ja Kielotassun emo. Entinen varjoklaanilainen. Okatassun mestari.

Vuonatuli: Harmaanruskea, lyhytkarvainen ja tiikerinraitainen naaras, jolla on haalean vihreät silmät. Luonteeltaan uskollinen, älykäs, sosiaalinen ja luottamuksellisuuteen pyrkivä kissa. Hänellä on Myrskyklaanin verta isänsä Väijykärjen kautta. Oikea emo Viimajalka, Pähkinäkuonon kasvattitytär. Virtaviiksen ja edesmenneen Vuoripennun sisko. Hortensiatassun mestari.

Hakkijalka: Hoikka, pitkäjalkainen, vaaleanruskea tabbykolli jolla on isot korva. Vihreät silmät. Elämäniloinen ja puhelias, mutta ahdistuu verrattain helposti. Isä Sorsaselkä ja emo Piikkiturkki.
 

Syrjäpolku: Mustavalkoinen kolli keltaisilla silmillä. Oma-aloitteinen ja ehkä turhankin järjestelmällinen, mutta kuitenkin hyvin ystävällinen. Sorajuovan veli. 

Sorajuova: Harmahtavan ruskea kolli tummemmilla raidoilla. Valkoiset etutassut, rinta, vatsa ja hännänpää. Silmät tumman meripihkan väriset. Luonteeltaan leikkisä ja ilkikurinen, eikä aina ymmärrä milloin tilanne on sopiva vitseille. Syrjätassun veli. Pilvisulan kumppani. Kimalaistassun mestari.

Tammilampi: Ruskeankirjava naaras vihertävänsinisillä silmillä. Tarkka, mutta hyväsydäminen. Sammalsydämen kumppani, Mäntytassun emo.

Vilukkoväre: Sinertävänharmaa kolli tummalla tabbykuviolla. Normaalikokoista kissaa hiukan pienempi. Asteen värittömän vihreät silmät, sinisellä pigmentillä. Vaatimaton, antelias sekä hyvin itsenäinen luonteeltaan. Edesmenneiden Ohdakelammen sekä Murattisydämen ainut poika. Nevaroihun kumppani, Nokkostassun ja Villatassun isä. Villatassun mestari.

Nevaroihu: Harmaanruskean ja kinuskinruskean kirjava naaras. Harmaanruskeilla alueilla on hieman tummempaa tabbykuviota. Turkki on hieman lyhyttä pidempää ja pörhöistä. Keltavihreät, suuret silmät. Suloisesta ulkomuodostaan huolimatta oikea maanvaiva, joka laukoo suoria mielipiteitä ja rakastaa toisten härnäämistä. Kukkaturkin ja Ukkospilven tytär. Vilukkoväreen kumppani, Nokkostassun ja Villatassun emo.

 

Pilvisulka: Pohjaväriltään valkoinen naaras, jolla suuria vaaleanruskeita laikkuja joissa on tummanruskeaa tabbykuviointia. Omaa kanervansiniset silmät. Kukkaturkin ja Ukkospilven tytär, Lumitassun sisko. Sorajuovan kumppani.

Koivuhuurre: Hopeanvalkoinen, pitkäjalkainen naaras mustalla tabbykuvioinnilla. Meripihkanväriset silmät. Luonteeltaan kohtelias ja ysätävällinen sekä hieman ilkikurinen. Varpusmyrskyn ja Huomenvälkkeen tytär. Vaahterakasvon ja Tammiviillon siskopuoli. 

Mesihelmi: Mesihelmellä on ruskeanharmaankirjava lyhyt turkki. Kasvoissa ja jaloissa naaraalla on vaaleampia kohtia. Poskipäissä, kauluksessa sekä jaloissa on muutamia punertavan ruskeita juovia. Myös nenän ’päällinen’ on punertavan ruskea. Nenä vaaleanruskea. Mesihelmen silmät ovat täyteläisen meripihkanväriset. Määrätietoinen, mutta ystävällinen naaras. Hyvin oikeudenmukainen ja uskollinen Tuuliklaanille. Vaahterakasvon ja Varpusviiman pentu, Harmaaläiskän sisar. Kipinähehkun kumppani, Orvokkitassun emo.

Kipinähehku: Normaalikokoinen oranssinpunainen kolli, tummanpunaisin raidoin ja valkoisin kohdin. Vaaleansiniset silmät. Hieman pidättäytyväinen, mutta tutustuttaessa rennompi. Ystävällinen ja oikeudenmukainen. Tuuliklaanille erittäin uskollinen. Sointupuron ja edesmenneen Riikkirinnan poika. Mesihelmen kumppani, Orvokkitassun isä.

Haukanlento: Vähän keskikokoa suurempi kolli, kenen turkki on toffeen vaalean ja ruskean kilpikonnakuvioinen, missä on tummanruskeita juovia. Hänellä on valkoinen kuono, tassut ja vatsapuoli. Silmät ovat syvän siniset. Jääräpäinen, sarkastinen ja siltikin rento tapaus, kuka on myös kova flirttailemaan. Pohjimmiltaan hyvin uskollinen. Juuriturkin ja Sointupuron pentu, Kipinähehkun puoliveli. Luototassun mestari.

Mäntymarja:  Vaalean- ja ruskeankirjava naaras, jolla on kirkkaansiniset silmät. Sosiaalinen ja kaikkeen myöntyvä. Tammilammen ja Sammalsydämen tytär.


Oppilaat: (14/15)
Villatassu: Pörheäturkkinen tummanruskean ja valkoisen kirjava naaras keltaisenvihreillä silmillä. Seurallinen, ystävällinen ja miellyttämisenhaluinen, arvostaa klaania suuresti. Vilukkoväreen ja Nevaroihun kasvattitytär, Nokkospiikin sisar. Vilukkoväreen oppilas.

Okatassu: Pitkäjalkainen naaras kullanruskealla turkilla sekä kirkkaan vihreillä silmillä. Turkkia halkoo hailakkaan tummat raidat. Määrätietoinen, erittäin sinnikäs ja suorapuheinen persoona. Sorsaselän ja Piikkiturkin tytär, Hakkijalan ja Kimalaispennun sisko. Köynnösmyrskyn oppilas.

Kimalaistassu: Hiekanruskea kolli leopardikuviolla ja kirkkaan vihreillä silmillä. Valkea vatsa ja kuonon alapuoli. Itsevarma ja  iloinen eikä ota elämää liian vakavasti. Sorsaselän ja Piikkiturkin poika, Okapennun ja Hakkijalan veli. Sorajuovan oppilas.


Orvokkitassu: Keskikokoista isompi kolli siniharmaalla turkilla ja valkoisella laikulla kasvoissa. Äkkipikainen ja itsevarma kolli. Mesihelmen ja Kipinähehkun poika. Juuriturkin oppilas.

Luototassu: Komea ja lihaksikas, tummaturkkinen kolli jonka jäänsinisissä silmissä on havaittavissa lähes poikkeuksetta leikkisä pilke. Uhkarohkea, ilkikurinen ja taipuisa hakeutumaan hankaluuksiin, mutta siitäkin huolimatta hyväsydäminen ja huumorintajuinen kissa. Edesmenneiden Tammitaipaleen ja Neulassydämen poika, Lehtoliekin ja Liljaloisteen veli. Haukanlennon oppilas.

Lehtotassu: Leveälapainen ja jäntevä mustaturkkinen kolli, jolla lehdenvihreät silmät. Veljensä tavoin hyvin huumorintajuinen ja uhkarohkea kissa, jota ei tarvitse paljonkaan yllyttää venyttämään klaanirajoja. Edesmenneiden Tammitaipaleen ja Neulassydämen poika, Luotoloiskeen ja Liljaloisteen veli. Pähkinäkuonon oppilas.

Liljatassu: Siro vaaleanharmaa naaraskissa tummemmilla juovilla sekä valkoisella rinnuksella ja vatsalla. Kellanvihreät silmät. Nokkela, tyyni ja ystävällinen naaras. Edesmenneiden Tammitaipaleen ja Neulassydämen tytär, Luotoloiskeen ja Lehtoliekin sisar. Ukkospilven oppilas.

 

Hohkatassu: Musta kolli, kenellä on pohjaturkissa kirkkaita ruskan värisiä vivahteita. Silmät ovat vaaleanvihreät ja pupilli usein kapea. Kohtelias, rohkea ja ystävällinen kissa, kuka tuntuu tarjoavan aina juuri sitä mitä kaipaat. Ruskomyrskyn ja Sulkaviiksen poika, sekä Hortensiahehkun veli. Kurkiliidon oppilas.

Hortensiatassu: Hiekanvärinen, marmorikuvioinen naaras, kenellä on hortensian sävyiset sinertävät silmät. Päättäväinen ja teräväsanainen, mutta päällinpuolin melko ystävällinen. Ruskomyrskyn ja Sulkaviiksen tytär, sekä Hohkaruskon sisko. Vuonatulen oppilas.

Käärmetassu: Leopardi kuvioinen kerman valkoinen oranssihtava naaras valkoisilla tassuilla ja hännänpäällä. Solakka, mutta normaalia pienempi. Omaa meripihkan väriset silmät. Hyväntuulinen ja iloinen. Sointupuron oppilas.

 

 

Kuningattaret:

Virtaviiksi: Oranssisilmäinen naaras, jolla on lyhyt tumman hiekan värinen, oranssiin vivahtava turkki. Tummanruskeat lynx point-raidat jaloissa, reisissä ja hännässä. Viimajalan ja Väijykärjen tytär, Pähkinäkuonon kasvattitytär. Vuonatulen ja edesmenneen Vuoripennun sisko. Nurmitähden kumppani, Tähdikkipennun emo.

Kamomillaviiksi: Normaalikokoinen vaaleanruskea naaras, jolla hieman turkin väriä tummemmat tassut ja hännänpää, silmät meripihkanväriset ja nenä vaaleanpunainen. Kurkiliidon ja Minttuhännän tytär, Aaltotassun sisar. 

 

Pennut:

Saarnipentu:  Pitkäjalkainen mustavalkoinen kolli harmaanruskeilla silmillä. Lempeä ja nopea kissa. Kamomillaviiksen ja Syrjäpolun poika.

Lehmuspentu:  Vaaleanruskea kollikissa punertavan ruskealla tabbykuviolla ja keltavihreillä silmillä. Tulee kaikkien kanssa toimeen, mutta ei paljasta itsestään liikoja muille eikä ystävysty helposti. Syrjäpolun ja Kamomillaviiksen poika, Saarnitulen ja Pihlajasumun veli.

Pihlajapentu: Solakka, kilpikonnakuvioinen naaras, jolla on emonsa vihreät silmät. Rauhallinen ja kiltti poiketen veljistään. Osaa tarvittaessa ilmaista mielipiteensä voimakkaasti. Kamomillaviiksen ja Syrjäpolun tytär.

Tähdikkipentu: Lumenvalkoinen naaras kullankeltaisen ja lehdenvihreän kirjavilla silmillä. Päättäväinen ja rohkea, omalle klaanilleen uskollinen kissa. Virtaviiksen ja Nurmitähden tytär.

 

Klaaninvanhimmat:

Kaurisjalka: Ruskea naaras, jolla on pitkät jalat ja valkoisia pilkkuja kasvoissa silmien alla. Vihreät silmät. Uskollinen ja klaaninsa parhaaksi toimiva, määrätietoinen naaras. Jokitähden kumppani, Aamusammaleen ja Kuupuron sekä edesmenneiden Saarnipennun ja Luotopennun emo. 


Tammiviilto: Tummanruskea turkkinen kolli mustalla tabbykuviolla. Pitkäjalkainen ja omistaa meripihkanväriset silmät. Muistuttaa hyvin paljon veljeään Vaahterakasvoa, mutta on vain väritykseltään tummempi.