Erakot ja kotikisut

 

Luka: Suurikokoinen ja lihaksikas kolli, jonka tummaa turkkia halkovat lukuisat arvet. Kiiluvankeltaiset, pahaenteiset silmät. Entinen Korppihännän liittolainen, kantaa kaunaa enimmäkseen Vaahterasumulle.

Kenneth: Valkoinen nuori kolli, jonka turkissa on suuria, mustia laikkuja. Niistä hyvänä tuntomerkkinä toimii oikean silmän kohdalla oleva, liki täydellisen pyöreä laikku. Tassut ovat myös mustat, aivan kuten puolet kollin hännästäkin. Silmät ovat kirkkaan meripihkanväriset, ja ne ovat menettäneet hieman pentumaista pilkettään kollin emon, Mirandan, kuoleman myötä. Asuu Reykjavikin kanssa Aurinkokivillä.

Reykjavik: Lempinimeltään Rey. Hoikka, lyhytkarvainen, vaaleanruskea kolli tummemmilla leopardintäplillä varustettuna. Omaa kirkkaat vaaleankeltaiset silmät. Avulias ja järkevä, eikä jätä ketään pulaan. Asuu Kennethin kanssa Aurinkokivillä.

Ora: Hailakanharmaa naaras jäänsinisillä silmillä. Vastuuntuntoinen kissa, joka on hyvin sinisilmäinen luonteeltaan.​

Jimi: Punertavanruskea, lyhytturkkinen nuori kolli, jolla on hieman tummempia ja vaaleampia alueita turkissaan. Silmät ovat keltaiset. Koko keho on täynnä arpia, joista merkittävimmät ovat koko keskivartalon ympäri kulkeva viiltoarpi ja kaksi kaulassa olevaa pystysuoraa arpea. Lisäksi kollin oikean silmän yli kulkee kaksi viiltoa, ja kyseinen silmä on sokea. Vasemmasta korvasta on vain repaleet jäljellä, ja oikean korvan kärjessä on kaksi lovea.  Positiivinen ja oikeudenmukainen kissa, josta löytyy myös suojelunhalua ja temperamenttia. Kuljeskelee metsän reviireillä, mutta pysyy kaukana muista kissoista ja hankaluuksista.

Julia: Kotikisu. Harmaanruskea, tuuheaturkkinen naaras tummemmalla tabbykuvioinnilla. Kuono, kaulus ja tassut ovat valkoiset. Turkissa on muutamia kinuskinvärisiä kohtia. Keltavihreät silmät. Punainen kaulapanta. Naaraalla ei ole lainkaan kynsiä synnynnäisestä viasta johtuen. Edesmenneen Darrenin kumppani, Kazukin emo. Hylkäsi poikansa ja palasi kaksijalkalaan entisen omistajansa luokse Darrenin kuoltua. 

Shawn: Kotikisu. Tuhkanharmaa kolli, jolla on samansävyiset vihreät silmät kuin siskollaan. Laiskanpulskea ja elämästään nauttiva herra, joka harvemmin poistuu puutarhastaan. Tuikun ja Taivalkosken poika, Filicen veli.

Sirpale: Roteva tummanruskea kolli, jolla on jäänsiniset silmät, ja hieman arpia turkissaan. Sirpaleella on pitkät kynnet, jotka hän osaa tarvittessa peittää, jotta vaikuttaisi "ystävällisemmältä". Kollin pitkä häntä antaa tasapainoa monessa asiassa. Sirpaleen turkki on karhea, mutta senkin hän silottaa taitavasti tarvittaessa. Luonteeltaan Sirpale on salaperäinen, kunnianhimoinen ja juonitteleva. Aluksi hän vaikuttaa kiltiltä ja ystävälliseltä, mutta lopulta paljastuu katalaksi juonittelijaksi ja huijariksi. Tällä kollilla ei ole lainkaan hyvää sydäntä, ja hän on kylmä sekä armoton.​

Pihlaja: Vaalean punaruskean turkin omaava kolli. Hänen kuononsa, rintansa ja jalkansa ovat valkoiset, paitsi vasen etujalka, joka on varpaista lapaan asti musta kuin yö. Kärjistä revenneet korvat ovat samaa yönmustan sävyä, samoin kuin koko kehon peittävät tiikerinraidat. Kollin kehossa on siellä täällä nähtävissä selkeitä arpia, mutta näkyvimmät ovat vasemmassa lavassa olevat kaksi vaakasuoraa arpea, sekä kasvojen halki kulkevat kolme viiltoa, jotka alkavat vasemman korvan alapuolelta ja päättyvät oikean posken alaosaan. Silmät ovat tummanvihreät, ja niissä pilkehtii iän tuoman arvokkuuden lisäksi rauhallisuutta ja tyyneyttä. Kohtelias vanha kissa, joka pyrkii toimimaan rauhallisesti ja järkevästi tilanteessa kuin tilanteessa. Entinen Myrskyklaanin soturi, joka tuli karkoitetuksi klaanistaan veljensä toimesta. Entiseltä nimeltään Susijalka. Edesmenneiden Lehtijalan ja Korpinliidon nuorempi poika, klaanistaan karkoitetun Vaskitsakynnen pentuetoveri. Edesmenneen Mansikankukan kumppani, Kettuväijyn ja edesmenneen Vesihohkan isä.

Ruostekirous: Itsevarma ja hurmaava kolli, joka viekoittelee puolelleen kenet tahansa, mutta omaa myös herkemmän puolen. Hän omaa terävän komeat piirteet ja lihaksikkaan rakenteen. Ruostekirous on hurja soturi joka ei epäröi paljastaa kynsiään turvatakseen oman tai lähimmäistensä turvallisuuden. Hän ei jätä henkiin ketään tielleen astuvaa. Päälikölleen ja perheelleen uskollinen kolli joka ei nauti auringosta vaan kulkee omia hämäriä polkujaan hieman kapinoiden. 

Ruostekirouksen turkki on pikimusta lukuunottamatta muutamaa hiirenharmaata, ohutta ja siroa raitaa niskassa ja yläselässä. Hänen silmänsä ovat haalean sinihamaat tummuen värittömän tumman harmaaksi iiriksen reunalle.

Loistesielu: Vaalea naaras suonvihreillä silmillä.  Loistesielu on uskollinen klaanilleen ja halveksii puoliverisiä kissoja. Neidillä on vankka usko tähtiklaaniin. Hän ei liiemmin pidä muista klaaneista saati erakoista, mutta tulee nyt tarvittavan verran toimeen niiden kanssa.​ Aamuaskeleen ja Suomyrskyn tytär. Kuiskeviillon kumppani. Ruostekirouksen, Leijonaraivon ja Kiuruvirran emo.

 

Leijonaraivo: Kiltti, arvokas, viisas ja vastuuntuntoinen herrasmies, nuoresta iästään huolimatta. Monien sotureiden suosiossa oleva hyväkäytöksinen ja kohtelias, isänsä "kultainen poika". Hän omaa veljensä tapaan terävän komeat piirteet ja lihaksikkaan kehon, mutta mustan sijan hänen turkkinsa on likaisen, mutta pehmeän vaalean ruskea. Charmikas ja arvostettu kolli joka ei jää huomaamatta, vaikka ei varjoklaanilaisena auringon valokeilassa viihdykkään. Hän on taitava ja kokenut taistelija, vaikka se ei tulisikaan ensimmäisenä mieleen tavatessaan hyväsydämisen ja hieman leikkisän kollin. Komea kolli omaa metsän vihreät silmät ja terävät kynnet.  Loistesielun ja Kuisteviillon poika, Ruostekirouksen  ja Kiuruvirran veli.

Vaskitsakynsi: Punaisenruskea, suurikokoinen kolli, jonka valkoinen kuono ja vatsa ovat saaneet iän tuomia harmaita karvoja. Omaa vaaleanvihreät silmät. Kokenut, vakavamielinen ja tiukkasanainen kissa, joka ei pidä klaanin ulkopuolisista eikä pelkää ilmaista mielipiteitään kärkevästikin. Myrskyklaanin vanhin kolli, mutta silti yhä kykenevä toimimaan soturin tehtävissä. Edesmenneen Mansikankukan kumppani, Hirvenhuudon ja Kettuväijyn isä.