top of page

Kuohuvan Veden Heimo

Johtaja ja parantaja:  Kivistänäkijä: Pohjaväriltään tummanharmaa, lähes musta, lyhytturkkinen kolli, jolla on ruskeaa aksenttiväriä korvien takana, kuonossa ja tassuissa. Kissan turkki peittää musta, tiheä raitakuviointi, jonka vuoksi Savun selkä on pikimusta. Silmät ovat haaleanvihreät. Luonteeltaan rauhallinen ja asiallinen, sekä hyvin oikeudenmukainen. Vakavapuheinen, kantaa selvästi roolinsa vastuun huolella ja taidolla. Savu ei koskaan raivostu ulkoisesti, mutta muuttuu kylmänviileäksi ja jopa pelottavaksi. Hymy on aina aito, ja nousee kollin huulille melkein mistä tahansa positiivisesta käänteestä. Nummilta Nousevan Ukkosen ja edesmenneen Kukan Joka Kivien Välissä Kasvaa ainoa jälkeläinen. Edesmenneen Pilvistä Pilkistävän Auringon kumppani, Lehden isä. Entinen nimi Savu Joka Horisontista Nousee.


Metsästäjät (yleisesti solakoita ja nopeajuoksuisia)
Tummana Päilyvä Aallokko: Tummanpuhuva, keskipitkäturkkinen naaras. Heimolaiseksi tavanomaista suurempi naaras korkeudeltaan. Tummanharmaassa turkissa on selkeitä raitoja, jotka korostuvat auringonvalossa. Haaleankeltaiset silmät. Pitää heimolaisten hyvinvointia tärkeänä, ja ottaa roolinsa vakavasti. Ei mitenkään erityisen huumorintajuinen, mutta on kaikin puolin mukava ja haluaa uskoa kaikista hyvää. Ei arvosta keskeytyksiä kesken puheen tai jahdin aikana, ja näkee hyvät käytöstavat muutenkin välttämättömyytenä. Edesmenneiden Voimakkaasti Ryöppyävän Putouksen ja Karhun Joka Vuorille Eksyi tytär. Tammen kumppani, Kotkan, Jäniksen, Pilven ja edesmenneen Vuorien Välisen Laakson emo. Puhenimi Aallokko.
 
Vahvana Seisova Tammi: Lyhytkarvainen, valkoinen kolli suurin, vaaleanharmain laikuin. Laikkuja peittää tumma tabbyraidoitus antaen Tammelle heimolaiseksi uniikin värityksen. Vaaleanvihreät silmät. Huumorintajuinen ja yllättävän hymyilevä kolli, joka on kohtelias ja omaa hyvät käytöstavat. Arvostaa heimon vanhuksia ja Kivistänäkijää, mikä näkyy nöyryytenä. Tammen puoleen kannattaa kääntyä, jos haluaa leppoisaa juttuseuraa. Luolassa Lepäävän Sulan ja edesmenneen Katosta Roikkuvan Jääpuikon poika, Kallion nuorempi veli samasta pentueesta. Aallokon kumppani, Kotkan, Jäniksen, Pilven ja edesmenneen Vuorien Välisen Laakson isä. Ei täysin puhdas heimolainen, sillä Jääpuikon isä oli erakkotaustainen. Puhenimi Tammi.

Kaarna Joka Viimassa Heiluu: Ruskeanharmaa tabbykuvioinen kolli, jonka vatsa, rinta ja tassut häivyttyvät paikoittain lähes valkoiseen. Lyhytkarvainen, heimolaisia tanakampi kissa keltaisin silmin. Kaarna on luonteeltaan vakava, hiljainen ja omaa tilaa arvostava, jonka vastaukset muistuttavat enemmän murahduksia kuin sanoja. Ei vaikuta koskaan aggressiiviselta, mutta kolli on vain tottunut olemaan itsekseen, mikä selittää hänen luonteen. Erakkosyntyinen, mutta erittäin osaava jäljittävä ja metsästäjä. Liittyi Heimoon Kehrääjän aikana saatuaan tältä hyväksynnän. Puhenimi Kaarna. 

Jänis Jonka Kotka Nappaa: Kilpikonnakuvioinen, lyhytkarvainen naaras, jonka takajalat, etutassut, leuanalunen ja kuono ovat valkoiset. Silmät ovat iloisen keltaiset. Luonteeltaan Jänis on hiljaisen kilpailuhenkinen tosikko, joka on epäileväinen ketään tuntematonta kohtaan. Ei mitenkään hilpeää juttuseuraa, sillä Jänis on varsin vakavamielinen, ottaa asiat tosissaan eikä juuri tunne pelkoa. Huumorintaju on lähinnä sarkastisia heittoja, joiden on joskus tarkoituskin loukata. Arvostaa kuitenkin jokaista heimolaista, ja on valmis puolustamaan perhettään milloin vain. Aallokon ja Tammen vanhin tytär, Kotkan nuorempi sisko samasta pentueesta, ja Pilven vanhempi sekä edesmenneen Vuorien Välisen Laakson vanhempi sisko. Omaa erakkoverta isänsä puolelta. Jäniksen hännästä on jäljellä enää vain tynkä, sillä se piti amputoida pakkasenpureman vuoksi. Puhenimi Jänis. 

 

Viimajalka: Hiekanruskea lyhytkarvainen naaras, jolla on pihkanoranssit silmät. Vatsa, rinta ja leuka ovat tummempaa sävyä, ja naaraalla on muutamia tummemmanruskeita raitoja jaloissaan, hännässään ja kasvoissaan. Musta hännänpää. Oli ennen utelias ja tomera persoona, mutta elämässä tapahtuneet muutokset ovat tehneet Viimajalasta hiljaisen ja harkitsevan, ehkä arankin persoonan. Heimoon hyväksyminen on kuitenkin auttanut naarasta löytämään pikkuhiljaa elämänilonsa, sillä uusi koti on antanut hänelle lupauksen paremmasta tulevasta. Lähti Tuuliklaanista huonon elämänlaadun luokse, ja asettui erakoksi, jonka jälkeen matkasi Väijykärjen kanssa heimoon. Jo edesmenneiden Aamusammaleen ja Sammalsielun tytär, Juuriturkin sisar. Tuuliklaanin Vuonatulen, Virtaviiksen ja edesmenneen Vuoripennun emo. Väijykärjen kumppani. Sai omasta toiveestaan pitää klaaninimensä, kun hänet virallisesti ristittiin metsästäjäksi.


 
Luolavartijat (yleisesti jykevämpiä ja lihaksikkaampia kuin metsästäjät)
Piikin Lävistämä Lehti: Tummanruskea, lyhytkarvainen naaras, joka omaa soman pään ja kauniin katseen. Hän on perinyt isältään kokonaisvaltaisen tabbyraidoituksen, joskin raitojen tilalla on paksuja, mustia kuvioita, jotka tekevät Lehdestä osin mustan. Rinnus ja kasvot ovat muuta kehoa vaaleammat, silmät ovat haaleankeltaiset. Jokseenkin vakava, kuten isänsä, mutta naaras on huumorintajuisempi ja puheliaampi. Mukavaa juttuseuraa, ja miksei sievä-äänisen Lehden kanssa jäisi juttelemaankaan. Arvostaa isäänsä ja Kehrääjää, mutta ei halua seurata Savun jalanjäljissä. Erinomainen taistelija, tositilanteessa paha vastus. Kivistänäkijän ja edesmenneen Pilvistä Pilkistävän Auringon ainoa jälkeläinen. Puhenimi Lehti. 
 
Kallio Joka Vettä Tihkuu: Kauttaaltaan savunharmaa, lyhytkarvainen kolli keltaisin silmin. Omaa hyvin samanlaisen luonteen Tammen kanssa, joskin erona hänen seesteiseen veljeensä on Kallion suurieleinen puhetapa ja ulospäin huokuva itsevarmuus. Usein varsin virnuileva, hyväntuulinen kissa, joka tiedostaa taistelutaitonsa ja merkittävän asemansa heimossa. Ei siedä epäkunnioittavaa käytöstä, ja on hyvin nopea korjaamaan sellaisen. Luolassa Lepäävän Sulan ja edesmenneen Katosta Roikkuvan Jääpuikon poika, Tammen vanhempi veli samasta pentueesta. Ei täysin puhdas heimolainen, sillä Jääpuikon isä oli erakkotaustainen. Puhenimi Kallio. 

Kotka Joka Jänistä Jahtaa: Kuin ilmetty jäljennys emostaan Aallokosta. Kotka on tummanharmaa, lähes musta keskipitkäkarvainen kolli, jonka kehoa peittää musta raidoitus. Jalkojen sisäpuolet ja leuanalunen ovat muuta turkkia vaaleampia. Silmät ovat vaaleanvihertävät. Varmasti heimon kunnianhimoisin, itsekkäin ja jopa äksyin kissa, joka usein pyörittelee silmiään, kuin tietäisi asioista paremmin. Ajoittain jopa lapsellinen Kotka vertailee itseään muihin jatkuvasti, saattaen joskus haastaa auktoriteetinkin. Hän ei tuo aatteitaan esiin kovaäänisesti, vaan enemmänkin vakavin toteamuksin, joiden loukkaava tai halveksuva sisältö ei jää tyhmemmältäkään ymmärtämättä. Saa usein kuulla kunniansa, mutta hän tuskin aikuistuu milloinkaan lähiaikoina. Hoitaa kuitenkin asemansa luolavartijana hyvin, ja pitää mainettaan yllä sen avulla. Aallokon ja Tammen ainoa elossa oleva poika, Jäniksen vanhempi veli samasta pentueesta, ja Pilven sekä edesmenneen Vuorien Välisen Laakson vanhempi veli. Omaa erakkoverta isänsä puolelta. Puhenimi Kotka. 
 

Väijykärki: Keskikokoinen, pitkäjalkainen kolli, jonka turkki on punaruskea tummemmalla tabbykuviolla. Valkoista väriä löytyy kuonosta, rinnasta ja tassujen pohjista. Vaaleanvihreät silmät. Luonteeltaan rauhallinen ja tyyni kissa, jonka terävä äly tekee hänestä idearikkaan ja neuvokkaan yksilön. Hyvätapaisuus ja elämänmyötäisyys ovat helposti havaittavissa ulospäin, mutta ne eivät poissulje kiivastumista pinnan palaessa. Hallakasvo karkotti Väijykärjen Myrskyklaanista totisen pettyneenä veljensä epäuskoisuuteen, kun fakta Viimajalan pennuista kävi ilmi. Kettuväijyn ja Rikkakasvon poika. Myrskyklaanin Kalliotaivaan ja Sysisilmän, sekä Tuuliklaanin Vuonatulen, Virtaviiksen ja edesmenneen Vuoripennun isä. Viimajalan kumppani. Sai omasta toiveestaan pitää klaaninimensä, kun hänet virallisesti ristittiin luolavartijaksi.


Yöhön Saapuva Valo: Luunvalkea, arpien kirjoma naaras jolla on viljan väriset silmät. Valolla on kuultavan valkeat kynnet ja naarasmainen rakenne huolimatta puolipitkästä turkistaan ja sen alta piirtyviin voimakkaisiin soturin lihaksiin. Naaraalla on paksut polkuanturat ja hiukan korkealle kiinnittynyt pitkä häntä. Valon viikset ovat valkoiset ja askeleet keveät. Kasvoillaan Valolla on hiukan viekas ilme ja hänellä on aina pienoinen hymy huulillaan. Valpas ja tottelevainen luonteeltaan. Puollustaa henkeen ja vereen kotiaan, hinnalla millä hyvänsä. Alessan ja Francon iltatähti, kasvattivanhempina Varjoklaanin Vaahterapilkku ja Tiikeriliekki. Suomyrskyn entinen kumppani, Loistesielun emo sekä Huomenliljan ja Suruvarjon kasvattiemo. Puhenimi Valo.

 


 
Alokkaat:
Tuulessa Matkaava Pilvi: Sievä, kermaisen kilpikonnakuvioinen naaras tummemmilla raidoilla. Silmät ovat keltaiset. Pilvi on Heimon nuorimpana varmasti myös pidetyin hänen heleän iloisen luonteensa vuoksi. Pilvi on kannustava ja positiivinen, joka on aina valmis oppimaan uutta tai kuulemaan uusia tarinoita. Hän ei ole koskaan ylipirteä tai vaikuta naiivilta, vaan naaras muistaa nauravaisuutensakin aikana kunnioituksen ja nöyryyden vanhempia heimolaisia kohtaan. Mukavaa seuraa kaikenikäisten mielestä juuri sopivalla sirauksella huumorintajuisuutta. Aallokon ja Tammen nuorin tytär, Kotkan ja Jäniksen nuorempi sisko sekä edesmenneen Vuorien Välisen Laakson sisko samasta pentueesta. Omaa erakkoverta isänsä puolelta. Puhenimi Pilvi. 
 
Emot:
Siivestä Pudonnut Untuva: 
Siro valkoharmaa naaras. Turkin harmailla alueilla on hentoa raidoitusta, mutta se on lähes täysin saman sävyistä kuin pohjaväri, ja melkein huomaamatonta. Untuvan silmät ovat tumman mantelin väriset. Naaraan kasvoilla on aina hieman surumielinen ilme, mutta hän on yksi heimon pirteimmistä ja positiivisimmista jäsenistä. Mukava ja nauravainen mutta samalla kunnioittavaja luottamuksellinen kissa, joka arvostaa Heimoa ja elämäänsä ylipäänsä hankalien vanhempisuhteiden jälkeen. Erinomainen kuuntelija. Heimosta lähteneen Korren Jolla Lintu Istuu ja edesmenneen Tummanpuhuvan Suon tytär. Ei täysin puhdas heimolainen, sillä hänen isänsä oli erakkotaustainen. Puhenimi Untuva. 
 
Pennut:
Tassujen Tähdittämä Hanki: Pieni valkoinen naaras, jonka turkissa on harmaita raidallisia läikkiä. Siniset silmät. Pippurinen, omapäinen ja vaatelias kissa, jolta löytyy kuitenkin myös huumorintajua ja uskollisuutta heimoa kohtaan, vaikka toteuttaakin lojaaliutta omalla tavallaan. Arvostaa kauneutta ja pitää aktiivisesti huolta omasta ulkonäöstään, minkä takia hän on myös melko turhamainen. Untuvan ja Kallion tytär, Usvan nuorempi sisko samasta pentueesta. Omaa erakkoverta molempien vanhempiensa puolelta. Puhenimi Hanki.

 

Taivaalta Laskeutunut Usva: Leveäharteinen harmaa raidallinen kolli, jolla on valkoinen vatsa, kaula, jalat ja kuono. Ruskeat silmät. Urhea, ulospäinsuuntautunut, velvollisuudentuntoinen sekä avulias persoona, joka nauttii sankarina toimimisesta. Toisinaan ajattelematon, tunkeileva ja tärkeilevä. Untuvan ja Kallion poika, Hangen vanhempi veli samasta pentueesta. Omaa erakkoverta molempien vanhempiensa puolelta. Puhenimi Usva.
 
Vanhukset:
Kehrääjä Joka Sateessa Laulaa: Eläköitynyt Kivistänäkijä. Punaruskea, hyvin iäkäs kolli oranssein silmin, jolle on iän myötä kehittynyt runsaasti harmaita hapsia. Hyvin kunnioitettu ja pidetty jäsen hiljaisesta ja vetäytyvästä luonteestaan huolimatta. Saattaa sanoa kohteliaan, käheän sanasen siellä täällä, mutta Kehrääjän mieli on jo suurelta osin keskittynyt tuonpuoleiseen vetäytymiseen. Heimon vanhin kissa, väittää unohtaneensa vanhempiensa nimet. Puhenimi Kehrääjä. 
 
Nummilta Nouseva Ukkonen: Eläköitynyt luolavartija. Täysin musta kolli haaleankeltaisin silmin. Luonteeltaan vakava ja hiljainen, minkä piirteen Savukin peri. Ei pidä minkäänlaisesta jaarittelusta, mutta nauttii yllättävän paljon tarinoiden kertomisesta. Pitää Heimon hyvinvointia ja järjestystä edelleen hyvin tärkeänä, ja on aktiivisena osana kehittämässä kotiaan iästään huolimatta. Kaipaa kumppaniaan, joka menehtyi ennenaikaisesti rotanpuremaan. Edesmenneen Kukan Joka Kivien Välistä Kasvaa kumppani, Kivistänäkijän isä. Puhenimi Ukkonen. 

Luolassa Lepäävä Sulka: Eläköitynyt metsästäjä. Harmaa naaras tummin raidoin ja haaleankeltaisin silmin. Vakavakatseinen ja hiljaisuutta arvostava vanhus, joka kuitenkin silloin tällöin vaihtaa mielellään kuulumisia, jolloin käy ilmi, että Sulka on täynnä hyviä elämänviisauksia. Selvästi kokemuksen hiljentämä ja hidastama, ja sen vuoksi kunnioitettu jäsen. Pitää hyviä perhesuhteita tärkeinä, ja onkin siksi kiinnostunut poikiensa ja heidän jälkeläistensä elämästä ja kuulumisista. Arvostaa kunnioitusta ja hyviä käytöstapoja. Edesmenneen Katosta Roikkuvan Jääpuikon kumppani, Kallion ja Tammen emo. Puhenimi Sulka. 

bottom of page